De Japanmarkt in Leiden

Hallo! Ja ja, ik leef nog! Sorry dat het een tijdje stil is geweest op mijn blog. Op persoonlijk gebied ging het niet echt helemaal lekker de laatste tijd dus daardoor had ik ook niet echt de motivatie om te bloggen of zelfs maar te lezen D: Maar dat was geen reden om niet even lekker de deur uit te gaan en m’n hoofd leeg te maken, dus dat deed ik dan ook. Afgelopen zondag ben ik namelijk samen met Jacco en Martine naar de Japanmarkt geweest in Leiden!

De Japanmarkt in Leiden werd dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd door Japanmuseum Sieboldhuis. Het wordt ieder jaar weer opnieuw gevierd om het bezoek van de Keizer te herdenken die in het jaar 2000 het Japanmuseum Sieboldhuis bezocht. De markt bevatte zo’n 400 meter aan kraampjes met een aanbod van een hoop verschillende Japanse spullen. Zo werden er traditionele dingen, eten, manga, animΓ© – en nog veel meer, verkocht.

IMG_20160515_142225

We gingen niet mega vroeg weg, omdat we al verwachtte dat het niet zo heel groot zou zijn. De tomtom stuurde ons langs de leukste weggetjes (lees; mini straatjes waarbij iedereen midden op de weg loopt en waar je je kont bijna niet kunt keren). Op een gegeven moment hadden we toch een parkeerplekje gevonden en vanuit daar was het zo’n tien minuutjes lopen naar de markt. Bij aankomst zagen we al bijna meteen het kraampje van Angelieke en haar moeder. Het was erg leuk om haar weer even te zien en het kraampje zag er erg gezellig uit met alle zelfgemaakte kraanvogels! Na even gezellig te hebben gekletst liepen we weer verder… en toen stond Joost ineens voor m’n neus :’D Ik wist eerst niet eens dat hij ook zou gaan dus het was voor hem ook wel apart om mij daar te zien, aangezien ik normaal gesproken nooit zo ver weg ben van huis. Ik stelde voor om met ons mee te lopen en dat deed hij. Ook al had hij alles al zo’n beetje gezien – maar dat vond hij niet erg.

IMG_20160515_142528

Ik ben een hoop leuke spulletjes tegengekomen, maar heb eigenlijk zelf niks gekocht. Er was ook leuk kraampje die de meest schattige plushies ever verkocht. Maar ik heb al zoveel knuffels dus ik mocht ze niet kopen van mezelf, haha! Ook zag ik van die Nessie opscheplepels die ik heel graag wilde hebben, maar vond ze een beetje te prijzig voor een paar opscheplepels, dus die nam ik ook niet mee. Het idee ervan is wel heel grappig want het lijkt net of het Monster van Loch Ness dan in je soep zwemt :’D

Tegen de tijd dat we terugliepen, kwamen we nog een aantal vrienden van Martine en Jacco tegen waar we nog even bij hebben gestaan. De markt zelf was dus maar 400 meter met aan één kant kraampjes, dus we waren er eigenlijk zo doorheen. Ik had stiekem wel gehoopt dat het iets uitgebreider zou zijn! Desalniettemin heb ik toch een erg gezellig dag gehad – en het was leuk om Joost weer eens te zien ;D

Ben jij ook naar de Japanmarkt geweest?

6 Comments

 • Bianca Schrijft

  May 18, 2016 at 12:09 pm

  Wat jammer dat ik het bestaan van deze markt niet kon voor dit artikel. Het ziet er echt leuk uit. Zeg maar een soort gadget walhalla!! Eens kijken of zoiets ook op andere lokaties wordt georganiseerd.

 • NerdyGeekyGanboy

  May 18, 2016 at 1:21 pm

  Ik vond het erg gezellig Lieke! Als ze nou die figures van Sword Art Online nou goedkoper hadden aangeboden, had ik nog wel aardig wat figures in huis gehaald >_<

 • NerdyGeekyGanboy

  May 18, 2016 at 1:21 pm

  Ik vond het erg gezellig Lieke! Als ze nou die figures van Sword Art Online nou goedkoper hadden aangeboden, had ik nog wel aardig wat figures in huis gehaald >_<

 • Martine

  May 18, 2016 at 2:10 pm

  Het was gezelliiigggg! Snel weer een keer!

 • zwartraafje

  May 18, 2016 at 5:00 pm

  De Japanmarkt niet, maar ik ging wel ooit naar Made in Asia in Brussel. Die beurs was overdekt en vrij druk. Het drukste plekje was toch wel daar waar al die dans en karaoke-automaten stonden. Oh, die opscheplepel van Nessie is superleuk. Ik kocht hem als kerstcadeau voor mijn schoonmoeder, maar zou het zelf ook wel leuk vinden om zo de soep op te scheppen. In Antwerpen kan je ze ook vinden bij Akotee in de Melkmarkt. Mocht je toch nog eens van gedacht veranderen. πŸ˜‰

 • Eva Cardol

  May 19, 2016 at 9:45 am

  Die knuffeltjes waren idd super schattig, maar ik vond het allemaal wel best duur :’) Ik stond zelf met een kraam op de Japanmarkt toevallig haha, misschien dat je er wel bent langsgelopen. Het is een reisbureau (Flexbase)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post