The Wolves of Mercy Falls – Maggie Stiefvater

‘The wolves are calling. Everything you know will change…’

IMG_4555Shiver
“The pack circled around me, tongues and teeth and growls.”

Jarenlang heeft Grace oog gehad voor de weerwolven die in het bos leven, vlak achter haar huis. Er is één wolf die ze extra in de gaten houdt; de wolf met de gele ogen. Ze noemt hem ‘haar’ wolf. Ondertussen leeft Sam twee levens. In de winter leeft hij in het bos, als wolf. In de zomer, mag hij er zichzelf aan herinneren dat hij voor een paar maanden menselijk is.

Grace ontmoet een jongen die haar heel bekend voorkomt; hij heeft dezelfde gele ogen als de wolf. Ze denkt dat het ‘haar’ wolf is, het kan niet anders.

‘Shiver’ heeft me tot het einde toe geboeid. Het leuke is dat het via twee oogpunten wordt verteld, namelijk via Grace en via Sam. Dit maak je nooit vaak mee dus het is weer eens iets anders. Verder bevat ‘Shiver’ een open einde, wat het extra spannend maakt om het volgende deel te gaan lezen!


Linger
“I feel the weight of the pack’s gaze…”

Grace en Sam moeten ervoor vechten om bij elkaar te blijven. Voor Grace betekend dit dat ze moet liegen tegen haar ouders. Voor Sam betekend dit dat hij een oplossing moet vinden om voor altijd menselijk te blijven.

Ook komen hier twee nieuwe personages bij kijken, Cole, een andere wolf en Isabelle, een vriendin van Grace. Isabelle raakt meer met Cole in aanraking dan dat ze eigenlijk zou willen.

Soms had ik er wat moeite mee om dit boek weer op te pakken, doordat het verhaal wat verwarrend en langdradig was. Het einde van het boek maakt echter alles weer goed! Hierdoor heb je meteen zin om het laatste deel, ‘Forever’, te lezen.


Forever
“Grace,” I whispered. “This isn’t how it ends.”

Er is een grote kans dat Sam zijn leven zonder Grace voort moet zetten. Hij doet er alles aan om Grace te vinden. Hij is op zoek naar de wolven, om zo dichterbij Grace te kunnen komen.

Ook met dit boek had ik moeite om het goed te kunnen volgen, welkom ik het beter volgen dan ‘Linger’. Wel vind ik dat het vertellen via de ogen van vier personages, echt een beetje te veel is. Als je een hoofdstuk aan het lezen bent, heb je soms ook nog dat je in datzelfde hoofdstuk, ineens over moet springen naar een andere personage. Verwarrend dus. Dit laatste deel bevat een open einde.

IMG_4562Zoals je misschien al had gelezen, worden de boeken verteld via verschillende oogpunten. Zo vertellen Grace en Sam hun verhaal in ‘Shiver’ maar komen er twee extra personages bij in ‘Linger’ en ‘Forever’. Bij ‘Shiver’ had ik er totaal geen moeite mee dat het uit twee verschillende oogpunten was geschreven.

Maar om nou het verhaal te volgen via vier verschillende personages… Dit was wel een beetje lastig. Soms weet je ook gewoon niet meer uit wie zijn/haar oogpunt je aan het lezen bent. Dat is ook de reden waarom ik ‘Linger’ en ‘Forever’ beide echt een stuk minder vind dan ‘Shiver’. Dat deel was echt zo goed!

Ik heb de boeken in het Engels gelezen, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het Nederlands, onder de namen ‘Huiver’, ‘Fluister’ en ‘Voor Altijd’. De trilogie is pas in het Nederlands uitgeven in één, dik boek! De adviesprijs is €19,95. Niet duur dus voor 3 boeken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post