Sneak Peak: Pindakaas en Sushi 2!

PindakaasEnSushi2Banner

Pindakaas en Sushi 2, het vervolg op Pindakaas en Sushi, staat voor de deur! De officiële releasedatum van het boek is 12 juni (jullie kunnen een exemplaar scoren op Animecon!) en ik ga jullie alvast een kleine sneak peak geven over wat er zoal centraal staat in het verhaal.

pindasushi2_maskers_kitsune

Wat vooraf ging in Pindakaas en Sushi…

Marle wordt voor het eerst door haar vriendinnen, Ester en Joyce, meegesleep naar een animeconventie. Ze gaat er niet vrijwillig naartoe, maar ze hoopt toch dat ze een schokkend onderwerp vindt om over te schrijven. Als Journaliste in spé heb je zo nu en dan toch wel een boeiend onderwerp nodig om over te schrijven. Ze ziet er alleen een beetje tegenop op de mensen die op de conventie rondlopen te interviewen – ze denkt namelijk dat alle mensen die op de conventie rondlopen raar en een beetje getikt zijn.

Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder, die er niet zo’n fan van is ongevraagd geïnterviewd te worden. Marle heeft het verknalt – ze zal haar mysterieuze ridder nooit meer terugvinden in de grote chaos van cosplayers… Of is er toch nog hoop?

Al eerder heb ik een uitgebreide recensie geschreven over dit boek geschreven samen met Jacco en Martine. Je kunt de volledige recensie hier vinden!

pindasushi2_maskers_deku

Op vakantie naar Japan!

Fuji, zomerfestivals, Comiket en kattencafé’s!

Marle denkt het allemaal voor elkaar te hebben: een hechte band met Joyce en Esther, haar gevoelige vriendje Flo, en nu die gedroomde reis. Het leven van een geek wordt niet veel beter, toch?

Eén voor één glijden haar zekerheden de afgrond in. De trip wordt een nachtmerrie van onmogelijke keuzes, jaloezie en de maskers die je draagt in het leven. Wat als je zelf de schurk van het verhaal blijkt te zijn?

Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, dus ik kan er ook nog niet een hoop over vertellen, maar ik weet wel dat Pindakaas en Sushi 2 zich afspeelt in Japan, whoo! Ik kan niet wachten weer met Marle en haar vrienden op avontuur te gaan en wat meer over de Japanse cultuur te weten te komen. Ik zou zelf ook heel graag een keer naar Japan willen gaan, dus ik ben benieuwd of ik nog tips uit dit boek kan halen :3 Ik heb in ieder geval gehoord dat de maskers die je in deze blogpost voorbij ziet komen, een grote rol gaan spelen in het verhaal.

Hier kun je alvast een fragment uit het boek lezen.

pindasushi2_maskers_baku

Cover reveal~

De cover van het boek is ook al bekend gemaakt en ik vind hem echt heel gaaf geworden! Aanschouw;

Pindakaas en Sushi 2 blankboek

Hij past ook goed bij het uiterlijk van het eerste deel, wat altijd fijn is – zo staan de boeken namelijk erg mooi in je kast. Hij is erg kleurrijk geworden en na het zien van de cover heb ik alleen nog maar meer zin om terug in Marle’s leven te duiken.

pindasushi2_maskers_tengu

Alle bronnen die ik gebruikt hebt komen van de officiële website van Uitgeverij Leeuwenhart. Graag wil ik Roderick nogmaals bedanken voor het beeldmateriaal!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post