The Hobbit – J.R.R. Tolkien

Met de film ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ op komst, wil ik jullie toch nog even inlichten over het boek!

Bilbo Baggins was a hobbit who wanted to be left alone in quiet comfort. But the wizard Gandalf came along with a band of homeless dwarves. Soon Bilbo was drawn into their quest, facing evil orcs, savage wolves, giant spiders, and worse unknown dangers. Finally, it was Bilbo–alone and unaided–who had to confront the great dragon Smaug, the terror of an entire countryside…

TheHobbit_verschillend01

Bilbo Baggings (Bilbo Balings) leeft een heel normaal hobbit leventje. Hij moet er niet aan denken om op een lange reis te gaan en weg te zijn van zijn woning genaamd The Shire (De Heuvel). Helaas komt er heel snel een einde aan dat normale leventje wanneer Gandalf voor de deur staat. Gandalf heeft dertien dwergen met zich meegenomen en verteld Bilbo dat hij daarmee op reis moet. Ze zijn namelijk van plan om een schat terug te veroveren op Smaug. Smaug is een zeer gevaarlijke draak. Onderweg ontmoet Bilbo nog vele andere wezens.

Lukt het Bilbo en de dertien dwergen om de schat terug te veroveren?

TheHobbit_engels copy

Naast de hobbit, Bilbo, komen er erg veel dwergen in dit boek voor. Ze hebben ook van die leuke namen die je amper uit elkaar kunt houden: Fili, Kili, Oin, Gloin, Dwalin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori, Nori en hun leider Thorin Oakenshield. Soms is het dus erg verwarrend want het is moeilijk om al hun persoonlijkheden uit elkaar te houden (hoewel de meeste dwergen wel zo’n beetje hetzelfde zijn). Verder vond ik het verhaal niet super interessant. Het is leuk om te lezen maar dat was het ook wel. Ik ben echter wel heel benieuwd naar de film. Ik denk dat deze wel heel goed gaat worden!

‘The Hobbit’ komt nog door ‘The Lord of the Rings’. Het heeft er eigenlijk niet veel mee te maken, je snapt ‘The Lord of the Rings’ gewoon als je niks van ‘The Hobbit’ weet.

Zoals je misschien al op de afbeeldingen hebt kunnen zien, bestaan er heel veel verschillende uitgaves van ‘The Hobbit’. Dit is nog maar een kleine selectie van de Engelse en Nederlandse uitgaves.

The-Hobbit-An-Unexpected-Journey-Wallpaper-04-750x468

Hieronder een trailer van ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’


<

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post