The Scorch Trials – James Dashner

TheScorchTrialsBanner

Solving the maze was supposed to be the end.
Thomas was sure that escape from the Maze would mean freedom for him and the Gladers. But WICKED isn’t done yet. Phase Two has just begun. The Scorch.

There are no rules. There is no help. You either make it or you die.
The Gladers have two weeks to cross the Scorch – the most burned-out section of the world. And WICKED has been sure to adjust the variables and stack the odds against them.

Friendships will be tested. Loyalties will be broken. All bets are off.
There are others now. Their survival depends on the Gladers’ destruction – and they’re determined to survive.

Never stop running.

IMG_6530_2

Nadat Thomas en zijn mede Gladers ontsnapt zijn uit de Maze, denken ze dat ze veilig zijn. Maar helaas voor hun, is dit niet zo. Allereerst merken ze dat Teresa niet bij hun is, ze hebben haar gescheiden van de rest van de groep. Thomas wil zo snel mogelijk op zoek gaan naar haar, maar dan merken de Gladers dat ze nog niet van WICKED af zijn – fase twee is nog maar net begonnen; The Scorch.

De Gladers krijgen twee weken de tijd om de safe haven te vinden. Als ze die niet vinden binnen de bepaalde tijd, worden ze, net als alle Cranks die er rondlopen, besmet met de Flare – een dodelijke ziekte. WICKED beloofd dat de safe haven een cure heeft voor iedereen die besmet is geraakt. Nu nog even binnen die twee weken The Scorch zien te overleven… wat een nog moeilijkere opdracht schijnt te zijn dan het overleven van the Maze.

IMG_6527_2

In één ruk heb ik echt de helft van het boek uitgelezen en op een gegeven moment ben ik opeens vast blijven hangen. Ik vond het op dat moment allemaal een beetje hetzelfde worden, er gebeurde niet veel boeiends in mijn ogen, vandaar dat ik niet veel zin had om verder te lezen. Maar richting het einde, werd het toch wel weer heel spannend en kon ik het boek niet meer wegleggen – ik moest en zou het uit lezen.

Het begin van The Scorch Trials was weer lekker vaag, net zoals bij The Maze RunnerI love it. Ik denk dat dat wel mijn ding is; boeken die je meenemen naar een wereld die je samen met de hoofdpersoon gaat ontdekken. Nu moet ik zeggen dat ik The Maze Runner toch wel een stuk beter vond, alhoewel ik toen erg aan al de personages moest wennen, moest ik dit keer moeite doen om de wereld voor me te zien. Maar uiteindelijk kwam dat ook wel goed :3

IMG_6529_2

De schrijfstijl van James Dashner vind ik erg vermakelijk. Voor zover ik heb gelezen, zijn al zijn boeken gewoon één grote cliffhanger – ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, en dan het einde van het boek ook nog eens een keer! Arghh, nu wil ik gewoon verder gaan met deze serie, mijn nieuwsgierigheid is te groot! (Ehh.. ja.) Het is me nu trouwens ook wel duidelijk waarom het laatste deel The Death Cure heet, al zal ik nu niks gaan spoilen natuurlijk ;D

Ik hoop echt dat alles duidelijk gaat worden in het laatste deel, want ook van dit deel ben ik niet veel wijzer geworden, haha :’D En nu kan ik dan eindelijk ook de trailers van The Scorch Trials gaan kijken – jippieee!

Titel:The Scorch Trials | Serie: The Maze Runner #2 | Auteur: James Dashner | Uitgeverij: Delacorte Press | Genre: Young-Adult, Fiction, Fantasy, Action | Pagina’s: 360 | ISBN: 9780385738750 | Waardering:★★★★&#9734

Koop bij bol.com

3 Comments

 • DQ

  August 25, 2015 at 1:15 pm

  Ik moet deze trilogie echt opnieuw gaan lezen. Vond het verhaal super tof, alleen de schrijfstijl/hoofdpersoon heel irritant, waardoor ik er nu alsnog een beetje een negatief gevoel bij heb. Ik vond de eerste film wel heel gaaf! X

  1. Lieke

   August 25, 2015 at 4:40 pm

   Ahw, jammer! Misschien nog een tweede kans geven ^^

 • joelle

  August 25, 2015 at 4:26 pm

  Nu ik het zo lees lijkt het mij super interessant, ik zal een gaan kijken; ben benieuwd!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post