The Iron Trial – Cassandra Clare & Holly Black

TheIronTrialBanner

Friends and Foes. Danger and Magic. Death and Life.

Most kids would do anything to pass the Iron Trial. Not Callum Hunt. He wants to fail. All his life, Call has been warned by his father to stay away from magic. If he succeeds at the Iron Trial and is admitted in to the Magisterium, he is sure it can only mean bad things for him. So he tries his best to do his worst – and fails at failing. Now the Magisterium awaits him. It’s a place that’s both sensational and sinister, with dark ties to his past and a twisty path to his future. The Iron Trial is just the beginning, for the biggest test is still to come…

IMG_4981_2

Callum ziet het helemaal niet zitten om een aantal testen af te leggen voor The Iron Trial. Sterker nog; hij wordt door zijn vader gewaarschuwd om uit de buurt te blijven van alle magie om hem heen. Alle andere kinderen daarentegen hebben er alles voor over om met The Iron Trial mee te doen zodat ze daarna naar het Magisterium kunnen. Callum doet er alles aan om te falen, maar zelfs dat is niet genoeg – hij faalt doordat hij probeert om te falen.

Samen met een aantal andere kinderen, wordt hij uitgekozen om mee te gaan naar het Magisterium. Het Magisterium is een sinistere plek waar Callum een hoop te weten gaat komen over zijn verleden – en meer te weten gaat komen over zijn toekomst. Callum’s leven verandert op slag en de grootste uitdaging is nog maar net begonnen: een manier vinden om van het Magisterium te ontsnappen.

IMG_4990_2

The Infernal Devices trilogie van Cassandra Clare vond ik echt geweldig, maar van Holly Black had ik nog nooit eerder een boek gelezen. Wel had ik een hoop goede dingen over haar als auteur gehoord. En om dan ook nog te lezen dat The Iron Trial vergelijkbaar is met Harry Potter, wist ik gewoon dat ik dit boek moest lezen! En ik ben blij dat ik dit boek opgepakt heb, want hij is echt super leuk :3 Helaas kon ik er niks aan doen, dan dit boek constant met de Harry Potter boeken te vergelijken, maar dat betekend niet dat alles precies hetzelfde was.

Integendeel – dit boek gaat eigenlijk niet eens over heksen en tovenaars, maar over magiërs die de krachten van elementen bezitten. Natuurlijk komen er wel overeenkomsten in voor zoals twee jongens en één meisje die bevriend met elkaar raken, *spoiler* alhoewel Call eerst genegeerd wordt door Aaron en Tamara buiten de lessen, net zoals Hermelien genegeerd werd door Harry en Ron * einde spoiler*, er komen plekken in voor die me sterk aan plekken in Harry Potter deden denken, *spoiler* zoals de Dark Woods -> Forbidden Forest *einde spoiler* en Tamara is slim, ze ontdekt dingen snel, zoals, drie keer raden, Hermione.

IMG_4983_2

Maar naast de bovenstaande dingen, vond ik dit boek echt geweldig! Er zaten vele plottwists in waardoor ik door en door wilde lezen. Het is dan eigenlijk wel een ‘kinderboek’ maar toch, daar maakt het er niet minder spannend op. Ik zag al deze dingen ook gewoon echt niet aankomen, haha! Ik zat gewoon zo in het verhaal wat er op dat moment afspeelde, dat ik er niet eens over nadacht.

Ik vind The Iron Trial echt een aanrader voor iedereen, zowel een jonger als wat ouder publiek. De Harry Potter boeken zijn ook ‘kinderboeken’ en daar geniet ook iedereen nog steeds van! Het verhaal kwam ook niet kinderachtig over in mijn ogen. Ik ben in ieder geval hooked en super benieuwd hoe deze boekenreeks verder zal gaan!

IMG_4989_2

Titel: The Iron Trial | Series: Magisterium #1 | Auteur: Cassandra Clare & Holly Black | Uitgeverij: Scholastic Press | Genre: Middlegrade book, Fantasy, Magic | Pagina’s: 295 | ISBN: 9780545522250 | Waardering: ★★★&#9733½

Koop bij bol.com

3 Comments

 • Zwartraafje

  March 24, 2015 at 5:54 pm

  Ik ben al heel benieuwd naar The Copper Gauntlet. Nog eventjes aftellen.

  1. Lieke

   March 24, 2015 at 6:01 pm

   Oeh, ik wist niet dat ‘ie zo ging heten! Ik heb het gelijk even opgezocht, thanks 😀

 • Zoë-Amber

  March 24, 2015 at 9:05 pm

  Jaaaaa dit klinkt awesome!

  Net vorige week Infernal Devices helemaal gelezen, en deze week bezig met de Iron Fey serie van Julie Kagawa (ook superawesome btw)- maar deze gaat er meteen achteraan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post