TTT: Top 10 Meest aantrekkelijke flapteksten

Top10Flapteksten

En het is alweer Top Ten Thursday tijd! Het onderwerp van vandaag; Top 10 Meest aantrekkelijke flapteksten! Een hele aparte TTT als je het mij vraagt, maar wel leuk!

Iedere week organiseert De Lady Library een TTT; Top Ten Thursday. Een hoop bookbloggers doen hier aan mee. Ik ook! Vandaag is het tijd om de meest aantrekkelijke flapteksten op een rijtje te zetten. En om nou heel eerlijk te zijn; tegenwoordig kies ik een boek uit op basis van een recensie in plaats van op flaptekst. Toen ik nog niet bekend was met het hele boekbloggerswereldje, koos ik wel altijd een boek uit op basis van de flaptekst. Deze zul je dan ook in mijn rijtje terugvinden. Ook zul je flapteksten die mij heel erg aanspreken die ik gewoon op basis van een recensie gekocht heb terug vinden in dit rijtje. Let’s get started!

1. Shiver – Maggie Stiefvater

The pack circled around me, tongues and teeth and growls.

When a local boy is killed by wolves, Grace’s small town becomes a place of fear and suspicion. But Grace can’t help being fascinated by the pack, and by one yellow-eyed wolf in particular. There’s something about him – something almost human. Then she meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away…

A chilling love story that will have you hooked from the very first page.

Hebben, hebben, hebben! Deze tekst sprak me zó erg aan dat ik het boek gelijk meenam. En ik heb er geen spijt van gekregen want ik vond dit boek echt super leuk :3 Ik was net in dat ‘Twilight wereldje’ beland en ik wist dat ik meer boeken over vampiers en weerwolven wilde lezen. En toen vond ik dit boek over weerwolven ^^

2. Bezwering – Kelley Armstrong

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met de behandeling.

In de eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en die Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House allerminst een doorsnee instituut.

De flaptekst deed maar één ding voor mij – ik wist dat ik dit boek moest hebben! Ik merk ook wel dat ik het heel leuk vind om verhalen te lezen die zich in een instituut of kostschool plaatsvinden.

3. Pretty Little Liars 1: Vriendschap – Sara Shepard

Rosewood, Pennsylvania – tussen de Mercedessen, de gigantische villa’s en de perfect bijgehouden sierheggen viert het geroddel hoogtij. En dat is niet vreemd, want iedereen heeft wel wat te verbergen, en dat geldt zeker voor het groepje middelbareschoolvriendinnen van Aria. Zijzelf heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruik smerige trucjes om mooi te blijven. Samen delen ze echter een geheim dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders kent. Tot ze op een dag berichtjes ontvangen van iemand die zich ‘A’ noemt. Is ‘A’ Alison, hun beste vriendin die drie jaar geleden is verdwenen?

Ik kende de serie nog maar pas toen ik hier een boek van zag liggen in de winkel; die moest ik hebben! Want; zou het anders zijn dan de serie of niet? Ik moest het gewoon vergelijken met elkaar. Natuurlijk had ik ook de flaptekst een aantal keren gelezen voordat ik het boek meenam.

4. Stad van Beenderen – Cassandra Clare

De 15-jarige Clary weet niet wat haar overkomt als ze getuige is van een moord gepleegd door die getatoeëerde jongeren met vreemde wapens. Clary zou de politie moeten inschakelen, maar wat moet ze zeggen als het slachtoffer voor haar ogen oplost, en zij als enige de moordenaars kan zien? Deze moordenaars vertellen Clary dat ze schaduwjagers zijn: geheime krijgers die demonen vernietigen.
Nog geen vierentwintig uur later is haar moeder verdwenen, en is Clary bijna zelf door een demon vermoord. Hoe komt het dat Clary de schaduwjagers kan zien, en waarom heeft een van hen, Jace, zo’n aantrekkingskracht op haar?

Ik stond in de boekwinkel en ik had geen flauw idee of ik dit boek wel leuk zou gaan vinden. Ik weet nog dat ik hem een paar jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg van Dennis en dat ik er die dag nog in was begonnen. En ik vond het boek echt mega leuk! Dus, dankjewel flaptekst <3

5. Twilight – Stephenie Meyer

Een levensgevaarlijke liefde…

Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan.
Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donker ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte.
Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.

Ik had Twilight al in mijn bezit voordat de hele Twilight gekte begon. En daar ben ik trots op! Twilight is toch wel een beetje speciaal voor mij omdat ik door deze serie helemaal in het YA wereldje rolde. En een lekkere vage uitleg op de achterflap, woep woep!

6. The Gathering – Kelley Armstrong

An ordinary town…
Full of deadly secrets

Strange things have been happening in this claustrophobic town – from the mountain lions that have been approaching Maya to her best friend’s hidden talent for “feeling” out people and situations, to the sexy new bad boy who makes Maya feel…different. Combine that with a few unexplained deaths and a mystery involving Maya’s biological parents and it’s easy to suspect that this town might have more than its share of skeletons in its closet.

Ik vind deze flaptekst echt heel mysterieus en dat is ook de reden waarom ik dit boek gekocht heb. Helaas viel hij een beetje tegen en ik kon mijn aandacht er niet echt bijhouden. Een keertje herlezen dan maar, want volgens mij is het boek toch beter dan ik nu in gedachte heb.

7. Wicca 1; Boek der Schaduwen – Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me dat ik niet begrijp.
Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier.
Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen.
Machtige dingen.
Magische dingen.
Ik vind het eng.

Ik vond (en vind nog steeds waarschijnlijk), de Wicca serie van Cate Tiernan echt geweldig! De flapteksten zijn lekker vaag en het enige wat je weet is dat ze – hoogstwaarschijnlijk – een heks is. Ik wil deze serie zeker nog een keer herlezen trouwens!

8. Nachtmerries zijn Blauw – Laurie Faria Stolarz

Stacey is zestien en niet populair op school; ze is ook niet de mooiste of de slimste. Toch is zij heel bijzonder: ze is een heks. Drea en Amber, haar beste vriendinnen, weten dat en vragen haar liefdesspreuken te verzinnen, zodat ze meer succes hebben bij de jongens. Maar Drea weet niet dat Stacey smoorverliefd is op haar ex-vriend Chad.

Spanning, wicca en liefde: dit verhaal betovert je.

Op de voorkant van dit boek stond al; Voor de fans van Charmed. Nou, dan ben ik gelijk verkocht! Ik was vroeger een erg grote Charmed fan en wilde steeds meer boeken lezen over Wicca en dergelijke. Dus kocht ik deze want de flaptekst sprak me ook erg aan.

9. The Selection – Kiera Cass

When we got the letter in the post, my mother was ecstatic. She had already decided that all our problems were solved, gone forever. The big hitch in her brilliant plan was me.
~
I didn’t want to be royalty.
And I didn’t want to be a One.
I didn’t even want to try.

Dit boek heb ik niet gekocht op basis van de flaptekst, maar ik vind de tekst wel heel interessant! Het is zo lekker vaag dat je eigenlijk geen idee hebt wat je kunt verwachten en daar hou ik altijd wel van.

10. Wonder – R.J. Palacio

My name is Agust.
I won’t describe what I look like.
Whatever you’re thinking,
it’s probably worse.

Ook Wonder is zo’n boek met zo’n hele vage flaptekst, die mij overigens wel heel erg aanspreekt. Ik hou nooit van uitgebreide flapteksten. Zo weet je namelijk bijna niet waar het boek nou over gaat. Ik vind het eigenlijk veel leuker om een boek te lezen als je er bijna nog niks over weet, dan is het namelijk nog heel verassend!

Doe jij nou ook mee aan de Top Ten Thursday van De Lady Library? Laat dan hieronder ook jouw linkje achter!

8 Comments

 • supernaturalreadingaddict

  October 16, 2014 at 1:12 pm

  Jij hebt ook een aantal in je lijstje staan! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik een boek vaak niet alleen op flaptekst uitkies

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:04 pm

   Ik kies tegenwoordig ook boeken niet meer uit aan de hand van hun flapteksten eigenlijk. Maar ik kon me nog toevallig herinneren die ik deze boeken juist wel uitgekozen had aan de hand daarvan ^^

 • Nadine

  October 16, 2014 at 3:07 pm

  Annemiek heeft ‘Wonder’ ook op ons lijstje gezet. Ik ben echt heel erg benieuwd naar het boek! En die van ‘De Selectie’ is inderdaad ook erg goed.

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:05 pm

   Wonder is erg gaaf! Zeker een aanrader :3

 • Jacoline

  October 16, 2014 at 5:15 pm

  Ik ben het eens met de Wicca boeken, die staan namelijk ook in mijn lijstje!

  1. Lieke

   October 16, 2014 at 10:05 pm

   Ik had het gezien ja, leuk!

 • Ilse

  October 17, 2014 at 12:01 pm

  Wauw, ik ben het echt eens met een boel van de boeken die je hier hebt opgesomd! Huiver, Bezwering, The Gathering én Wonder!

  1. Lieke

   October 17, 2014 at 12:57 pm

   Whoohoo! Leuk om te lezen 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post