Pretty Little Liars: Vriendschap – Sara Shepard

Wat is jouw grootste geheim?

Rosewood, Pennsylvania – tussen de Mercedessen, de gigantische villa’s en de perfect bijgehouden sierheggen viert het geroddel hoogtij. En dat is niet vreemd, want iedereen heeft wel wat te verbergen, en dat geldt zeker voor het groepje middelbareschoolvriendinnen van Aria. Zijzelf heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruik smerige trucjes om mooi te blijven. Samen delen ze echter een geheim dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders kent. Tot ze op een dag berichtjes ontvangen van iemand die zich ‘A’ noemt. Is ‘A’ Alison, hun beste vriendin die drie jaar geleden is verdwenen?
IMG_4914
Het verhaal begint drie jaar geleden, wanneer de vijf vriendinnen Alison, Aria, Hanna, Spencer en Emily een slaapfeestje houden. Alison is het meisje waar iedereen van houdt maar stiekem haat iedereen haar ook. Ze is volgens vele helemaal perfect. Wanneer de meiden midden in de nacht, wakker worden, merken ze dat Alison er niet meer is. De volgende dag zien ze in de krant dat Alison als vermist is opgegeven. Alison is toch niet zo perfect als dat de meeste denken…

Drie jaar laten, wordt Alison nog steeds vermist. De overige vier vriendinnen zijn uit elkaar gegroeid. Ze waren zo hecht dankzij Alison.

Emily krijgt een nieuwe beste vriendin genaamd Maya, waar ze misschien wel iets te ‘close’ mee wordt. Aria ontmoet een jongen, waar ze helemaal verliefd op raakt en die later haar leraar Engels blijkt te zijn. Hanna was altijd heel mollig maar heeft er alles aan gedaan om weer heel slank te zijn, niet op de goede manier, maar het heeft geholpen. En Spencer wordt verliefd op het nieuwe vriendje van haar zus, wat ook een beetje uit de hand loopt.
IMG_4984
In deel 1: Vriendschap, is het ieder voor zich. Alleen in het begin van het boek zijn de vriendinnen bij elkaar. Daarna volg je iedereen apart. Bij elk hoofdstuk (die overigens erg grappig benoemd zijn), volg je iemand anders. Dit gaat niet in chronologische volgorde, dus het is telkens een verassing over wie het volgende hoofdstuk gaat.

Er wordt heel vaak gepraat over ‘Het Voorval Met Jenna’. In dit deel wordt nog niet uitgelegd wat het precies inhoud. Dus hopelijk in het volgende deel wel, want het maakt je best nieuwsgierig, ook al wordt die niet expres naar boven gehaald.

Dit boek heb je echt zo uit! Ik vond het echt een super leuk boek. Als je van Chicklits / Young-Adults houdt met drama en spanning, dan is dit hét boek voor jou! Ook sluit het boek perfect aan bij de serie ‘Pretty Little Liars’. Je krijgt dankzij het boek, wat meer informatie dan ze in de serie laten zien. Persoonlijk vind ik dit erg leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post