Pretty Little Liars: Waarheid – Sara Shepard

Geloof je alles wat ze zeggen?

In Rosewood, waar het ruikt naar Chanel No. 5, is niets wat het lijkt. Hier deelden vijf beste vriendinnen alles. Voor Aria, Spencer, Hanna en Emily was het de perfecte situatie… totdat Alison – de mooiste en populairste van hen allemaal – plotseling verdween.

Nu krijgen ze verontrustende berichtjes van de mysterieuze A en zijn hun rijke leventjes in een nachtmerrie veranderd. Emily woont tegenwoordig bij haar zeer conservatieve, saaie familie. Aria zit opgescheept met haar vader en zijn vriendin, en Spencer is bang dat ze iets met Alisons dood te maken heeft. Maar Hanna heeft het het moeilijkst van allemaal: zij ligt in het ziekenhuis en moet vechten voor haar leven omdat zij teveel weet…

IMG_0798

Wanneer Hanna op het punt staat de andere meiden te vertellen wie ‘A’ is, gebeurd er iets onwaarschijnlijks; Hanna wordt aangereden. Ze wordt ze snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht, maar belandt in een coma. De meiden zijn doodongerust maar kunnen niet veel voor Hanna doen. Ook hebben zij hun eigen problemen.

Emily wordt weggestuurd naar haar oom, tante en haar neven en nicht, die niet zo braaf zijn als op het eerste gezicht lijkt. Aria besluit om bij haar vader en zijn vriendin in te trekken, omdat haar moeder niks meer met haar te maken wil hebben. En Spencer is uitgekozen voor de Gouden Orchidee award, voor een werkstuk wat ze niet eens zelf heeft geschreven. Beetje bij beetje proberen de meiden uit te vogelen wie ‘A’ nou eigenlijk is, maar dit is niet al te makkelijk. Spencer denkt zelfs even dat zij degene is die Alison heeft vermoord, maar, dat zou ze toch nooit doen?

Zal Hanna ooit nog uit haar coma ontwaken en zich herinneren wie de beruchte ‘A’ is?

IMG_0800_2

Het was voor mij even een verassing toen ik ‘Pretty Little Liars 4: Waarheid’ zag liggen in de boekhandel! Ik had namelijk gedacht (en gelezen) dat deel 4 pas in mei uit zou komen. Maar hij lag er dus al begin maart! Ik was helemaal blij, haha.

Weer een geweldig boek van Sara Shepard! De vriendinnen worden in dit deel gelukkig weer een stuk closer. Ik vind die persoonlijk wel leuker om te lezen, omdat ieder hoofdstuk niet zo afgezonderd is van het ander. In de voorgaande delen was het namelijk zo dat ieder hoofdstuk over iemand anders ging. Begrijp me niet verkeerd, in dit deel is dat ook zo, maar het komt allemaal wat dichter bij elkaar.

Aan het einde van het boek bouwt zich weer de nodige spanning op, waardoor je maar door blijft lezen! Dit deel had ik dan ook weer zo uit. Ik vind de boeken van ‘Pretty Little Liars’ gewoon geweldig! Ook al volg ik de serie, ik vind het erg leuk om extra achtergrond informatie te lezen. Zo kom je in ‘Waarheid’ echt een hoop extra dingen te weten die niet in de serie voorkomen. Wat die dingen zijn? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post