Pindakaas en Sushi 2 – Roderick Leeuwenhart

PindakaasEnSushi2Banner

Fuji, zomerfestivals, Comiket en kattencafé’s!
Marle denkt het allemaal voor elkaar te hebben: een hechte band met Joyce en Esther, haar gevoelige vriendje Flo, en nu die gedroomde reis. Het leven van een geek wordt niet veel beter, toch?

Eén voor één glijden haar zekerheden de afgrond in. De trip wordt een nachtmerrie van onmogelijke keuzes, jaloezie en de maskers die je draagt in het leven. Wat als je zelf de schurk van het verhaal blijkt te zijn?

IMG_6079_2

Marle gaat samen met haar twee beste vriendinnen, Joyce en Esther, en haar vriendje, Florian, naar Japan. Ze hebben er allemaal super veel zin in, maar toch gaat alles niet zoals gepland. Wanneer ze eenmaal in het hotel zitten en de deur uitwillen, heeft Flo telkens een smoes zodat hij niet mee naar buiten hoeft en in zijn hotelkamer kan blijven. Wat heeft hij toch? Voelt hij zich echt niet lekker, of doet hij maar alsof? Marle ziet het niet zitten om bij hem te blijven en gaat lekker Japan verkennen met haar vriendinnen.

Tijdens Comiket, een conventie waar Marle en haar vriendinnen naartoe gaan, ontmoeten ze een Japanner genaamd Kenji. Kenji spreekt redelijk goed Engels en biedt zich aan om een soort van hun ‘gids’ te zijn tijdens hun tijd in Japan. Hij weet namelijk een boel leuke plekken die ze kunnen bezoeken. Joyce ziet Kenji wel zitten en is amper bij hem weg te slaan. Ziet Marle daar nou groen van jaloezie?

Iedereen draagt een masker in het leven en zo ook Marle. Wanneer ze geconfronteerd wordt met verschillende omstandigheden, kan ze nog met zekerheid zeggen wie ze is of wat ze wilt, of werkt ze zich alleen nog maar dieper in de nesten?

IMG_6084_2

Na het lezen van Pindakaas en Sushi was ik erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Marle en haar vrienden. Toen ik erachter kwam dat Pindakaas en Sushi 2 draaide om een trip naar Japan, kon ik haast niet wachten om dit vervolgdeel te gaan lezen! Ik had erg veel zin om weer samen op pad te gaan met Marle en ik ben ook zeker niet teleurgesteld!

De verhaallijn van Pindakaas en Sushi 2 is heel anders dan van haar voorgaande deel. In het eerste deel liep je namelijk nog rond op een animeconventie en kwam je er achter hoe het er precies allemaal aan toe ging en in dit vervolgdeel vlieg je ineens naar Japan! Erg leuk moet ik zeggen, want ik heb echt een hoop nieuwe dingen geleerd over Japan door het lezen van dit boek. En dan vooral over de Japanse cultuur.

IMG_6090_2

Maar het boek gaat niet alleen over Japan – in dit boek krijgen de personages namelijk ook veel voor hun kiezen. Zo krijgen ze te maken met een hoop dilemma’s en is het maken van keuzes niet altijd zo simpel als je denkt. Hierdoor merkte ik wel dat ik een hechtere band kreeg met de personages. Vooral met Marle en Joyce.

Soms had ik wel een beetje het gevoel alsof iets van de hak op de tak ging – op het ene moment was je hier en op het andere moment was je weer heel ergens anders. Ik stoorde me er niet heel erg aan, alleen vond ik het soms wel een beetje vreemd, dan moest ik er weer even inkomen van; oh ja, dit was er gebeurd en nu zijn we weer ergens anders. Op zich niet heel storend, zo blijft de spanning tenminste goed in het verhaal hangen.

Ik was erg verrast door het einde, dit zag ik echt niet aankomen eigenlijk. Ik kan dan ook niet wachten op Pindakaas en Sushi 3 – het slotdeel!

IMG_6088_2

Na het lezen van Roderick’s boeken heb ik echt zin om actie te ondernemen – eerst had ik erg veel zin om naar een conventie te gaan en nu wil ik niets liever dan naar Japan!

Graag wil ik Uitgeverij Leeuwenhart nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Pindakaas en Sushi 2 | Auteur: Roderick Leeuwenhart | Uitgeverij: Uitgeverij Leeuwenhart | Genre: Young-Adult, Comedy, Drama, Convention, Japan | Pagina’s: 268 | ISBN: 9789082220513 | Waardering: ★★★★&#9734

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post