Tag – Kinderboeken

Laatst zag ik op Craving Pages deze super leuke tag over kinderboeken! Al sinds dat ik heel jong was, ben ik dol op boeken! Toen ik zelf nog niet kon lezen, werd ik iedere dag voorgelezen uit mijn lievelingsboek. Benieuwd welke dat dat was? Lees dat snel verder!

IMG_0132

Super dikke Jip en Janneke boek!

Uit welke boeken werd je als kind het liefst voorgelezen?
Uit dat super dikke boek van Jip & Janneke! Ook was ik altijd lid van de Disney. Dit was een magazine compleet met alleen Disney verhalen/strips erin!

Wat waren je favoriete boeken toen je oud genoeg was om zelf te lezen?
Hier moet ik even goed over nadenken.. Ik weet nog wel dat ik in groep 3/4 altijd van die kleine, vierkante boekjes van de Bibliotheek leende. Ik had ze zo uit en ik wou alleen maar meer en meer!

Toen ik ietsjes ouder was, vond ik Joris en de Geheimzinnige Toverdrank altijd helemaal geweldig! Maar ook de boeken van Carry Slee, van de serie ‘Kwispelstaartjes’.

IMG_0133

Mijn Dikke Beestenboek-boek

Wat is je favoriete boekenreeks uit je kindertijd?
Dat moet dan toch weer dat super dikke boek van Jip en Janneke zijn! Ook waren we lid van de Disney Club. Dat waren niet de magazines, maar van die boekjes die je één a twee keer per maand kreeg, met zo’n harde kaft! Die waren ook altijd heel leuk.

Oh, en ‘Mijn Dikke Beestenboek’ vond ik ook heel leuk! Misschien iets minder bekend. Oh oh, en Dribbel niet te vergeten! Altijd leuk met die uitklap-dingetjes.

Heb je speciale herinneringen aan de boeken uit die tijd?
Ja! Ik zal nooit maar dan ook nóóit vergeten, dat mijn lievelingsverhaaltje ‘Takkie is ziek’ van Jip en Janneke was, haha! Telkens als mijn ouders vroegen welk verhaaltje ze voor moesten lezen, antwoordde ik altijd ‘Takkie is ziek’! Ik heb echt geen idee waarom ik nou juist dat verhaaltje zo geweldig vond, haha. Origineel heet het verhaaltje eigenlijk ‘Arme Takkie’, maar ik noemde het altijd ‘Takkie is Ziek’. Pagina 284, als ik het goed heb.

Er is ook een verhaaltje uit ‘Mijn Dikke Beestenboek’ wat ik me nog héél goed herinner. Het ging over Frieda Pluispootje en zij verstopte haar groentes onder haar macaroni. Dit deed ik namelijk ook altijd, maar niet onder de macaroni, maar onder de aardappelen, haha!

IMG_0131

Mooie, grote, gekleurde plaat van ‘Takkie is Ziek’.

Welk personage uit je kinderboeken is je favoriet?
Ik was vroeger een groot fan van Winnie the Pooh! Daar stonden de Disney magazines ook vol van. Winnie the Pooh is me wel het meest bijgebleven als favoriete personage.

Heb je je wel eens verkleed als een personage uit een van je kinderboeken?
En of ik dat heb! Ik deed vroeger zelfs korte optredens voor de klas in mijn Winnie the Pooh outfit, hahaha! En ik kan niet geloven dat ik dit zojuist openbaar heb gemaakt.

IMG_0134

Frieda die haar boontjes verstopt.

Zijn er verfilmingen gemaakt van de boeken die je las als kind? Wat vind je van de filmversie?
Nee, eigenlijk niet. Nja, er zijn natuurlijk heel veel films van Winnie the Pooh, maar het is niet zo dat de verhaaltjes die ik las, verfilmd werden. Dit waren allemaal gewoon korte bij-verhalen, of zo.

Heb je de boeken die je als kind las ook wel eens gelezen als tiener/volwassene?
Pasgeleden nog mijn lievelingsverhaaltje ‘Takkie is ziek’ gelezen! Ik moest onderzoek doen voor kinderboeken voor mijn examenopdracht, vandaar. Ik ben wel van plan om binnenkort Joris en de Geheimzinnige Toverdrank weer eens te gaan lezen. Kijken of hij nog steeds zo grappig is!

IMG_0140

Ik vond deze tag echt super leuk om in te vullen! Vooral omdat je dan moet denken aan het verleden, hoe het was toen jij klein was.

Neem deze tag gerust over en laat het me dan ook even weten. Dan kom ik hem bij jou ook lezen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post