Het VIB YA Event! Lilian en Lieke: toerist in eigen land

Door uitgeverij Luitingh-Sijthoff werd ik een poosje terug benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om naar het zeer speciale VIB YA Event te komen. Ik moest er even over nadenken, omdat Amsterdam niet echt hier om de hoek is en ik geen geldboom in de tuin heb staan (ik heb niet eens een tuin!), maar stiekem wilde ik wel heel erg graag. Ik mailde ze terug met antwoord dat ik er heel graag bij wilde zijn!

Het begon allemaal met de vraag van mij op Facebook. Ik vroeg me namelijk af welke bloggers er nog meer naar het event gingen en of we eventueel op Amsterdam Centraal konden verzamelen omdat ik altijd bang ben dat ik verdwaal (hier kom ik later nog op terug). Gelukkig werd er heel enthousiast gereageerd en werd er zelf een Whatsapp groep aangemaakt, die die eerste paar dagen een beetje dood was, maar na verloop van tijd helemaal vol gespamt werd. Ik kreeg een stiekem privé berichtje van Lilian (oké, zo stiekem is het nou ook weer niet, haha) met daarin de vraag of ik ook via Roosendaal zou reizen. In de eerste instantie niet, omdat ik tegenwoordig in Breda woon, maar het leek me erg gezellig om met iemand zo’n 2 uur in de trein te zitten.

Eenmaal in Roosendaal aanbelandt, vond ik het toch best wel spannend om Lilian te ontmoeten. Zou ik haar wel herkennen? Hoe zou ze in het echt zijn? Als het maar niet een lange, awkward rit zou worden! Maar gelukkig was Lilian echt super relaxt ;D We hebben constant zitten praten over boeken en bloggen maar ook over een hoop andere dingen. Ook hebben we croissantjes gegeten waar de mensen na ons ook nog van konden nagenieten &#9829 Ik ben blij dat het goed klikte tussen ons! In de eerste instantie zouden we ons samenvoegen met Esmee en Chantal in Rotterdam, maar omdat er iemand weer zo nodig de trein moest knuffelen, ging dat niet door.

vibyaevent13

De Theemutsen aan het woord!

Helaas had onze trein ietwat vertraging opgelopen, zodat ze groep waar we mee hadden afgesproken op Amsterdam Centraal, al op weg was naar de uitgeverij. En tja, toen begon alle ellende! Nee hoor, stiekem was het wel grappig, alleen na een aantal rondjes te hebben gelopen op Amsterdam Centraal, heb je het ook wel weer gezien. We konden gewoon de bussen niet vinden, that’s it~ Nja, na een tijdje hadden we ze toch eindelijk gevonden en kwamen we erachter dat we niet per se bus 22 hoefde te nemen om bij de uitgeverij te komen; we konden ook bus huppeldepup (ik weet niet meer welk cijfer :c) nemen. Gelukkig stond die bus al klaar, dus we sprongen er zo snel mogelijk in.

Oké, de uitgeverij was weer een stukje dichterbij, hoe moeilijk kon het zijn om een groot gebouw te vinden? Voor Lilian en Lieke: héél moeilijk. We moesten dus twee keer een gracht, sloot, iets over. Maar ieder steegje liep dood, of er was nergens een brug te bekennen waar je overheen kon. We liepen van rechts naar links, terug naar links, terug naar rechts en tja – we waren gewoon verdwaald! Op een gegeven moment zette Lilian haar 3G maar eens aan (even snel, want haar mobiel was ver leeg), want een normale kaart konden we dus ook niet lezen #facepalm. Uiteindelijk hadden we de straat gevonden en zagen we een mega groot gebouw met het nummer erop wat we moesten hebben, yes! Om half 4 (!) liepen we eindelijk de ruimte in waar we moesten zijn en voegde ons bij alle andere bloggers, die er al rond een uur of half 3/3 uur waren.

vibyaevent14

Tim aan het praten over YouTube en vloggen!

We wisten niet wat er allemaal aan de hand was, dus gingen braaf op onze aangewezen plekken zitten en luisterde naar Tim Beudel, die een verhaal aan het vertellen was over vloggen en YouTube. En dat het eigenlijk helemaal nog niet zo populair is in Bookblogland en dat we er maar eens snel mee moesten gaan beginnen! Nee, dat moesten we natuurlijk helemaal zelf weten, maar het zou wel origineel zijn! Ik zie het zelf niet zo zitten, dus ik laat het (voor nu, wie weet in de toekomst!) maar bij het schrijven van blogposts en het maken van mooie sfeer foto’s.

Nadat Tim klaar was met praten, kwam Thille aan het woord, zij werkt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Ze vroeg ons of we onszelf allemaal even wilde voorstellen. Mijn verhaaltje was mega kort, maar tot mijn verbazing was ik wel blijven hangen bij Thille. Ze noemde me namelijk ‘de nerdy girl’ en wanneer er werd gepraat over een game (tijdens Manon’s verhaaltje, daar kom ik zo op terug!) keek iedereen richting mij. Stiekem vond ik dit wel grappig, dat ik zo herkend werd, haha!

vibyaevent16

Manon verteld waar haar boek ‘Out There’ over gaat ;3

Daarna kwam Manon Spierenburg aan het woord. Ze vertelde over haar boek ‘Out There’, waar het zoal over ging maar ook dat ze er een bijpassende game voor gaan maken! Dit vond ik erg gaaf nieuws, want zoiets zie je niet snel. Ik ben hier dan ook heel benieuwd naar – maar eerst het boek maar eens lezen!

Als laatste vertelde Lotte Stegeman over de redactie van 7 Days. Je kwam onder andere te weten hoe ze daar precies te werk gaan en dat hun recensenten vaak recensies schrijven die feiten bevatten. Wij als boekbloggers, uiten juist graag onze mening in een recensie. Maar het was erg interessant om te horen hoe het er daar zoal aan toe gaat ;3

vibyaevent18

Lotte over haar werk bij 7 Days!

Toen uiteindelijk iedereen klaar was met zijn/haar praatje, kregen we een super gave (en zware!) goodiebag! Er zaten twee boeken in; het ene boek was ‘Let’s Talk About Sex’ van De Theemutsen en het andere was ‘Out There’ van Manon Spierenburg. Ook zaten er nog twee voorruitexemplaren in van ‘Liefdesbrieven aan de Sterren’ van Ava Dellaira en ‘Vervloekt’ van Josephine Angelini. Tijdens de borrel kwamen Lilian en ik erachter dat we het verhaal van De Theemutsen gemist hadden. Jammer! Want het lijken me wel grappige meiden. Na het laten signeren van mijn boeken en nog een praatje te hebben gemaakt met wat andere meiden, was het tijd om naar huis te gaan. Ik reisde terug met Lilian en Esmee. In de trein zat Esmee luid en duidelijk voor te lezen uit het sexboek van De Theemutsen, dus iedereen kon lekker meegenieten, wat echt hilarisch was!

IMG_6879_2

IMG_6880_2

IMG_6881_2

Terug in Roosendaal, was mijn trein richting Breda natuurlijk net vertrokken (typisch) en kon ik weer 30 minuten staan wachten. Gelukkig hoefde ik me niet te vervelen met al die boeken in mijn tas! Rond half 10 was ik eindelijk thuis na een zeer gezellige en geslaagde dag :3

Wow, dit is echt een mega lang verslag geworden, maar ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! Ik heb het in ieder geval heel erg naar mijn zin gehad en ik wil hierbij uitgeverij Luitingh-Sijthoff heel erg bedanken dat ik er bij mocht zijn! Helaas heb ik zelf ook geen foto’s meer gemaakt tijdens het event, omdat de reis erheen nogal stressvol en vermoeiend was. Ik was blij dat ik eindelijk zat, haha!

Bron foto’s: Gemaakt door uitgeverij Luitingh-Sijthoff! M.u.v. de goodiebag foto’s ;3

5 Comments

 • Lilian

  October 30, 2015 at 12:34 pm

  Hahaha ons avontuur was fantastisch. Volgende keer gaan we gewoon nog drie uur eerder weg 😀

  1. Lieke

   October 30, 2015 at 5:36 pm

   Haha, gaan we zeker weten doen!

 • zwartraafje

  October 30, 2015 at 2:30 pm

  Leuk zo’n uitgebreid verslag én ook heel grappig om te lezen. Enne … Nerdy and proud of it hé Lieke

  1. Lieke

   October 30, 2015 at 5:37 pm

   Super proud 😀

 • – Collective Haul – Februari 2016

  March 15, 2016 at 5:25 pm

  […] Van L.S. Amsterdam kreeg ik dit mooie exemplaar van Liefdesbrieven aan de Sterren omdat ik een recensie online had gezet van de bind-up die we toen kregen tijdens het VIB YA Event. […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post