TTT: Top 10 Cliffhangers

Top10Cliffhangers02

En het is alweer Top Ten Thursday tijd! Het onderwerp van vandaag; Top 10 Cliffhangers!

Iedere week organiseert De Lady Library een TTT; Top Ten Thursday. Een hoop bookbloggers doen hier aan mee. Ik ook! Vandaag is het tijd om wat cliffhangers op een rijtje te zetten. Aan de ene kant heb ik een hekel aan cliffhangers, maar aan de andere kant ook weer niet. Waarom wel? Omdat ik zo snel mogelijk door wil lezen en als dat deel er nog niet eens, kun je er niet gelijk in beginnen ._. Maar aan de andere kant vind ik het ook spannend, dat je in spanning zit te wachten op het volgende deel.

En nu moet ik even goed na gaan denken wat ik nou de 10 beste cliffhangers vond, haha :p

1. Catching Fire – Suzanne Collins
Zo te zien komt dit boek wel in meerdere lijstje voor ;D Mijn gevoel was precies hetzelfde als dat van Ellis; SPOILER: Katniss, there is no district twelve. END SPOILER Say whaaaaat!? o.o

2. Bloedband – Julie Kagawa
That ending o.o Verdomme toch! Maaaaar! Eind oktober komt het derde en tevens laatste deel uit 😀 Ik kan niet wachten om erin te beginnen!

3. De Godinnenwraak – Aimee Carter
Dit einde zag ik eigenlijk totaal niet aankomen, het was erg goed gedaan! SPOILER: Kate is zwanger, yoloooooo~ END SPOILERIk wilde eigenlijk gelijk in Het Godinnenoffer beginnen, maar daar kwamen nog wat boekjes tussen. Nu ben ik er toch eindelijk in begonnen en ik ben zo benieuwd hoe het afloopt!

4. Clockwork Prince – Cassandra Clare
Deze boekenreeks zit gewoon vol met verassingen! SPOILER: Jem vraagt aan Tessa of ze met hem wilt trouwen, zo plots uit het niets o.o En en, Will’s zusje komt ook ineens voorbij huppelen. Wat doet zij nou ineens daar D: END SPOILER

5. Eén van de eerste drie delen van de Wicca serie – Cate Tiernan
Ja, ik kan me nog heeeel goed herinneren dan één van de eerste drie delen van de Wicca serie een enorme cliffhanger had. Ik weet alleen niet meer precies welke, en wat er nou ook alweer gebeurde ._. Tijd om deze serie een keer opnieuw te gaan lezen!

6. Walking Dead Book 1 Graphic Novel – Robert Kirkman
In de serie is er ook telkens een mega cliffhanger aan het einde, maar zo ook in de comics! Ik heb het eerste boek van The Walking Dead (die de eerste 12 comics bevat) en ook hier is het niet veel anders!

*Denk denk denk, wat nog meer…*

7. Harry Potter and the Halfblood Prince – J.K. Rowling
SPOILER: Want ja, Dumbledore gaat dood en zo. END SPOILER Ik weet nog wel dat ook mijn moeder niet kon wachten op de Nederlandse vertaling en dat ze het boek daarom in het Engels had gekocht, haha :’D Volgens mij had ik wel gewacht op de Nederlandse vertaling, omdat ik nog ietwat te jong was om in het Engels te lezen. Denk ik. Weet ik niet zeker.

8. Bezwering – Kelley Armstrong
Ooohhh, deze serie! Ik kon niet wachten om verder te lezen toen ik deel 1 uit had, wat een enorme cliffhanger! Al viel boek 2 me een beetje tegen, boek 3 was ook erg goed! Alleen het einde, tja… Ik weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden.

9. De Test en/of De Studie – Joelle Charbonneau
Eén van deze twee boeken had een enorme cliffhanger. Ik weet alleen niet meer welke het nu was, of ze hadden beide een enorme cliffhanger… Vergeetachtig en zo~

*En ineens komen er nog twee boeken bij me naar boven, terwijl ik net nog heel hard na moest denken xD*

10. The Maze Runner – James Dashner & The Selection – Kiera Cass
Want, jaaaa, wat gaat er nu allemaal gebeuren o.o Zo nieuwsgierig!

Heb jij ook een haat/liefde verhouding met cliffhangers?

3 Comments

 • Annabel

  October 23, 2014 at 9:48 pm

  Ik vind cliffhangers alleen leuk als ik meteen verder kan lezen haha. Meestal kan dat helaas niet omdat het volgende deel nog niet uit is

 • Emmy

  October 25, 2014 at 5:45 pm

  Ik heb ook een zelfde soort relatie met de cliffhanger.. haha

 • niesca

  October 26, 2014 at 10:52 am

  argh cliffhangers zijn zoooooo hatelijk als je niet verder kan kijken of lezen!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post