Supernatural – Season 1

Ik weet nog goed wanneer ik de aller eerste aflevering van de serie ‘Supernatural’ heb gezien. Ik kwam thuis van school en mijn moeder zei: ‘Ik heb een nieuwe serie gevonden, die moet je ook maar eens kijken!’ Het eerste wat ik dan ook deed, was de eerste aflevering van ‘Supernatural’ kijken. En sinds dat moment, ben ik verslaafd aan de serie! Het is zo spannend, grappig, eng en soms ook emotioneel. Er komen verschillende soorten wezens in voor zoals demonen, vampiers, weerwolven, heksen en al het bovennatuurlijke wat je maar kunt bedenken. De hoofdpersonages, Sam en Dean, zijn ook nog eens ‘good looking’ (haha!). Dus dat is altijd mooi meegenomen!

Het eerste seizoen is uit 2005/2006.

Supernatural1

Bron foto: supernaturalfansonline.com

Het verhaal

Het begon allemaal 22 jaar geleden, wanneer Sam en Dean Winchester hun moeder verloren aan een demon. Hun vader, John, heeft hen verder opgevoed. Hij heeft ze opgevoed om ‘hunters’ te worden, om al het bovennatuurlijke de wereld uit te drijven. Nu hun vader vermist wordt en Sam’s vriendin is vermoord op dezelfde wijze als hoe hun moeder vermoord is, gaan Sam en Dean samen op reis. Op reis, om hun vader en de demon die hun moeder en Sam’s vriendin heeft vermoord te vinden. Ondertussen worden ze dwars gezeten door allerlei bovennatuurlijke wezens.

Supernatural3

Bron foto: supernaturalfansonline.com

De afleveringen

01. Pilot

Dean: Don’t be afraid of the dark? What, are you kidding me? Of course you should be afraid of the dark! You know what’s out there!

Sam heeft Dean al een aantal jaren niet meer gezien sinds hij ging studeren en samen ging wonen met zijn vriendin, Jessica. Wanneer Dean op een dag midden in de nacht op komt duiken, vertelt hij dat hun vader wordt vermist. Sam besluit om met Dean mee te gaan. Op hun zoektocht komen ze in aanraking met een mysterieuze ‘Woman in White’. Wanneer Sam weer thuis komt, doet hij een nare ontdekking.

02. Wendigo

Dean: Chow time, you freaky bastard! Yeah, that’s right, bring it on, baby. I taste good!

Een paar kampeerders worden vermist. Buurtbewoners denken dat de kampeerders, slachtoffers zijn geworden van een grizzly beer. Sam en Dean zoeken de plek op via de coördinaten die hun vader in zijn dagboek heeft achtergelaten. Zij ontdekken, dat het heel wat anders is dan een grizzly beer.

03. Dead In The Water

Dean: I just don’t want to leave this town until I know the kid’s okay.
Sam: Who are you? And what have you done with my brother?
Dean: Shut up.

Het afgelopen jaar, worden er al een aantal mensen vermist. Ze gaan naar de Sheriff voor antwoorden. Daar ontmoeten ze zijn dochter, Andrea, en haar zoon, Luke. Sam en Dean hebben het moeilijk om uit te vinden wat er precies gebeurd is. De antwoorden liggen bij Luke. Luke is alleen niet zo spraakzaam…

SPBlend01

Pilot – Wendigo – Dead In The Water

04. Phantom Traveler

Sam: What is that?
Dean: It’s an EMF meter. It reads electromagnetic frequenties.
Sam: Yeah, I know what an EMF meter is – but why does that one look like a busted-up walkman?
Dean: Beacause that’s what I made it out of.

Sam en Dean moeten een vlucht stoppen, omdat bekend is dat dit vliegtuig gaat neerstorten. Echter, de passagiers weten het niet. Om het vliegtuig te stoppen, moeten Sam en Dean zelf aan boord. Voor Dean een hel, omdat hij bang is om te vliegen. Maar dit is de enige manier om de passagiers te redden.

05. Bloody Mary

Sam: All over the country, kids play Bloody Mary and as far as we know, nobody dies from it.
Dean: Yeah, well, maybe everywhere it’s just a story, but here it’s actually happening.

Een groepje 12 jarige meisjes spelen het spel ‘Bloody Mary’. Ze kijken in de badkamer spiegel en herhalen drie keer achter elkaar de woorden ‘Bloody Mary’. Er kan toch niks gebeuren… Toch? Totdat Bloody Mary zelf opduikt. De enige manier voor Sam en Dean om haar te doden, is om haar zelf op te roepen.

06. Skin

Dean: I think we’re close to it’s lair…
Sam: Why do you say that?
Dean: Because there’s another puke-inducing pile next to your face…

Een oude vriend van Sam, Zach, wordt verdacht wegens moord. Sam weet dat Zach zoiets nooit zou doen. Wat blijkt nou, iemand anders heeft Zach’s gedaante aangenomen. En die iemand is niet menselijk…

SPBlend02

Phantom Traveler – Bloody Mary – Skin

07. Hook Man

Dean: So, you believe her?
Sam: I do.
Dean: Yeah, I think she’s hot, too.

In een afgelegen dorp, worden mensen vermoord. Sam en Dean komen erachter, dat de moordenaar niemand minder is dan de Hook Man. De enige manier om hem te vermoorden, is om zijn haak te verbranden. Maar hoe doen ze dit, zonder zelf vermoord te worden?

08. Bugs

Sam: The question is, why bugs… and why now?
Dean: That’s two questions.

Mensen worden vermoord, zonder dat er iets aan de buitenkant van hun lichaam verminkt is. Sam en Dean ontdekken dat dit het werk is van insecten. Véél insecten. Sam en Dean zijn ten einde raad, een insecten spray helpt hier niet aan. Maar wat dan wel?

09. Home

Dean: Just slow down, would ya. I mean, first you tell me that you’ve got ‘the Shining’, and then you tell me that I’ve got to go back home, especially when…
Sam: When what?
Dean: When I swore to myself that I would never go back there.

De gebroeders Winchester keren terug naar hun oude huis, het huis waar hun moeder was vermoord. Er hangt een kwade geest rond in het huis. Met de hulp van een helderziende, proberen Sam en Dean de geest weg te drijven. Wanneer ze de geest zien, weten ze dat de geest helemaal geen kwade bedoelingen in petto had.

SPBlend03

Hook Man – Bugs – Home

10. Asylum

Sam: It doesn’t matter what he wants –
Dean: See that attitude right there? That’s why I always got the extra cookie.

Dr. Ellicot heeft harde experimenten uitgevoerd op zijn patienten. Sommigen zijn er nooit bovenop gekomen en Dr. Ellicot heeft hen vermoord. Midden in de nacht, bezoeken Sam en Dean het asylum waar Dr. Ellicot zijn experimenten uitvoerde. De geest van de dokter hangt daar nog ergens rond. Het is aan Sam en Dean om Dr. Ellicot voor eens en voor altijd te stoppen.

11. Scarecrow

Emily: I don’t understand… They’re going to kill us?
Dean: Sacrifice us. Which is, I don’t know, classier I guess.

In deze aflevering hebben Sam en Dean eindelijk weer contact met hun vader. Hij verteld hun om niet verder naar hem te zoeken. Ondertussen in een dorpje, hebben de mensen altijd geluk. Dean vind dit vreemd en gaat er iets achter zoeken. Hij komt erachter dat er ieder jaar een jong koppel moet worden opgeofferd. De scarecrow moet met hen afrekenen.

12. Faith

Dean: Hey, you better take care of that car, or I swear I’ll haunt your ass.
Sam: I don’t think that’s funny…
Dean: Aw, come on… it’s a little funny.

Dean wordt geëlektrocuteerd (perongelijk) en dat zorgt voor serieuze hartproblemen. Sam doet er alles aan om zijn broer te redden. Zo vind hij een blinde man, die een ‘healer’ is. Dean geloofd niet in die onzin maar hij probeert het, hij heeft toch niets te verliezen. Er zit echter een addertje onder het gras… Terwijl Dean geheald wordt, wordt het leven van iemand anders weggenomen…

SPBlend04

Asylum – Scarecrow – Faith

13. Route 666

Sam: So, burning the body had no effect on that thing?
Dean: Sure it did. Now it’s really pissed.

Dean komt in contact met zijn ex vriendin (Cassie). Ze wil dat hij uitzoekt wie of wat haar vader heeft vermoord. Sam en Dean komen erachter dat Martin (Cassie’s vader) een oude truck verstopt had in een moeras. Er is alleen één probleempje… de truck kan zich voortbewegen zonder chauffeur.

14. Nightmare

Sam: Well, don’t look at me like that.
Dean: I’m not looking at you like anything… But I gotta say, you look like crap.
Sam: Nice. Thanks.

Max, een jongen die met zijn gedachten alles kan doen wat hij maar wilt, zorgt voor problemen. Sam voelt een band met hem, omdat hij sinds kort, nachtmerries heeft die uitkomen. Maar ook omdat Max zijn moeder, op dezelfde wijze dood is gegaan als Sam en Dean hun moeder. Sam probeert Max te helpen, maar Max wilt niet luisteren…

15. The Benders

Dean: Well, I say it again. Demons I get. People are crazy!

Sam wordt vermist. Dean is druk bezig met het uitzoeken waar hij kan zijn. Sam zit opgesloten in een kooi, bij een stel mensen. Deze mensen zijn ook echt van vlees en bloed maar er zit een steekje los. Ze kidnappen andere mensen, om ze zo weer vrij te laten en op te jagen. Jagen ze Sam ook op, of is Dean er op tijd bij?

SPBlend05

Route 666 – Nightmare – The Benders

16. Shadow

Sam: Go to hell!
Meg: Baby, I’m already there.

Sam komt in contact met Meg. Op het eerste gezicht menselijk, maar als je haar beter leert kennen kun je beter niet bij haar in de buurt komen. Ze is de Winchesters altijd een stap voor. Sam en Dean ontdekken dat ze een geheime schuilplaats heeft. Ze gaan op onderzoek uit, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Ze worden in de val gelokt. Op het einde komen ze eindelijk weer in contact met hun vader.

17. Hell House

Dean: I hate rats.
Sam: You’d rather it was a ghost?
Dean: Yes.

Sam en Dean zitten elkaar een beetje te pesten (wat deze aflevering ook erg grappig maakt!). Maar ze moeten wel verder met het vernietigen van geesten. Er wordt een verhaal in de rondte verteld, dat een boer nog steeds in zijn huis rondspookt als geest. Mensen geloven dit verhaal en zo wordt het ook werkelijkheid. Alsof dat nog niet genoeg is, twee andere jongens denken dat ze ook alles weten over het bovennatuurlijke en dwarsbomen zo Sam en Dean.

18. Something Wicked

Michael: I thought I was having a nightmare.
Dean: I’d give anything not to tell you this, but sometimes nightmares are real.

Kinderen raken in coma’s zonder enige duidelijke reden. Sam en Dean schieten te hulp, vooral bij één specifieke familie. Dean doorzoekt de slaapkamer van Michael’s broertje. Hij kijkt uit het raam en ziet een handafdruk op de boom. Dean is er zeker van wat het wezen is, hij heeft er al een keer eerder mee te maken gehad. Michael zijn broertje is ook in coma en hij is heel ongerust. Dean weet er alles van omdat dit bij Sam ook wel eens is gebeurd.

SPBlend06

Shadow – Hell House – Something Wicked

19. Provenance

Sam: I don’t understand, Dean. We burned the damn thing!
Dean: Yeah, thank you, Captain Obvious.

Een jong stel is vermoord kort nadat ze een antiek schilderij gekocht hebben. Sam en Dean doen net of ze kunstkenners zijn en proberen het schilderij in hun bezit te krijgen, om het te verbranden. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland. Ook al verbranden ze het schilderij, het is nog steeds behekst. Hoe kunnen ze dit stoppen?

20. Dead Man’s Blood

Sam: Hey, there’s salt over here. Right inside the door.
Dean: You mean like “protection-against-demons” salt? Or, uh, “oops, I spilled the popcorn” salt?

John, Sam en Dean’s vader, komt onverwachts weer opduiken. Hij is erachter gekomen dat er een geweer (de Colt) bestaat, om de moordenaar van hun moeder te doden. Voor het geweer bestaan er maar een paar kogels. Terwijl ze op zoek gaan naar de Colt, komen ze in aanraking met vampiers. Door dodemans bloed te gebruiken, kunnen ze de vampiers ondervragen. Dodemans bloed is namelijk vergif voor hen. John krijgt de Colt in eigen handen en verspilt een kogel aan een vampier.

21. Salvation

Dean: Don’t say “just in case something happens” to you. I don’t want to hear that friggin’ speech, man. Nobody’s dying tonight. Not us, not that family, nobody. Except that demon… That evil son of a bitch isn’t getting any older than tonight. You understand me?

Ook Meg weet van de Colt. Ze wilt dat John hem bij haar inlevert, zo snel mogelijk. John levert een nep geweer in bij Meg. Hij heeft de Colt aan Sam en Dean gegeven. Maar Meg trapt er niet in. Sam en Dean zijn ongerust over hun vader. Ze bellen hem op, maar degene die antwoord, is Meg, om hun te vertellen dat ze hun vader nooit meer terug zien.

22. Devil’s Trap

Dean: Where’s our father, Meg?
Meg: You didn’t ask very nice…
Dean: Where’s our father, bitch?
Meg: Jeez. You kiss your mother with that mouth? Oh, I forgot, you don’t.

In de laatste aflevering van het seizoen zijn Sam en Dean nog steeds hopeloos op zoek naar hun vader. Ze gaan naar een oude vriend van de familie; Bobby. Met zijn hulp, kunnen de Winchester Meg in de val lokken. Maar, ze komen erachter dat in het lichaam van Meg, nog steeds een onschuldig meisje leeft. Als ze de demon uit Meg drijven, gaat het meisje sowieso dood. Omdat alle botten in haar lichaam gebroken zijn, doordat Meg van een gebouw afviel. Dean is ervan overtuigd dat ze de demon uit Meg moeten halen, om haar zo uit haar lijden te verlossen. Kunnen de het onschuldige meisje nog redden?

SPBlend07

Provenance – Dead Man’s Blood – Salvation – Devil’s Trap

Zo, dat was het dan! Heel seizoen 1 van de geweldige serie ‘Supernatural’. De quotes uit de serie zijn gewoon geweldig. Ik heb geprobeerd de leukste quotes per aflevering eruit te pikken, hoewel het soms wel moeilijk was omdat er zoveel leuke zijn!

Het eerste seizoen is tevens ook mijn favoriete seizoen… denk ik, het is zo moeilijk kiezen! Maar dit seizoen heeft altijd wel een streepje voor bij mij omdat ik dit seizoen dan ook helemaal uit mijn hoofd ken zo ongeveer.

Er is ook een ‘Official Companion’ uitgebracht voor dit seizoen. Hij is geschreven door Nicholas Knight. Er staan hele leuke weetjes en quotes in die ook in de serie voorkomen. Mede dankzij dit boek, heb ik deze lange blogpost kunnen maken! Ook staan er superveel foto’s in (zowel zwart/wit als in kleur). Gewoon een super leuke aanvulling als je een groot fan bent van de serie!

SupernaturalBoek

Sneak peak in The Official Companion van Supernatural Season 1 – Nicholas Knight

1 Comments

  • Martine

    November 12, 2013 at 12:21 pm

    Ommmgggggggggggggg zou ik dat boekje een keer mogen lezen? 😀

    Btw, I like your blog ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post