So I heard you like Harvest Moon?

Harvest Moon – ik kan niet meer bijhouden hoeveel games er van deze serie ondertussen al uit zijn gekomen. Voor mij begon het met de orginele Harvest Moon voor de SNES – ik vond het geweldig om heel mijn land om te ploegen en een hindernis baan voor mijn paard te maken, dikke koeien naar buiten te duwen als het lekker weer was en nam ik mijn gele hondje overal mee naartoe. Natuurlijk groeide er bij mij ook een hele hoop gewassen hoor, want mijn boerderij was nog net geen kinderboerderij :’D

HarvestMoon02

Harvest Moon voor de SNES

Een andere favoriet van me, is Harvest Moon: Friends of Mineral Town voor de Gameboy Advance. Ik weet nog heel goed dat ik deze jaren geleden bij de Free Record Shop kocht en dat mijn broer er stiekem ook helemaal weg van was, haha! Ik heb deze game dan ook een aantal keren uitgespeeld, net als de originele Harvest Moon voor de SNES. De andere, nieuwere Harvest Moon games die ik in mijn bezit had, spraken met op de één of andere manier niet zoveel aan als die specifieke twee. Ik heb ze wel allemaal gespeeld hoor, maar ik kan niet zeggen dat ik die nieuwere ooit uitgespeeld heb. Nu vind ik het 2D veel beter werken voor dit soort games en zijn er bij de 3D uitgaves veel te veel opties toegevoegd waardoor de games echt té langdradig worden. Het fijne van de 2D Harvest Moon’s, vond ik gewoon de simpelheid.

HarvestMoon03

Harvest Moon: Friends of Mineral Town voor de GBA

“Waarom deze random blogpost over Harvest Moon, Lieke?” Vraag je je misschien nu wel af. Nou, daar zit dus een reden achter – of twee eigenlijk. Pasgeleden is de game Stardew Valley uitgekomen voor de PC (alleen verkrijgbaar via Steam), en deze game lijkt verdacht veel op Harvest Moon. Nu zijn er nog veel meer games die verdacht veel op Harvest Moon lijken, zoals de vele Rune Factory games die door de jaren heen uit zijn gekomen maar niet super populair zijn in ons kikkerlandje.

In Rune Factory is het de bedoeling dat je, naast het verbouwen van gewassen, ook op missies gaat, dungeons doet om monsters te doden en zo geld te verdienen. Natuurlijk is dat een leuke extra voor zo’n soort game, en het klonk echt als muziek in mijn oren, maar toch vind ik Harvest Moon nog steeds leuker. Ik weet niet wat het is, maar soms heb je gewoon even geen zin om een superheld te zijn en monsters te doden en wil je gewoon een simpele boer(in) zijn.

HarvestMoon04

Rune Factory: Frontier voor de Wii

De andere reden is dat ik eraan zit te denken om retro games te recenseren op mijn blog. Ik ben zelf een groot fan van oude games (voornamelijk SNES games) en ik wil jullie daarom ook graag kennis laten maken met super toffe retro games die echt het spelen waard zijn. Laat in de comments hieronder even weten of je dit wel/niet leuk zou vinden ;D

Anyways~ Terug naar Stardew Valley – ik heb deze game nog niet gespeeld, maar hij ziet er zeker heel leuk uit! Aan de ene kant wil ik hem heel graag kopen en spelen, maar aan de andere kant denk ik; werkt zo’n soort game wel goed op de PC? En zitten er niet teveel opties bij? Ik zou het echt niet weten, maar ik ga deze game zeker in de gaten houden!

HarvestMoon05

Stardew Valley voor de PC

En nu ik deze hele blogpost heb geschreven over Harvest Moon, heb ik super veel zin om één van de games te gaan spelen, haha!

Heb jij weleens een Harvest Moon game gespeeld?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4,

11 Comments

 • Martine

  March 3, 2016 at 10:57 am

  Harvest Moon heb ik ook echt grijs gespeeld! vind het een leuk en cute spel ^^

  1. Lieke

   March 4, 2016 at 7:19 pm

   Jaaa, het is te cute <3

 • Karlijn

  March 3, 2016 at 1:06 pm

  Ooh, Harvest Moon was echt mijn favoriete spel voor de Nintendo. Zoveel uren zaten in planten verbouwen en andere dingen doen, vond het vroeger geweldig :’)

  1. Lieke

   March 4, 2016 at 7:19 pm

   Ja, echt he xD Er kroop echt mega veel tijd in.

 • Bianca Ronday

  March 3, 2016 at 1:28 pm

  Nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet ken, maar het ziet er wel heel leuk uit.

  1. Lieke

   March 4, 2016 at 7:18 pm

   Niet :O? Snel uitproberen dan, haha!

 • Daenelia

  March 3, 2016 at 3:50 pm

  Harvest moon heb ik wel eens gespeeld. Niet het origineel, trouwens. Het kon me niet lang boeien, terwijl mijn gozer het heel leuk vind. Ik heb meer iets met Animal Crossing.

  1. Lieke

   March 4, 2016 at 7:18 pm

   Animal Crossing heb ik zelf nog nooit gespeeld, maar volgens mij vond mijn vriend dat juist weer leuker, haha :p

 • robin

  March 6, 2016 at 7:15 pm

  Rune Factory ziet er wel nice uit *_* Ik wil Harvest moon ook eens spelen <3 nog nooit gedaan. moet eerst nog Fantasy Life spelen, nog geen een keer gespeeld en heb hem al een paar maanden lol XD

  1. Lieke

   March 6, 2016 at 7:23 pm

   Herkenbaar probleem, haha :’D

 • zwartraafje

  March 8, 2016 at 10:12 pm

  Oh wauw, ik loop weer hopeloos achter. Ik ken dit spel echt niet. Het enige dat ik ken dat er misschien een beetje op lijkt is die Farmville die je op Facebook kon spelen. Al speelde ik zelf vooral Pet Society. Daar heb ik echt ongelofelijk veel tijd in gestoken die ik dus niet al lezend doorbracht. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post