Frankenweenie

Voor je ogen zie je het gebeuren, je hond wordt aangereden. Het enigste wat je op dat moment kunt doen, is hopen dat je beste maatje het overleeft. Hopen op een wonder. En als dit niet zo is en als er geen wonder gebeurd, zou je het liefste willen dat je hem/haar weer tot leven kunt wekken, toch? Dit is ook Victors wens. En hij is vastberaden om zijn wens te laten uitkomen. Hij brengt zijn beste maatje weer tot leven, door gebruik te maken van elektriciteit…

frankenweenie2

Bron foto:msalx.vejasp.abril.com.br

De jongen, Victor, en zijn hond, Sparky, zijn onafscheidelijk van elkaar. Ze doen alles samen en tijdens een softbal wedstrijd gebeurd het onwaarschijnlijke… Victor slaat een home-run en Sparky rent achter de bal aan. De bal rolt zo de straat op en Sparky wordt aangereden. Zijn ouders vertellen hem dat zij er alles aan zouden doen om Sparky weer tot leven te wekken, maar dat zij dit niet kunnen. Een paar dagen later krijgt Victor Natuurkunde les op school. In deze les, leert hij dat de spieren van dode dieren nog steeds reageren op elektriciteit. Dit brengt Victor op het idee om Sparky terug tot leven te wekken.

Het lukt Victor om Sparky weer ‘levend’ te maken met behulp van een heleboel elektriciteit en een zware onweer storm. Sparky heeft hier en daar wat hechtingen door het auto ongeluk, maar Sparky en Victor zijn weer gelukkig samen! Wel moet Victor er voor zorgen dat niemand Sparky te zien krijgt, het moet hun kleine geheimpje blijven.

Zou Sparky ‘levend’ kunnen blijven, of valt Victor’s uitvinding in duigen?

FRANKENWEENIE

Bron foto: fact.co.uk

Eรฉn ding is duidelijk, als je van de stijl van Tim Burton houdt, hou je ook van deze film! Ik vond het echt een prachtige film. Ik ben dan ook een groot fan van Tim Burton’s werk.

Wel had ik in het begin had zo mijn twijfels over deze film, omdat ik meestal niet zo weg ben van zwart/wit films. Maar bij ‘Frankenweenie’ vond ik dit totaal niet storend. Het doet ook een beetje eng en ouderwets aan, wat perfect bij het verhaal paste.

In 1984 was er al een short film van ‘Frankenweenie’ gemaakt, ook door Tim Burton. Deze is eigenlijk nooit officieel uitgegeven. Ik weet wel dat die short film als extra op de dvd van ‘The Nightmare Before Christmas’ stond. Ik vond het concept van de short film wel heel leuk dus ik was ook erg blij dat er een langere, betere versie van ‘Frankenweenie’ kwam in 2012.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post