Percy Jackson: Sea of Monsters

PercyJacksonSeaOfMonstersBanner

Alhoewel ik Percy Jackson: the Lightning Thief geen geweldige film vond – maar wel vermakelijk – wilde ik toch graag het vervolg, Percy Jackson: The Sea of Monsters zien. Nou, deze film vond ik dus verre van vermakelijk en ik zat me alleen maar te irriteren aan een hoop dingen. Maar toch heb ik de film wel afgekeken, in de hoop dat het beter zou worden. Nee, dit wordt – helaas – geen postieve recensie.

SeaOfMonster2

Percy Jackson is terug in Camp Half-blood, een plaats waar allerlei mensen zoals Percy leven. Zo ook zijn twee goede vrienden Grover en Annabeth. Het kamp wordt beschermd door een magische boom, wiens krachten op het punt staan om uit te werken. Nu wordt het kamp niet langer meer beschermd en duurt het niet lang voordat er een mechanische stier – een Colchis Bull – het kamp binnen komt om de boel te verwoesten. Het is aan de beste tiener van het kamp de taak om eropuit te gaan en een manier te vinden om de boom zijn krachten te laten behouden. Er is maar één manier om daar voor te zorgen – het vinden van de Golden Fleece.

Niet alleen Percy en zijn vrienden gaan er op uit. Zo ook gaat Clarisse in haar eentje op stap. Haar doel – de Golden Fleece eerder te vinden dan Percy. Gaandeweg komen Percy en zijn vrienden allerlei vervelende obstakels tegen. Lukt het hen om de Golden Fleece te vinden, of is Clarisse hun toch een stapje voor?

SeaOfMonsters3

Tja, waar zal ik eens beginnen? De specials effects waren slecht, het verhaal was slecht en Clarisse was mega irritant. Zo, dat is eruit. Nee, maar effe serieus. Je kon echt zo goed zien dat de special effects echt nep waren. Echt écht nep. Ik snap wel dat specials effect niet echt zijn, maar doe er dan een beetje meer moeite voor om ze er mooier eruit te laten zien. Het is een film uit 2013. Dan zou je verwachten dat het allemaal wat mooier had gekunt. Maar goed, blijkbaar niet dus.

Het verhaal vond ik ook zwaar tegenvallen. Ik hoop maar dat het verhaal in het boek een stuk beter is uitgewerkt, want ik heb echt hoge verwachtingen van de boeken. Ik hoop gewoon zo erg dat ze niet tegenvallen dat ik bang ben om eraan te beginnen, haha.

SeaOfMonsters4

De humor die er in voorkwam, was trouwens ook erg dom. Als ze een soort van ‘grapjes’ maakten, had ik echt het gevoel van; was dit grappig? Clarisse is een vervelende pestkop – die ook denkt dat ze grappig is – en er alles aan doet om beter te zijn dan Percy. Maar achteraf worden ze ineens vrienden. Wut?

Toch heb ik deze film wel afkeken ook al zat ik me constant aan een hoop dingen te ergeren. Ik wilde wel graag weten hoe het afliep, zo ben ik dan ook nog wel. Als ik nog één positief ding moet noemen aan deze film, is het dat grote zeemonster wel met die mega veel tanden. Die vond ik dan wel cool. En je zag ook gewoon dat ze daar meer aandacht aan hadden besteedt dan de rest. Twee sterren voor Percy Jackson: The Sea of Monsters, dankzij dat coole zeemonster.

Titel: Percy Jackson: Sea of Monsters | Regisseur: Thor Freudenthal | Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment | Genre: Action, Adventure, Fantasy, Book to Movie | Speelduur: 106 min. | Jaar: 2013 | EAN: 8712626064183 | Waardering:★★☆☆&#9734

Koop ‘Percy Jackson: The Sea of Monsters’ bij Bol.com!

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

12 Comments

 • Lies

  September 17, 2014 at 11:54 am

  Deze film heb ik zelf ook gezien en ik geef je helemaal gelijk als het om de special effects gaat. Ik zit ook nog steeds te twijfelen of ik de boeken zal kopen.

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:31 pm

   Als ik de boeken gelezen heb, laat ik het natuurlijk weten of ze leuk zijn of niet :p

 • Dennis

  September 17, 2014 at 2:19 pm

  Was er al een deel 2 dan? Haha

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:32 pm

   Haha, jep xD

 • NerdyGeekyFanboy

  September 17, 2014 at 2:35 pm

  Deel 2 als film is inderdaad vreselijk, maar de boeken zijn zo veel beter! Er komen veel meer avonturen in het boek, en in de boeken vind ik Tyson echt geweldig, terwijl ik hem in de film maar stom vond. Gewoon de boeken lezen, dat is zo veel leuker 🙂

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:33 pm

   Zal ik binnenkort eens aan beginnen dan!

 • Ellis

  September 17, 2014 at 4:37 pm

  De boeken schijnen echt zo’n 10000x beter te zijn. Maar goed ook, want de films zijn treurig.

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:33 pm

   De films zijn inderdaad heel treurig :c

 • Suzanne

  September 17, 2014 at 9:16 pm

  Ik zat bijna te janken in de bioscoop zo slecht verfilmt vond ik het!! De boeken zijn en blijven gewoon geweldig en die films hadden ze nooit aan moeten beginnen

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:34 pm

   Ja, het is echt slecht :c Jij bent natuurlijk groot Percy Jackson fan!

 • Thebeautydelivery

  September 17, 2014 at 10:46 pm

  Ik heb deel 1 gezien, ging wel!

  1. Lieke

   September 18, 2014 at 1:34 pm

   Die ging inderdaad wel, maar aan dit deel moet je maar niet beginnen 😛

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post