The Maze Runner – James Dashner

TheMazeRunnerBanner

If you ain’t scared, you ain’t human.

When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He’s surrounded bij strangers – boys whose memories are also gone.

Nice to meet ya, shank. Welcome to the glade.

Outside the towering stone walls that surround the glade is a limitless, ever-changing maze. It’s the only way out – and no one’s ever made it through alive.

Everything is going to change.

Then a girl arrives. The first girl ever.
And the message she delivers is terrifying.

Remember. Survive. RUN.

IMG_4059_2

Nadat Thomas zijn geheugen is gewist, komt hij terecht bij een groep jongens. Ook zij herinneringen zich niks meer. Het enige wat ze weten is hun eigen naam. Samen wonen ze in een plek genaamd The Glade, waar ze samen moeten werken om de boel te onderhouden. Iedereen behoort zich ook aan de regels te houden, of anders zwaait er wat.

Maar dat is niet het enige – er bevindt zich namelijk ook een gigantische Maze. Een groepje jongens – The Runners – verkennen het doolhof overdag, maar ‘s nachts sluit het doolhof zich en brengt grote gevaren met zich mee. The Runners proberen een uitgang te vinden, maar dit is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt – ze zijn namelijk al drie jaar bezig met zoeken.

Dan arriveert er een meisje – het eerste meisje ooit. En de boodschap die zij meebrengt, is angstaanjagend…

IMG_4063_2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik had er moeite mee om echt in het verhaal te komen. De eerste pagina’s lazen voor mijn gevoel echt onwijs langzaam weg. Waarom noemen ze Thomas een Shank? Wat is een Shank? Maar gelukkig duurde dit vage gedoe niet al te lang en zat ik daarna echt helemaal in het verhaal en kon ik het boek haast niet wegleggen! Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik het boek voor afgelopen zaterdag uit wilde hebben. Die zaterdag ging ik namelijk naar de gelijknamige film en ja, als boekennerd wil je natuurlijk altijd eerst even het boek gelezen hebben!

Alhoewel het verhaal de hele tijd op dezelfde plek afspeelt – namelijk in The Glade – verveelde het toch totaal niet. Telkens wanneer de Runners opnieuw het doolhof in gingen, werd er weer een hoop spanning opgebouwd. Ik zag de Grievers al helemaal voor me in mijn hoofd!

IMG_4060_2

Aan de personages moest ik ook erg wennen trouwens, want het waren er best wel veel! Ik voelde wel gelijk dat ik een band had met Thomas, omdat hij als hoofdpersonage er ook geen flauw benul van had waar hij nou eigenlijk terecht was gekomen. Dat vond ik erg goed gedaan trouwens. Maar het maakt me wel erg nieuwsgierig naar hoe iedereen eigenlijk in The Glade terecht gekomen is, om welke reden? Het duurde wel even voordat ik Alby, Newt, Chuck, Gally, Minho en anderen uit elkaar kon houden. Maar op den duur ging dit steeds beter en merkte ik dat ik Chuck cool vond en Gally een eikel ^^

Al met al een heel vermakelijk boek, wat ook zeker vijf sterren verdient omdat het een erg origineel verhaal is en alles is goed uitgewerkt! Ik ben erg benieuwd naar de vervolgdelen, waar ik ook zo snel mogelijk in ga beginnen.

IMG_4055_2

Titel:The Maze Runner | Serie: The Maze Runner #1 | Auteur: James Dashner | Uitgeverij: Delacorte Press | Genre: Young-Adult, Fiction, Fantasy, Action | Pagina’s: 375 | ISBN: 9780385737951 | Waardering:★★★★&#9733

9 Comments

 • Natasja

  October 15, 2014 at 4:48 pm

  Mooi foto’s! Ik had hier voor de film nog niet van gehoord. Goed ik heb de film ook nog niet gezien hoor.. want ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden xD

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:02 pm

   Het boek is leuk en de film is ook leuk! Boek is wel beter natuurlijk :p

 • Nicetobeout

  October 15, 2014 at 9:17 pm

  Ik ben erg benieuwd naar deze boeken en de film natuurlijk!

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:02 pm

   Jaaa, snel gaan lezen en kijken ๐Ÿ˜€

 • Anneke

  October 16, 2014 at 9:26 am

  Dat gevoel aan het begin herken ik. Ik dacht serieus even dat er fouten door de uitgeverij waren gemaakt met die nieuwe woorden. Alles was zo vreemd! Maar dat is tegelijkertijd (en achteraf gezien) juist zo gaaf. Samen met Thomas ga je die wereld ontdekken. ๐Ÿ™‚

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:02 pm

   Haha, ja ik dacht ook echt van; wat is dit o.o ? Maar het was echt heel gaaf gedaan! Dat zie je niet vaak :3

 • Nadine

  October 16, 2014 at 9:10 pm

  Ik vind het verhaal in The Maze zo leuk dat ik niet weet of ik de volgende delen ook wel zo goed ga vinden… Maar dat zullen we wel weer zien!

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:03 pm

   Ja, dat heb ik ook! Ik heb ook geen idee waar de volgende delen zich afspelen eerlijk gezegd. Dus ik ben benieuwd ^^

 • Maria

  November 4, 2015 at 12:51 pm

  Hey! Ik heb laatst nog The maze runner gelezen en ik vond het een ontzettend leuke boek!De woorden klonken in het begin wel wat raar in mn oren ๐Ÿ˜‰
  Mooie foto’s heb je gemaakt ook ๐Ÿ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post