TTT: Top 10 boeken die je tijdens het lezen de adem benamen

Top10AdemBenamen

Het is weer tijd voor een nieuwe Top Ten Thursday! Het onderwerp van vandaag is; Top 10 boeken die je tijdens het lezen de adem benamen. Ik heb een hoop spannende boeken gelezen, maar er zitten er een aantal tussen die ik niet zomaar ben vergeten :3

En tadaaa, zie hier mijn stapel! Ik zal bij ieder boek nog een korte toelichting geven ^^ Maar niet teveel, want, spoilers! En niemand vindt spoilers leuk~ De boeken staan in willekeurige volgorde trouwens.

AdemBenamen

1. Harry Potter and the Deathly Hallows
Als je het goed doet, is het laatste deel van een serie toch wel het spannendste. Zo kwamen er een hoop spannende gebeurtenissen in het allerlaatste deel van Harry Potter voor.

2. The Fault in Our Stars
Tja, op een gegeven moment… D:

3. The Hunger Games
Helaas vond ik Mockinjay niet zo spannend als het eerste deel uit The Hunger Games serie. Daarom kies ik bij deze ook voor deel één. Natuurlijk had Mockingjay ook zo zijn momenten, maar het eerste boek hield mij echt in zijn greep.

4. The Maze Runner
Man, man, dit boek. Op een gegeven moment kon ik het gewoon niet meer wegleggen. Ik moest en zou weten hoe het eindigde! (En ik moet als de wiederweerga snel verder met The Scorch Trials, want de film komt binnenkort alweer uit!)

5. Clockwork Princess
Dat einde, echt, whyyyyy T_T

6. Het Meisje met Alle Gaven
Ik ben zo’n nieuwsgierig persoon en dit boek was echt niet goed voor mij, haha :’D Het begin was zo vaag (wat ik echt heel goed gedaan vond!) dat ik moest en zou weten hoe het verhaal verder zou gaan. En ja… toen kwam er zo’n moment dat me de adem benam D:

7. De Test
Rip-off of geen rip-off; het kan me niet echt schelen – dit boek was awesome! Ik kon echt niet stoppen met lezen en ik denk dat ik dit boek binnen een dag uit had gelezen. Al die momenten, boohhh~

8. Bloedband
Dit boek, die cliffhanger! Omg~ En het gekke is; dit deel is het tweede deel in een trilogie, maar toch vond ik hem beter dan het eerste -en laatste deel.

9. Heksenbloed
Ik kan me vaag herinneren dat er in het derde deel van de Wicca series echt iets heel spannends gebeurde. Maar ik weet niet meer precies wat D:

10. Wonder
Er kwamen niet echt mega spannende dingen voor in dit boek, maar het verhaal is gewoon zo prachtig <3 Welk boek vond jij echt mega spannend dat het je de adem benam tijdens het lezen?

7 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  July 9, 2015 at 9:26 am

  Wauw, wat een mooie lijst zeg! Je hebt een hoop goede boeken uitgekozen πŸ™‚

 • Annabel

  July 9, 2015 at 10:10 am

  Nooi lijstje, het meisje met alle gaven staat ook in mijn top tien

 • Lilian

  July 9, 2015 at 1:55 pm

  Benieuwd naar Wonder! Die wil ik nog heel graag lezen. En Het meisje met alle gaven wil ik ook nog eens lezen, maar misschien is dat niet helemaal mijn type boek, haha.

 • Kirsty

  July 9, 2015 at 4:24 pm

  Mooie boeken staan erop je lijstje! Harry Potter kan gewoon niet missen, die boeken vond ik ook zo leuk <3

 • Merith

  July 9, 2015 at 5:20 pm

  Ik dacht ook gelijk aan TFIOS!

 • diana

  July 10, 2015 at 10:33 am

  Leukelijst! En welk boek mij de adembenam, dat was het meisjein de trein. Die ikpas geleden heb gelezen. Op een gegeven mom is echt gewoon echt megaspannend! Maartegelijkertijdook heel zielig. Een boek om zeker eens te gaan lezen!

 • Rowan

  July 17, 2015 at 11:56 am

  Ik had dat ook bij The Hunger Games. En ik ga binnenkort in The Maze Runner beginnen, ben benieuwd!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post