Pretty Little Liars: Vertrouwen – Sara Shepard

Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

In het rijkeluisstadje Rosewood, Pennsylvania, waar achter de liefste glimlach een verschrikkelijk geheim kan schuilgaan, zijn vier Pretty Little Liars – Spencer, Aria, Emily en Hanna – heel ondeugend…

Spencer heeft het vriendje van haar zus afgepakt. Aria heeft een gebroken hart vanwege haar leraar Engels. Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya, meer dan dol zelfs. En Hanna wil er zo wanhopig graag onberispelijk uitzien dat ze er letterlijk ziek van wordt. Maar het ergst van alles is een afschuwelijk geheim – en als dat uitkomt kan dat hun fijne leventjes ruïneren. En iemand die zich ‘A’ noemt dreigt dat te gaan doen. Maar wie is deze geheimzinnige ‘A’? En zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

IMG_4911

Het verhaal gaat verder waar het in het vorige deel is geëindigd. Er komt een nieuwe jongen in het dorp wonen, genaamd Toby Cavanaugh. Hij is de broer van Jenna Cavanaugh. Het is dé Jenna, waarop het zinnetje ‘Het Voorval Met Jenna’ sloeg. Aria, Spencer en Hanna vertrouwen hem voor geen vijf centen. Emily echter, zij wil het liefst meer te weten komen over Toby.

De vier meiden denken erachter te komen wie ‘A’ nou eigenlijk is. Ze stappen hiervoor zelfs naar de politie, ook al hebben ze geen enkel bewijs. Is ‘A’ echt wie ze denken? Of hebben ze er puur naast gegokt?

IMG_5110

De inhoud van deel 1: Vriendschap, wordt in het begin van deel 2: Vertrouwen kort naverteld. In dit deel komen de vriendinnen ook nog niet echt bij elkaar en worden de hoofdstukken (net als in deel 1) elke keer verteld vanuit een ander personage. Ze komen echter wel wat vaker bij elkaar dan in deel 1. Ik denk dat ze in deel 3 weer dikke vriendinnen zijn.

In dit deel kom je ook te weten wat er bedoeld werd met ‘Het Voorval Met Jenna’. Dit is in de serie niet echt uitgebreid verteld, dus het is wel leuk dat je via de boeken er meer over te weten komt!

Ook dit deel is weer heel leuk! De schrijfster weet ook goed de spanning erin te houden met de geheime berichtjes van ene ‘A’. Je gaat er zelf ook over nadenken wie ‘A’ nu eigenlijk is, want hebben de meiden gelijk? Of is het heel iemand anders?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post