Simon vs. the Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli

Simon Spier is sixteen and trying to work out who he is – and what he’s looking for. But when one of his emails to the very distracting Blue falss in to the wrong hands, things get all kinds of complicated.

Because, for Simon, falling for Blue is a big deal…

boek_simon_vs_the_homosapiens_agenda_make_it_personal_4

De zestienjarige Simon Spier is een tikkeltje anders dan de standaard zestienjarige, Amerikaanse student – Simon is namelijk homo, maar hij durft er niet voor uit te komen. Wanneer hij er op school meer informatie over gaat zoeken via het intranet, komt hij in contact met een andere student. Hij en de persoon die zich Blue noemt, hebben iedere dag contact via de mail. De gesprekken beginnen heel vriendschappelijk, maar worden persoonlijker naarmate ze meer en meer met elkaar praten.

Simon vindt het erg moeilijk om over zijn geaardheid te praten, maar het voelt goed wanneer hij het als eerst aan zijn beste vriendin verteld, die daarop ook heel positief reageert. Ook zijn ouders en zijn zus vangen het goed op. Maar… Wanneer Simon’s email in de verkeerde handen valt, neemt Simon’s leven een heel andere wending. De vinder zet hem onder een grote druk en Simon weet niet goed meer wat hij moet doen. Nog steeds blijft de volgende vraag door zijn hoofd spoken; wie is de mysterieuze Blue?

boek_simon_vs_the_homosapiens_agenda_make_it_personal_2

Becky’s debuut Simon vs. the Homosapiens Agenda, brengt een erg persoonlijke boodschap met zich mee. Simon zit namelijk heel erg met zichzelf in de knoop en durft dit ook niet te uiten tegenover anderen. Door het intensief mailcontact dat hij met Blue heeft, leer je hem extra goed kennen. Je gaat zo haast met hem meeleven en je wilt open staan voor hem, zodat hij bij jou zijn verhaal kan doen. Helaas is het maar een personage uit een boek, dus veel kun je niet voor hem doen *sadface*

Contemporary boeken met zo’n heftig onderwerp, vind ik altijd erg leuk om te lezen als er ook een flinke dosis humor bij zit – en dat was zeker het geval bij Simon vs. the Homosapiens Agenda! Hierdoor maakt het een verhaal gewoon net wat luchtiger. Ook kwamen er een hoop nerdy-achtige onderwerpen in voor – zo kwam o.a. Harry Potter regelmatig voorbij.

boek_simon_vs_the_homosapiens_agenda_make_it_personal_1

Soms gaan de keuzes die Simon maakt, ten koste van zijn vrienden maar zeg nou eens eerlijk – als jij helemaal in de knoop zou zitten met jezelf en meer wilt gaan ontdekken, zou jij dan voor je vrienden kiezen, of voor die spannende, mysterieuze jongen waarmee je zo goed kunt praten? Natuurlijk ziet Simon zijn fouten is en daardoor maakt het hem zo menselijk. Van de eerste opwindende gevoelens tot zoenen en ontdekken wat je nu écht wilt – Becky omschrijft het allemaal en dat is juist hetgeen wat het boek zo echt maakt.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel in the mood moest zijn, om zo’n schattig verhaal als dat van Simon te gaan lezen. De eerste keer dat ik het boek oppakte, had ik na drie hoofdstukken even geen zin meer om verder te lezen – ik zat er gewoon niet helemaal met mijn hoofd bij en wilde iets lezen wat spannender was. Maar toen ik later dit boek weer oppakte, was dat een veel beter moment voor mij. Wel moet ik zeggen dat ik toch nog een beetje moeite had om in het verhaal te komen. Ik las telkens een hoofdstukje of twee, en legde het weer aan de kant. Totdat ik op een gegeven moment op de helft van het boek aanbeland was – de tweede helft heb ik in één ruk uitgelezen.

boek_simon_vs_the_homosapiens_agenda_make_it_personal_3

Titel: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda | Auteur: Becky Albertalli | Uitgeverij: Penguin | Genre: Young Adult, Contemporary, Drama, Humor | Pagina’s: 303 | ISBN: 9780062348678 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • robin

    May 25, 2016 at 11:12 am

    omg die HP funko <3 ook vet dat geeky onderwerpen in het boek voorkomen, dat is altijd leuk =D

  • zwartraafje

    May 26, 2016 at 7:50 pm

    Leuke recensie Lieke. Tof ook, dat je er weer een aantal mooie foto’s aan hebt toegevoegd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post