Picknicken, Pokémon trainers en LAN party

Afgelopen weekend heb ik een heel gezellig meidenweekend gehad met Angelieke en Martine. Op vrijdagmiddag, na het werk, pakte ik de trein richting Den Haag met een overvolle cosplay tas. We hadden namelijk op de planning staan om onze cosplays af te gaan maken. En of dat gelukt is..?

Zoals ik al zei, nam ik vrijdagmiddag de trein vanuit Breda richting Den Haag. Eenmaal bij Martine thuis aangekomen, gingen we als eerst beslissen wat we die avond zouden gaan eten. De verse pizza’s van de Albert Heijn waren in de aanbieding, dus die konden we niet aan ons voorbij laten gaan! Het was dus eerst tijd om boodschappen te doen – ook alvast voor de volgende dag want op zaterdagochtend zouden we namelijk gaan picknicken ;D Maar zover zijn we nog niet! Op zaterdagavond na het eten, begonnen we aan onze cosplays. Of, nja, we waren natuurlijk al begonnen, maar er moest nog redelijk wat gedaan worden.

picknicken_make_it_personal

Na een nacht kont-aan-kont te hebben gelegen met Angelieke (♥), was het tijd om zo rond een uur of één te gaan picknicken in het park. Het was echt suuuuper lekker weer en we hebben daar dan ook zeker van genoten! Ook het lekkere eten wat we mee hadden genomen was een groot pluspunt natuurlijk. Na veel gelach en heel veel selfies later, was het tijd om weer terug naar Martine’s appartement te gaan en verder te werken aan onze cosplays!

Had ik al verteld dat we Pokémon trainers gaan cosplayen? Volgens mij wel.. Anyways~ Angelieke gaat als May, Martine als Rosa en ikzelf stap in de schoenen van Serena. Zaterdag hebben we Martine’s pruik afgemaakt (die echt super mega vet is geworden~), is Angelieke ook druk bezig geweest met haar pruik en hebben we mijn kraagje nog gemaakt. In de avond was het tijd om wat te ontspannen na al dat harde werk en hebben we met z’n drietjes Final Fantasy XIV gespeeld – we hadden een soort van mini LAN party! Angelieke is nu ook level 60 (max level in de game) dus nu kan de fun pas echt beginnen \o/ Die nacht kroop ik bij Martine in bed (want iedere avond een andere chickie, je weet toch~) en kreeg ik in de ochtend te horen dat ik bijna heel het bed in beslag nam – oeps C:

final_fantasy_xiv_lan_make_it_personal

Zondag was het tijd voor het testen van de make-up en het bedenken van poses die we kunnen doen als mensen foto’s van ons willen maken op Animecon. Angelieke had ook een berg make-up mee en het was erg grappig (en moeilijk!) om mijn donkere wenkbrauwen, lichter te maken. Uiteindelijk zijn ze een soort van grijzig geworden, maar het paste wel heel goed bij de pruik! Foundation voelde als een plamuurlaag maar hey – super pretty flawless skin voor mooie foto’s is het waard ;D Nu moet ik alleen nog even leren om niet aan m’n gezicht te krabben als ik jeuk heb~

Rond een uur of 4/5 zat ik samen met Angelieke in de trein terug naar huis. Mensen keken ons raar toen we zeiden dat we niet aans ons gezicht durfden te krabben – we hadden namelijk nog steeds een laag make-up op (en het voelde heel onnatuurlijk aan ^^”). En volgens mij dachten ze bij onze cosplay verhalen ook ‘wtf’ – hehe~

pokemon_trainers_make_it_personal

Animecon – All aboard!

Nog even een kleine update over Animecon – alleen morgen (11 juni) loop ik rond op de conventie! Ik heb er echt súper veel zin in (en ik ben stiekem ook een tikkeltje nerveus) ^^ Als jij ook gaat, laat het me dan vooral weten! En zie je me rondlopen op de conventie, schroom dan niet om me aan te spreken – ik bijt niet (ik vang je hooguit in m’n pokéball) ;D

Heb jij wel eens in een cosplay rondgelopen?

6 Comments

 • Martine

  June 10, 2016 at 6:28 pm

  Jaaa het was echt mega gezellig en we doen het snel weer!
  Hihi, kont-aan-kont zo lagen jullie wel in de ochtend :3
  Zin in zaterdag!

 • zwartraafje

  June 11, 2016 at 12:54 pm

  Je outfit is echt leuk geworden. Die make-up zou ik zelf helemaal gek van worden vermits ik nogal vaak in mijn ogen wrijf en zo. Ik ben nog steeds ongelukkig doordat de Antwerp Convention niet doorgaat. Normaal had ik daar op mijn verjaardag rondgelopen als Steampunt Belle (ik heb ondertussen eindelijk een hoepelrok) en nu moet ik dus nog een hele tijd wachten vooraleer ik me opnieuw kan verkleden. 🙁

 • NerdyGeekyGanboy

  June 11, 2016 at 9:04 pm

  Nou, volgende keer moeten Serena en Barry maar samen op de foto als echte bazen, dan maakt hij je meteen in met een legendarische Pokébattle 🙂

  1. Lieke

   June 12, 2016 at 3:49 pm

   Come at me, bro

 • Antonette Levolger

  June 14, 2016 at 4:59 pm

  Oh wow, jullie zien er echt goed uit. De cosplay is on point.

  1. Lieke

   June 15, 2016 at 11:18 am

   Thanks Antonette 😀 Binnenkort volgt er een blogje met het echte eindresultaat en foto’s van photoshoots ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post