Silver Linings Playbook

Stel je voor, je komt uit een psychiatrische instelling en je bent bijna alles kwijtgeraakt. Je huis, je werk, je partner. Wat zou je doen? Zou je heel je leven opnieuw willen beginnen? Zou je contact opnemen met je ex-partner? Of misschien zie je het allemaal wel niet meer zitten? Pat zat in zo’n mentale institutie.

Maar Pat geloofd in de ‘Silver Linings’, wat inhoudt dat achter de wolken, altijd de zon schijnt, zodat alles weer goed zal komen.

silverlinings1

Bron foto: awardsdaily.com

Na acht maanden in een instelling te hebben gezeten voor mensen met een mentale stornis, woont Pat weer bij zijn ouders thuis. In de tussentijd heeft hij zijn huis, zijn werkt en zijn vrouw verloren. Pat is vastberaden om zijn oude leventje weer op te pakken. Als eerste, gaat hij op zoek naar zijn vrouw, Nikki, maar niemand wilt hem vertellen waar ze is of hoe het met haar gaat. Ook weet hij niet dat ze gescheiden zijn.

Dan ontmoet hij Tiffany, een mysterieuze meid die al genoeg problemen aan haar hoofd heeft. Beetje bij beetje leren Pat en Tiffany elkaar kennen. Zo vraagt Pat aan Tiffany of zij een brief aan Nikki kan geven met daarin een persoonlijke boodschap van Pat. Nikki is namelijk een vriendin van de zus van Tiffany. Tiffany besluit om dit te doen, maar op รฉรฉn voorwaarde; dat Pat met haar mee doet met een danswedstrijd.

silverlinings2

Bron foto: cf.drafthouse.com

Je staat er eigenlijk niet zo bij stil, omdat de film best wel komisch is, maar het is eigenlijk best wel een heftig verhaal. Omdat Pat een mentale stoornis heeft, is hij bijna alles in zijn leven kwijtgeraakt. Bradley Cooper zet Pat dan ook erg goed neer. Hij zit vol energie maar ook met frustraties waardoor hij bijvoorbeeld in het midden van de nacht door het huis loopt te schreeuwen omdat hij zijn video van zijn bruiloft niet kan vinden. Jennifer Lawrence speelt de fragiele maar ook stoere Tiffany. En dan heb je nog Robert De Niro, die de vader van Pat speelt. Hij geeft het niet graag toe, maar eigenlijk zijn hij en zijn zoon hetzelfde. Hij wil namelijk dat altijd alles perfect ligt (zoals de afstandsbedieningen) of dat alles perfect is.

Silver Linings Playbook is trouwens een verfilming van het gelijknamige boek. Dit boek heb ik overigens niet gelezen. Dit is wel jammer want ik zou ze graag willen vergelijken met elkaar. Maar ik ben wel van plan om het boek nog te gaan lezen, ook al heb ik de film al gezien. Meestal lees ik liever eerst het boek maar bij deze film heb ik een uitzondering gemaakt. Gewoon, omdat ik de film erg graag wou zien ๐Ÿ™‚

Ik vond het wel een hele goede film! Meestal passen zulke soort films niet echt in mijn straatje, maar deze was toch iets anders. Waarschijnlijk omdat er ook komedie in voor kwam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post