Beyond Two Souls

Beyond Two Souls wordt aangeprijst als de game van de makers van Heavy Rain. Nu heb ik Heavy Rain nog niet gespeeld (ik heb hem wel in de kast staan) maar ik wist gewoon dat ik Beyond Two Souls wilde hebben – echt al een hele lang tijd. Waarom ik heb nooit gekocht heb? Ik zat eigenlijk te wachten tot hij afgeprijsd was, want ergens had ik het gevoel dat het niet zo’n lange game zou zijn.

En dat was dus ook zo. Ik denk dat ik in zo’n uurtje of 10 deze game wel uitgespeeld had. Voor mij vrij kort, omdat ik meestal games speel (RPG’s) waarbij je je z’n 50 uur of langer kunt vermaken. Maar dat maakt het er niet minder leuk op – integendeel zelfs! Deze game was echt super vet en het was net of dat je naar een mega lange film zat te kijken waarbij je zelf kon bepalen welke acties de hoofdpersoon ondernam.

Beyond02

Het verhaal

Je ziet het gehele leven van Jodie Holmes voorbij komen in Beyond Two Souls. Van toen ze nog een klein meisje was, tot aan dat ze een jonge vrouw is geworden. Je speelt dan ook kleine Jodie, tiener Jodie en jong volwassen Jodie. Dit gaat echte niet in chronologische volgorde, maar het is wel zo gemaakt, dat alle puzzelstukjes uiteindelijk op z’n plek vallen.

Jodie heeft een bijzondere gave; al van kleins af aan, wordt ze vergezeld door Aiden, een spirit die alleen Jodie kan zien. Op sommige momenten is het mega handig – want Aiden kan namelijk voorwerpen verplaatsen, vernietigen of hij kan in het lichaam duiken van een ander persoon. Maar als het op haar privé leven aankomt, heeft ze liever dat Aiden uit haar leven verdwijnt. Jodie en Aiden zitten aan elkaar verbonden, alsof er een soort van onzichtbare draad is die hen met elkaar verbindt.

Beyond03

What happens in real life, happens in the game

Acteurs en actrices hebben alle gebeurtenissen voorgespeeld, zodat het verder bewerkt werd tot een game. Zo speelt Ellen Page namelijk de rol van Jodie ;D Als acteur/actrice moet je ook echt wel veel fantasie hebben, want er zijn bijna geen spullen op de set aanwezig. Als er iets is, bestaat het uit karton. En als het niet uit karton kan bestaan, dan is het een materiaal wat niet glimmend is. Het is zo grappig om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat! Het is dan ook super mooi gedaan en alles komt echt geloofwaardig over. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe dit er zoal aan toe gaat;

This is not the end…

Ik was erg tevreden met de keuzes die ik had gemaakt in de game. Soms had ik wel wat beter over mijn keuzes na kunnen denken – zoals niet zomaar jongens zoenen die je totaal niet kent ;D – maar achteraf dacht ik; meh, je moet als Jodie zijnde een beetje geleefd hebben toch, haha! Ik was in ieder geval tevreden over hoe het leven van mijn Jodie eindigde.

Totdat ik erachter kwam dat er dus vierentwintig verschillende eindes aan deze game zitten. Say whaaat!? Toch maakt dit het wel extra leuk als je de game nog een keer wilt spelen. Zo weet je namelijk niet hoe het verhaal gaat eindigen (tenzij je precies dezelfde keuzes maakt natuurlijk). Dus ja, hier ben je wel even zoet mee ;D

Beyond04

Conclusie

Beyond Two Souls is een echte aanrader voor iedereen die houdt van een mega sterke verhaallijn. De controls zijn heus niet moeilijk (oké, het is even wennen in het begin) en je kan – in principe – nooit dood gaan. Je speelt deze game dan ook echt voor het verhaal en voor de graphics – want die zijn ook zó mooi! Vijf dikke sterren voor deze game en ik ga snel beginnen aan Heavy Rain!

Titel: Beyond Two Souls | Ontwikkelaar: Quantic Dream | Uitgever: Sony Computer Entertainment | Genre: Third Person, Action, Adventure, Interactive Film | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 16+ | Platform(s): Playstation 3 | EAN: 0711719269960 | Waardering: ★★★★★

Koop bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

7 Comments

 • DQ

  March 26, 2015 at 2:27 am

  Ik herkende Ellen Page gelijk! En ik heb Heavy Rain wel eens gespeeld bij mijn vriend, vond het echt een tof spel. 10 uur vind ik overigens ook niet heel lang, maar wat je zegt, daar hoeft het spel echt niet minder om te worden. X

  1. Lieke

   March 30, 2015 at 8:08 pm

   Oeh! Nog meer redenen voor mij om hem snel te gaan spelen dan 😀

 • Mel@thedailyprophecy

  March 29, 2015 at 3:15 pm

  Ik hou echt onzettend veel van spellen waarbij je verschillende keuzes kunt maken, die dan vervolgens het einde beïnvloeden. Ik ga zeker een kijkje nemen!

  1. Lieke

   March 30, 2015 at 8:08 pm

   Dan kun je deze game waarschijnlijk heel erg waarderen!

 • Arch Crition

  March 29, 2015 at 11:01 pm

  Heyy, dit is Arch Crition. Je site zit er echt friggin’ prachtig uit man! Hahaha, ik ga zo even de tijd nemen om je stuff te lezen, en aan de categorieën te zien bespreek je alleen maar leuke onderwerpen, so that’s cool 🙂

  1. Lieke

   March 30, 2015 at 8:08 pm

   Whoohoo, super leuk! En dankjewel 😀

 • Karlijn

  July 21, 2015 at 10:02 am

  Ooh, dit ziet er zo gaaf uit! En met zoveel verschillende eindes ben ik nu echt benieuwd naar dit spel 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post