Rode Koningin – Victoria Aveyard

RodeKoninginBanner

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

IMG_6697_2

De zeventienjarige Mare is een Rode, wat betekend dat ze rood bloed heeft en de Zilveren (mensen met zilver bloed) hoort te bedienen. De Zilveren bezitten ook allemaal bovennatuurlijk krachten, terwijl de Roden net zoals jij en ik zijn. Mare komt op een dag in het koninklijk paleis van de Zilveren terecht, waar de koning ontdekt dat Mare helemaal niet zo’n lage Rode is als dat hij gedacht had. Ook Mare heeft een kracht waarvan ze niet eens wist dat ze het had.

In samenwerking met de koning, gaat Mare undercover als verloren Zilvere prinses en verloofd de koning haar met één van zijn eigen zoons. Mare moet haar uiterste best doen om niet ontdekt te worden en dat wordt nog een hele opgave naarmate ze dieper en dieper in de wereld van de Zilveren terecht komt…

IMG_6701_2

Dit boek werd zo gehyped op BookTube dat ik het ook super graag wilde lezen en er erg hoge verwachtingen van had. Ik denk dat mijn verwachtingen té hoog waren, want het boek stelde me best wel teleur. Allereerst kon ik gewoon niet goed in het verhaal komen, de eerste 200 pagina’s vond ik maar meh – please, don’t hate me. Daarna kwam er wel meer spanning en actie aan bod en het einde was echt een gigantische cliffhanger, wat ik wel weer heel gaaf vond.

Maar er waren gewoon zoveel elementen in dit boek wat ik allemaal al wel een keer gelezen had. Het enige, echte nieuwe was dat mensen rood of zilver bloed hadden. De Zilveren hebben allemaal een speciale kracht en je kunt ze zien als de rijken. De Roden zijn normale mensen en worden beschouwd als de arme, mensen die de Zilveren bedienen. Dat met de verschillende kleuren bloed vond ik dan ook wel vet gedaan want volgens mij had ik nog nooit zoiets eerder gelezen. Maar dan komt het cliché gedoe weer dat Mare, als Rode, een speciale kracht heeft natuurlijk.

IMG_6700_2

Mare vond ik wel een oké hoofdpersonage, al had ik niet echt een hele sterke band met haar. Ik vond haar niet echt super geweldig en ze was ook niet echt een kickass heldin zoals Katniss (The Hunger Games) of Allison (Blood of Eden). Cal en Maven vond ik wel interessante personages. Ik kan hier niet echt teveel over zeggen want anders, je raad het al, spoilers!

Al met al heb ik erg lang over dit boek gedaan, omdat ik telkens geen zin had om het weer op te pakken. Als ik het dan eenmaal weer opgepakt had, zat ik er toch wel weer in. Al had ik ook momenten waarbij ik m’n aandacht er niet volledig bij kon houden en dit is toch niet zo’n heel goed teken ^^” Toch krijgt dit boek nog drie sterren van mij, doordat ik het einde wel weer heel spannend vond! En daardoor ben ik ook wel weer heel nieuwsgierig geworden hoe het verder gaat.

IMG_6704_2

Titel: Rode Koningin | Originele titel: Kopierne | Serie: Red Queen #1 | Auteur: Victoria Aveyard | Uitgeverij: Cargo | Genre: Young-Adult, Fiction, Fantasy, Dystopia | Pagina’s: 415 | ISBN: 9789023490289 | Waardering:★★★☆&#9734

4 Comments

 • Vanessa

  October 28, 2015 at 2:08 pm

  Jammer dat het een beetje tegenviel!

 • Vivian

  October 28, 2015 at 5:31 pm

  Herkenbaar: ik vond dit ook niet echt een bijzonder boek. Was blij toen ik ‘m uit had.

 • Jet

  October 28, 2015 at 5:33 pm

  Ik heb ook veel over dit boek gehoord, negatief en positief. Toch ben ik benieuwd naar hoe ik het zelf zal vinden… 🙂

 • Lilian

  October 29, 2015 at 4:15 pm

  Ik ben heeeeel benieuwd, ik moet ‘m nog lezen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post