Het Examen – Joelle Charbonneau

HetExamenBanner

De klok tikt door…

Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet tรฉ veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test.

IMG_3653_2

Cia wil een eind maken aan de verschrikkelijke Test die iedere jaar weer plaatsvind. Maar dit gaat haar never nooit alleen lukken. Cia is daarom ook bereidt om dit alles te leiden in de hoop dat haar mede studenten haar plannetjes opvolgen om zo mee te helpen om de Test eens en voor altijd te stoppen. De rebellen nemen het op tegen de wrede leiders van het land.

Cia zet alles op alles. Maar zo riskeert ze ook de levens van de mensen die ze lief heeft. En kan ze haar mede studenten eigenlijk wel blind vertrouwen? Studenten waartegen ze het moest opnemen in de vorige delen, en haar laten zien hebben dat ze tot alles in staat zijn… Cia heeft niet echt een keus hier en gaat er gewoon voor.

IMG_3654_2

Het Examen is het laatste deel in De Test trilogie. De vorig twee delen vond ik echt super maar dit deel heeft me een beetje teleurgesteld. Er zaten zeker spannende elementen in en aan het eind van ieder hoofdstuk was er telkens die mini cliffhanger waardoor ik wel door wilde lezen, maar ik had ook niet echt veel moeite om het boek neer te leggen en het later weer op te pakken. Op een gegeven moment moet er een einde komen aan het verhaal en, ja, die was toch niet zo episch als dat ik gehoopt had.

Doordat er spannende elementen in het verhaal voorkwamen, was het lang niet zo spannend als De Test en De Studie, wat erg jammer is want die boeken kon ik echt gewoon niet wegleggen. Door die twee boeken werd ik op sommige momenten ook echt verrast, terwijl Het Examen een beetje voorspelbaar was.

IMG_3659_2

Wel vind ik dat de trilogie een goed geheel is. De delen volgen elkaar goed op en de schrijfstijl blijft hetzelfde, die erg snel wegleest. Ik heb het gevoel dat er nog een spin-off serie gaat komen, ik weet niet waarom, maar dat gevoel heb ik. Maar waarschijnlijk gaat dit toch niet gebeuren :p

Ik wil het boek dan ook belonen met 3,5 sterren, omdat ik toch de neiging had om door en door te blijven lezen maar ik erg teleurgesteld was na het lezen van het einde. 3 sterren vond ik dan weer net te weinig omdat ik toch genoten heb van dit boek, maar 4 sterren vond ik weer wat teveel, door het jammere einde.

IMG_3657_2

Graag wil ik Karakter Uitgevers nogmaals bedanken voor dit leesexemplaar!

Titel: Het Examen | Originele titel: Graduation Day | Serie: The Testing #3 | Auteur: Joelle Charbonneau | Uitgeverij: Karakter Uitgevers | Genre: Young-Adult, Adventure, Dystopian | Pagina’s: 319 | ISBN: 9789045206967 | Waardering:★★★☆&#9734

3 Comments

 • supernaturalreadingaddict

  August 2, 2014 at 7:25 pm

  Bijna alle recensies die ik gelezen heb over dit boek zijn hetzelfde. Iedereen is toch een beetje teleurgesteld in het laatste deel. Ikzelf ook moet ik zeggen.

 • Kelly

  August 3, 2014 at 3:55 pm

  Zo jammer dat iedereen teleurgesteld is over het laatste del. Ik moet zelf nog beginnen in de trilogie maar dit houd me toch steeds weer tegen.

 • diana

  August 3, 2014 at 8:26 pm

  Dit deel ligt nog op me te wachten, ik ga er deze week zeker in beginnen, ben namelijk wel heel erg benieuwd ! Jammer van de drie 1/2 sterren. ๐Ÿ™

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post