Stad van Beenderen – Cassandra Clare

De 15-jarige Clary weet niet wat haar overkomt als ze getuige is van een moord gepleegd door die getatoeëerde jongeren met vreemde wapens. Clary zou de politie moeten inschakelen, maar wat moet ze zeggen als het slachtoffer voor haar ogen oplost, en zij als enige de moordenaars kan zien? Deze moordenaars vertellen Clary dat ze schaduwjagers zijn: geheime krijgers die demonen vernietigen.
Nog geen vierentwintig uur later is haar moeder verdwenen, en is Clary bijna zelf door een demon vermoord. Hoe komt het dat Clary de schaduwjagers kan zien, en waarom heeft een van hen, Jace, zo’n aantrekkingskracht op haar?

IMG_4800
‘Stad van Beenderen’ is het eerste deel uit de serie ‘Kronieken van de Onderwereld’. Het verhaal speelt zich af deze tijd, namelijk in New York. Wanneer Clary samen met haar beste vriend Simon naar een discotheek gaat, ziet ze vreemde personen daar rondlopen. Wat nou blijkt, zij is de enigste die deze personen kan zien. Clary ziet hen iemand vermoorden. Meteen nadat het slachtoffer is vermoord, verdwijnt hij. Clary wil meer van deze vreemde personen te weten komen. Ze ontdekt dat het schaduwjagers zijn, ze vermoorden demonen.

Wanneer Clary thuis komt, is haar moeder er niet meer. Ze is ontvoerd. Clary wordt vlak daarna aangevallen door een demon. Jace, één van de schaduwjagers die ook in de discotheek was, schiet haar te hulp. Daarna neemt hij haar mee naar zijn wereld.

Clary komt erachter dat er meerdere werelden blijken te bestaan dan alleen de aarde. Via poorten kun je in de verschillende werelden komen. Zo reist ze ook naar Stad van Beenderen. Wat staat haar daar te wachten? En kan ze haar moeder redden?

Schermafbeelding 2012-11-27 om 21.51.07
Bron Foto: imdb.com

‘Stad van Beenderen’ is echt heel leuk geschreven zodat het ook lekker vlot wegleest. Doordat het in een hij/zij perspectief wordt geschreven, kun je met alle personages meeleven. Je weet precies wat ze denken en hoe hun houding is tegenover anderen. Naar mijn mening is het boek heel af en toe iets of wat kinderachtig. Maar dit is niet storend. Het is gewoon een heel goed boek als je van het bovennatuurlijke houdt!

Het verhaal bevat vele plottwists zodat het ook echt niet voorspelbaar is. In het boek komen ook veel runen voor. Deze runnen hebben allemaal een andere betekenis en komen op de lichamen van de schaduwjagers voor (zoals je ook op de cover ziet).

Ik heb zelf het boek in het Nederlands gelezen, hij kost nu maar €5,-! Koopje dus! In het Engels heet hij ‘City of Bones’. Het boek bevat ook nog een voorproefje van deel 2, genaamd ‘Stad van Vuur’.

Ook leuk om te weten! ‘Stad van Beenderen’ wordt verfilmd! Bekijk hieronder de trailer:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post