Yalfest persconferentie – deel 2

Gisteren kwam het eerste deel van de Yalfest persconferentie al online en vandaag gaan we verder met nog een hoop andere vragen die aan de auteurs werden gesteld!

Persconferentie – de tweede ronde!

Als je één magisch item of één magische kracht in je bezit had, waar zou je het dan voor gebruiken?

Ransom Riggs: Ik zou graag het verkeer willen kunnen omzeilen. Ik heb er namelijk echt een hekel aan om vier uur vast te staan.
Becky Albertalli: Ik zou wel heel graag willen kunnen teleporteren! Zodat ik nooit meer hoef te reizen en zo vaak mogelijk bij jullie langs kan komen als ik wil en net zoveel events bij kan wonen als waar ik nu woon.
Arwen Elys Dayton: Vliegen lijkt me wel heel handig!
Stephanie Perkins: De tijd manipuleren zou geweldig zijn, ik kom namelijk altijd tijd te kort. Een Timeturner zou dan ook wel goed van pas komen.
Tom Ellen: De tijd kunnen manipuleren zou ik ook wel gaaf vinden. Zoals het stopzetten van de tijd op de gekste momenten om random dingen te verplaatsen.
Lucy Ivison: Ik kan zo snel niet iets bedenken, maar onzichtbaar zijn lijkt me wel cool of is dat te saai?

tom-lucy-arwen-yalfest

Wat is nou een Bookconfession waar jullie nog nooit voor zijn uitgekomen?

Arwen Elys Dayton: Ik heb dit jaar eindelijk ‘To Kill a Mockingbird’ helemaal uitgelezen. Dit boek is echt een big deal in Amerika en het is eigenlijk een schande als je het niet gelezen hebt. Op school wordt het ook iedere keer weer aangeraden. Ik ben toch wel blij dat ik het gelezen heb, want het is een erg mooi boek!
Tahereh Mafi: Ik hoop niet dat iedereen nu achter me aan komt maar ik vond Lord of the Rings echt extreem saai. Ik kan de personages niet van elkaar onderscheiden en het verhaal vind ik ook zo maar ingewikkeld met al die moeilijke namen.
Stephanie Perkins: Aan Shakespeare vond ik maar niks aan. Ik vond het te moeilijk en te ingewikkeld. Ik vond de schrijfstijl echt angstaanjagend eng en heb zelf ook maar beperkte kennis over de dingen die hij bespreekt.
Tom Ellen: Alle boeken van Jane Eyre heb ik keurig netjes gelezen behalve Pride & Prejudice.
Becky Albertalli: Ik heb 50 Shades of Grey gelezen en ik vond het stiekem wel heel vermakelijk. Niemand had dit van mij verwacht en op een gegeven moment moest ik ook stoppen anders zou het uit de hand lopen, haha!

ransom-tahereh-yalfest

Vraag aan Tahereh: Gaat de verfilming van ‘Vrees Me’ nog gewoon door?

Tahereh Mafi: Het gaat een serie worden waarvan ik zelf één van de producers ervan ben. Ik kijk er echt heel erg naar uit en het gaat super tof worden maar verder kan ik er nog niet veel over vertellen!

Vraag aan Ransom: Wat vind je ervan dat je eerste boek ‘De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine’ verfilmd wordt?

Ransom Riggs: Ik vind het echt super leuk en ben er meer dan tevreden over. De cast is erg goed uitgekozen en ik had het zelf niet beter kunnen doen. Het is misschien wel leuk om te weten dat ik de eerste versie van de film al gezien heb en ik kan echt niet wachten totdat jullie hem allemaal kunnen gaan bekijken!

Vraag aan Stephanie: Je bent echt super lief en je schrijft van die schattige liefdesverhalen maar je volgende boek wordt een horrorverhaal. Waar gaat dat dan precies over?

Stephanie Perkins: Alle kamers in mijn huis mogen dan wel in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn, maar als je goed kijkt, staan er ook overal doodshoofden en andere enge dingen. Het boek wordt een soort van slasher horrorverhaal, waarbij er een jongen is met een mes die verschillende tieners gaat vermoorden.

Na afloop heb ik nog heel even met de auteurs staan praten en mijn boeken laten signeren. Ik had mijn Pikachu shirt aan en ik kreeg dan ook bijna van iedere auteur te horen dat ze m’n shirt super leuk vonden, haha! De Yalfest persconferentie was in ieder geval een erg geslaagde middag. Ik ben heel blij dat ik deze exclusieve kans heb gekregen!

Welk boek van deze auteurs vond jij het gaafst?

2 Comments

 • Martine

  May 3, 2016 at 9:58 am

  Ik vond zelf de boeken van Ransom Riggs heel gaaf! (maar dat zijn ook de enige die ik heb gelezen (oeps)..)
  Ik wil graag die van Tahereh Mafi en Tom&Lucy nog lezen ^^

 • Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins |

  July 29, 2016 at 8:39 am

  […] ik de kans kreeg om een aantal van de populairste Young-Adult auteurs te mogen ontmoeten tijdens de Yalfest perconferentie. Stephanie Perkins was er ook en ze was zo lief ♥ Helaas had ik daarvoor nog geen kans gehad […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post