Rozen Maiden #1

RozenMaiden1Banner

Jun Sakurada has withdrawn from the outside world-friends, school, even his older sister, who loves him dearly and cares for him in their parents’ absence. To cope with the severity of his personal exile, Jun has taken to ordering products online and then returning them just before the grace period ends. But when a website instructs him to place an order for a beautifully rendered doll in his desk drawer, what arrives in the morning can’t be returned.

IMG_6500_2

Jun Sakurada is verslaafd aan online winkelen. Hij besteld product na product en als hij het niks vindt, stuurt hij het gewoon weer terug binnen de proefperiode. Zo krijgt hij zijn geld terug en kan hij er weer iets anders voor te bestellen. Zijn zus, Nori, maakt zich zorgen om haar broertje. Ze wilt het liefste dat hij weer naar school gaat en met vrienden afspreekt. Jun weigert, hij vind zijn leven wel goed zo. Tot op een dag, wanneer zijn leven door een vreemd pakketje een hele andere wending neemt.

Jun krijgt namelijk een pop thuisgestuurd. Het is een prachtig exemplaar en er zit zelfs een sleuteltje bij om haar op te winden. Of eerder – tot leven te wekken. De pop, een dametje genaamd Shinku, beschouwd Jun als haar ‘manservant’. Jun krijgt een ring om zijn vinger, wanneer hij deze kust, stemt hij ermee in dat hij de beschermer wordt van Shinku haar ‘Rozen Mystica’… wat dat ook mag zijn. En dan veranderd zijn leven voorgoed…

IMG_6494_2

Na de Rozen Maiden anime een aantal keren gezien te hebben, vond ik het wel eens tijd om de gelijknamige manga’s ook maar eens te gaan lezen. Ik heb een viertal random manga’s in mijn kast staan – zo heb ik volumes 1, 2, 6 en 8, de rest kan ik helaas nergens meer vinden :c Anyways~ Omdat ik natuurlijk al weet waar dit verhaal over gaat, is het in mijn ogen niet zo heel spannend meer. Nu is de eerste volume ook wel een introductie van waar de serie nou eigenlijk om draait en worden er een paar hoofdzaken duidelijk gemaakt.

Het mooie aan de art style van Peach Pit vind ik de details die ze gestopt hebben in de poppen. Je kan echt goed zien dat het verhaal voornamelijk om de poppen draait en dat Jun en de andere mensen er een beetje simpel/gewoontjes uit zien. Rozen Maiden is een Fantasy verhaal, geschikt voor de wat jongere lezers. Zelf vind ik verhalen met poppen in de hoofdrol meestal erg creepy, maar Rozen Maiden bevat zo de nodige, droge humor en is spannend op de momenten waar dat van toepassing is.

Een aanrader voor iedereen die van Fantasy verhalen met poppen houdt en die de nodige, droge, soms wat overdreven humor kan waarderen!

IMG_6498_2

Titel: Rozen Maiden | Serie: Rozen Maiden #1 | Auteur: Peach-Pit | Illustrator: Peach-Pit | Uitgeverij: Tokyopop | Genre: Manga, Fantasy, Drama, Supernatural, Humor | Pagina’s: 192 | ISBN: 9781598163124 | Waardering: ★★★★&#9734

4 Comments

 • Emmy

  August 24, 2015 at 8:29 am

  Ik heb de eerste drie delen van Rosen Maiden en ik wil de rest ook wel! Vond de anime erg vermakelijk!

  1. Lieke

   August 24, 2015 at 11:51 am

   Cool! De anime was zeker heel leuk 😀

 • sunny mama

  August 24, 2015 at 8:54 am

  Zelf ben ik geen fan van fictie en al helemaal niet van ‘fantasy’, maar dit plot lijkt mij enorm boeiend. Ik krijg bijna zin om dit boek te gaan lezen! :-))

  1. Lieke

   August 24, 2015 at 11:52 am

   Heb ik je al overtuigd? Haha :p

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post