Sterrenstof – Krystal Sutherland

Dit is beslist geen verhaal over liefde op het eerst gezicht. Maar het is wel een liefdesverhaal. Nouja. Min of meer.

Henry is nog nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar zomaar de klas binnen komt lopen. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, een positie waar Henry al jaren van droomt.

Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

sterrenstof_krystal_sutherland_02_make_it_personal

Op een dag komt er een nieuw meisje in de klas bij Henry. Ze heet Grace en ze is niet je typische meisjes meisje – ze niet er onverzorgd uit, ze draagt jongenskleren en ze loopt op zo’n jonge leeftijd al met een kruk. Iets klopt er hier niet, maar Henry kan er niks aan doen en krijgt meteen vlinders in zijn buik – een gevoel wat hij nog nooit eerder heeft ervaren. Hij doet er alles aan om Grace beter te leren kennen, maar ze houdt hem op een afstand. Het lijkt er op dat ze in haar eigen wereldje leeft. Het is duidelijk dat ze een groot geheim met zich meedraagt. Maar wat?

sterrenstof_krystal_sutherland_03_make_it_personal

Een tijdje terug haalde ik Sterrenstof van Krystal Sutherland uit de Celebrate Books box met het thema All the Feels. Ik was intens gelukkig want ik had zó uitgekeken naar dit boek! Het zou een mysterieus, liefdesverhaal zijn – maar ook weet niet. Hmm, klinkt interessant! Helaas kan ik zeggen dat dit boek me niet meteen in haar greep had, het duurde en het duurde. Totdat ik eindelijk aankwam bij de laatste 50/75 pagina’s, toen viel ik er als een blok voor! Nou ja. Min of meer.

Waarom Henry meteen als een blok voor Grace valt is me nog steeds niet duidelijk – ze ziet er onverzorgd uit, draagt jongenskleren (waar niks mis mee is overigens) en ze kan niet goed lopen want ze heeft namelijk een kruk. We willen het allemaal vermijden, maar het uiterlijk is toch het eerste wat opvalt bij een persoon en waar je wel of juist geen vlinders in je buik door krijgt. Het innerlijk is wat telt, maar dat is altijd pas de volgende stap. Grace is anders, maar er is een verschil tussen alternatief zijn en er onverzorgd uit zien.

sterrenstof_krystal_sutherland_04_make_it_personal

Het verhaal kwam voor mijn doen echt te langzaam op gang. Maar ik ben wel blij dat ik het boek uiteindelijk toch niet weggelegd heb. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het toch wel leuker vind als een boek me meteen in z’n greep heeft. Maar hey, we kunnen niet altijd alles hebben! De personages spraken met ook niet heel erg aan. Ik had totaal geen klik met Henry en Grace vond ik ook zomaar een raar meisje. Nadat je er eindelijk achter komt waarom ze zich überhaupt zo gedraagt, kreeg ik toch wel medelijden met haar. Sorry Grace dat ik je zo raar vond – het was niet mijn bedoeling! En zo zie je maar weer, dat je nooit kunt weten wat er in iemand anders zijn/haar gedachtes om gaat – en dat vond ik wel heel mooi omschreven door Krystal Sutherland, want je komt er ook echt niet zomaar achter.

Sterrenstof had niet meteen mijn volledige aandacht te pakken. Maar tegen het einde aan, viel ik er toch als een blok voor. Nou ja. Min of meer.

Niemand is perfect. Ik niet, jij niet, Henry niet – en zo ook dit boek niet. Alhoewel ik dus heel erg onder de indruk was van het einde, kan ik het boek toch niet helemaal de hemel in prijzen wegens bovengenoemde redenen. De verwijzingen naar onder andere Harry Potter waren overigens wel heel leuk om te lezen!

sterrenstof_krystal_sutherland_05_make_it_personal

Titel: Sterrenstof | Originele titel: Our Chemical Hearts | Auteur: Krystal Sutherland | Uitgeverij: Young & Awesome | Genre: Young-Adult, romance, contemporary| Pagina’s: 247 | ISBN: 9789025870652 | Waardering:★★★☆☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Daphne

    February 6, 2017 at 4:15 pm

    Goede review! Ik vond ook inderdaad de Harry Potter-verwijzingen erg leuk!

  • Lilian

    February 7, 2017 at 9:44 pm

    ik lees dees nuuuuu. soort van.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post