The Darkest Powers – Kelley Armstrong

My name is Chloe Saunders and my life will never be the same again.

IMG_0256

Bezwering

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met de behandeling.

In de eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en die Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House allerminst een doorsnee instituut.


Deel 1 uit de trilogie vond ik echt helemaal geweldig! Het boek was zo spannend dat ik hem bijna niet weg kon leggen. Er gebeuren ook dingen die je totaal niet zou verwachten. Het is helemaal niet voorspelbaar en dat is maar goed ook! Ook is het niet zo’n standaard weerwolven/vampieren boek wat je tegenwoordig wel heel vaak ziet. Niet dat ik dit erg vind, want weerwolven en vampieren boeien me wel. Maar toch, net even iets anders is toch wel heel leuk!

IMG_0259

Ontwaken

Chloe Saunders is een wandelend wetenschappelijk experiment – ze kan niet alleen geesten zien, maar ze is genetisch veranderd door de sinistere Edison-groep. Ze is een tiener maar ook een dodenbezweerder die haar gaven niet beheerst, wat betekent dat ze onwillekeurig doden opwekt. Nu vlucht Chloe voor haar leven met drie van haar bovennatuurlijke vrienden – een charmante tovenaar, een cynische weerwolf en een ontevreden heks – en moeten ze iemand vinden om hen te helpen voordat de Edison-groep hen vangt.

Deel 2 is een directe opvolger van het eerste deel. De spanning wordt op zo’n aparte manier opgebouwd, dat ook dit deel helemaal niet voorspelbaar is. Gelukkig maar! In dit deel leer je ook wat meer achtergrond informatie over de personages kennen, wat wel fijn is.

IMG_0251

Afrekening

Chloe Saunder zou dolgraag het leven van een doodgewone 15-jarige willen leiden. Maar… haar gevoelens voor een mensenschuwe weerwolf en voor zijn lieve broer – die toevallig een magiër blijkt te zijn – zijn alleen niet zo normaal. Daarbij komt nog dat Chloe en haar vrienden op de vlucht zijn voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert en dat van de vriendengroep af wil… voorgoed. Zeker niet normaal. En ten slotte is ze gezegend met de gave om doden weer tot leven te wekken. Kortom, een normaal leven zit er voor Chloe niet in.

Ten slotte, het laatste deel uit de trilogie. Ook hier zit de spanning er weer goed in! Het slotdeel heeft een open einde, waar je echt álle kanten mee op kan gaan. Aan de ene kant wel fijn, want zo is het verhaal toch nog niet helemaal afglelopen, maar kan je lekker fantaseren over hoe het verhaal verder zou gaan. Stiekem hoopte ik dat dit niet het laatste deel was, maar helaas…

IMG_0248

Deze trilogie leest echt heel snel weg. Dat komt mede door dat het best simpel geschreven is, wat ik totaal niet erg vind. Ik kon telkens niet wachten op het volgende deel! Nadat ik de boeken gelezen had, bleef het verhaal nog dagenlang in mijn hoofd hangen. Ik was er gewoon de hele tijd over aan het nadenken. Het lijkt gewoon net of dat je er zelf bij bent. De boeken zijn daarom dus echte aanraders!

Ik heb de boeken in het Nederlands gelezen, maar ze zijn oorspronkelijk uitgegeven in het Engels, onder de namen ‘The Summoning’, ‘The Awakening’ en ‘The Reckoning’. De trilogie is ook pas in het Nederlands uitgeven in één, dik boek! De adviesprijs is €19,95. Niet duur dus voor 3 boeken! Je bent een stuk duurder uit als je de boeken los koopt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post