Starters – Lissa Price

Callie staat voor een onmogelijke keuze: haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen. Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet een levensgevaarlijke opdracht volbrengen. Opgeven is geen optie.
IMG_4574

Het verhaal speelt zich (net zoals ‘The Hunger Games’) af in de toekomst. Callie heeft haar ouders verloren en is samen met haar broertje op de vlucht. Haar broertje is ernstig ziek dus Callie moet goed voor hem zorgen. Ze hebben geld nodig en Callie’s enige redding is de bodybank.

De bodybank is een organisatie die lichamen van tieners uitleent. Zo kunnen oude mensen een lichaam van een tiener ‘huren’. Het wordt goed betaald en dat is ook de reden waarom Callie haar lichaam uitleent. Dit gaat echter niet helemaal zoals gepland. Wanneer iemand haar lichaam wilt huren, wordt Callie wakker. Callie leeft het leven van haar huurder: ze rijdt in haar auto, woont in haar huis en heeft zelfs een relatie. Maar Callie ontdekt dat haar huurder meer wilt dan alleen feesten in een tienerlichaam – Ze heeft slechte, geheimzinnige plannen voor Callie in petto.

IMG_4570

Het klinkt misschien allemaal een beetje verwarrend maar ‘Starters’ is een boek dat makkelijk wegleest. Het is namelijk erg simpel geschreven. Soms is dit ook wel jammer, omdat je echt het gevoel hebt alsof je een kinderboek zit te lezen, in plaats van een young-adult. De letters zijn in vergelijking met een young-adult erg groot. Het verhaal vind ik erg origineel alleen de personages zijn niet veel van bijzonders.

Zelf ik heb ‘Starters’ in het Nederlands gelezen. Het boek is ook verkrijgbaar in het Engels onder dezelfde naam. Er komt ook nog een vervolg deel uit genaamd ‘Enders’. Verder is er nog niet bekend of er nog meer boeken komen van deze serie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post