Tag: The blogger made me read it!

ReadItBanner

Koop ik veel boeken op basis van recensies? Welke boekbloggers vertrouw ik het meest op basis van een recensie? Je leest het hier!

Laatst werd ik getagd door Lillian om The blogger made me read it-tag in te vullen. Stiekem is het wel een leuke tag dus besloot ik hem te doen! Hier komen de vragen;

1. Welke boekenbloggers hebben de meeste invloed op jou?
Dat zijn er best wel een aantal eigenlijk! Onder andere; Joany, Emmy, Lillian, de meiden van Storyhunters, Liesbet, Sanne en nog wel meer!

2. Wiens recensies vertrouw je blindelings?
Dan ga ik toch voor Emmy denk ik, omdat zij zooooveel boeken heeft gelezen die ook nog op mijn TBR lijstje staan. En zo ongeveer alle boeken die zij leest passen ook wel in mijn straatje thuis ^^

3. Koop je wel eens een boek gebaseerd op één recensie van een boekbloggers? Of struin je eerst het internet af naar andere meningen?
Vaak struin ik eerst heel het internet af, haha :p Ik moet er wel zeker van zijn of ik een boek nou wel of niet wil kopen.

4. Wat is je favoriete boek dat je ook hebt gekocht op basis van een recesnie?
Ik denk dat dat The Fault In Our Stars is. Dat boek is gewoon geweldig en iedereen schrijft er een geweldige recensie over dus hoe kan het ook anders.

5. Wat is je minst favoriete boek dat je ooit gekocht hebt op basis van een recensie?
Ik denk dat ik dan voor Cinder ga van Marissa Meyer. Ik las zoveel positieve recensies van dit boek maar eigenlijk vond ik er zelf helemaal niet zoveel aan.

6. Noem vijf boeken die je gekocht hebt op basis van een recensie:
Vrees Me – Tahereh Mafi
Divergent – Veronica Roth
Fire & Flood – Victoria Scott
Starters – Lissa Price
Delirum Amoris – Lauren Oliver

En ga zo maar door…

7. Heb je wel eens een boek gekocht omdat het verschrikkelijk werd gehyped?
Ja, best wel veel eigenlijk nu ik er zo over nadenk ^^” Onder andere; The Fault in Our Stars, City of Bones, The Hunger Games… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

8. Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehyped?
Niet echt, denk ik. Vaak wil ik een boek toch wel lezen als het erg gehyped wordt want dan moet het haast wel goed zijn! Dus als ik ooit een boek heb vermeden omdat het gehyped werd, dan heb ik dit niet bewust gedaan.

9. Check je altijd eerst de recensies voordat je iets koopt?
Negen van de tien keer wel ja. Zoals ik hierboven al zei; ik wil graag zeker zijn van mijn zaak. Misschien is het boek wel drie keer niks en had ik er een heel ander boek voor kunnen kopen!

Bij deze tag ik Anneke en Liesbet! Ik denk niet dat jullie deze tag al gedaan hebben :3 Veel succes!

6 Comments

 • Emmy

  August 5, 2014 at 3:31 pm

  Wat lief dat je mij vernoemd. Haha.. Ik word er een beetje verlegen van.

 • Kelly

  August 5, 2014 at 4:24 pm

  Wat een leuke tag! πŸ™‚

 • Zwartraafje

  August 5, 2014 at 10:32 pm

  Wat leuk om mijn naam hier ineens tussen te zien staan. Momenteel is het eventjes wat druk, maar ik ga hem zo snel mogelijk invullen. Bij sommige vragen zal ik eens goed moeten nadenken en desnoods spieken bij Goodreads. πŸ˜‰

 • DQ

  August 8, 2014 at 10:40 am

  Ik heb ook verschillende boeken gelezen door bloggers of vloggers. Sowieso ook de boeken van John Green, maar ook de Hongerspelen, Divergent en The Maze Runner-trilogieΓ«n. En nu ik een iPad heb (en veel meer boeken kan lezen) wordt het alleen maar meer; fangirl, we were liars, rebel Belle, girlboss etc. Xx

 • Sas

  August 9, 2014 at 4:48 pm

  wat een leuke boekentag om te lezen πŸ™‚ Je site is ook erg leuk

 • Karlijn

  August 13, 2014 at 11:42 am

  Wat een leuke tag om te lezen. Ik vertrouw erg op Joanny en Emmy, vind vaak hetzelfde van een boek. De boekenserie die ik heb vermeden juist door de hype is City of Bones, maar ik heb er inderdaad veel gekocht door het lezen van een recensie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post