Wit Als Sneeuw – Salla Simukka

WitAlsSneeuwBanner

Er was eens een meisje dat een geheim had.

Lumikki Andersson reist in de zomer naar het bloedhete Praag. Aan de tijd voor zichzelf, waarnaar ze zo verlangd had, komt algauw een eind als Lumikki wordt benaderd door een jonge vrouw, Lenka. Ze beweert dat ze Lumikki’s zus is en maakt een oprechte indruk. Maar toch lijkt ze iets te verbergen…

Terwijl ze haar familiegeheim ontrafelt, krijgt Lumikki te maken met een eigenaardige religieuze sekte, die gaandeweg gevaarlijker blijkt dan ze ooit had kunnen vermoeden. Lenka’s leven loopt gevaar, maar dat van Lumikki ook. De genadeloze hitte houdt de stad in haar greep en Lumikki moet zich keer op keer afvragen wie ze kan vertrouwen, want niemand bedoelingen lijken zo zuiver en wit als sneeuw.

IMG_3941_2

Wanneer Lumikki in Praag is aangekomen, ontmoet ze haar zus genaamd Lenka. Lumikki weet niet goed wat ze moet geloven maar op de manier hoe Lenka haar benaderd heeft, heeft dat toch wel indruk op Lumikki gemaakt. Alhoewel ze graag tijd voor zichzelf zou willen hebben, trekt ze erg veel op met Lenka. Wat misschien niet een al te best idee is geweest. Ze belt haar vader op, misschien weet hij haar wel meer te vertellen over een extra familielid. Lumikki wilt antwoorden, maar ook hij doet er heel mysterieus over.

En of dat al niet genoeg is, krijgt Lumikki erg veel flashbacks naar het verleden, terwijl ze het verleden eigenlijk achter haar wilde laten. Ze denkt terug aan haar grote liefde, met wie ze een geweldige tijd heeft gehad.

Zal Lumikki achter het grote familiegeheim kunnen komen?

IMG_3946_2

Wit Als Sneeuw is het vervolg op Rood Als Bloed uit de Snow White trilogie. Dit tweede deel is eigenlijk wel heel anders dan het eerste deel, wat ik eigenlijk niet zo zeer verwacht had. Deze serie blijft me maar verassen! Wat ik helemaal niet erg vind, want het onderwerp spreekt me wel erg aan. Eigenlijk zijn deze boeken makkelijk los van elkaar te lezen. In het begin lees je ook nog even wat er nou precies gebeurd is in deel één. Maar wil je echt alles uit deze serie halen, raad ik je aan om gewoon bij deel één, Rood Als Bloed, te beginnen.

Lumikki komt weer in een hoop boeiende situaties terecht waar ze zich weer uit moet zien te redden. Ik vind haar echt een stoer personage, dat niet snel bang te krijgen is. Natuurlijk zijn er wel dingen die op haar zenuwen werken want ja, niet iedereen is perfect. Zo ook niet een personage uit een boek – en dat is maar goed ook!

IMG_3942_2

Rood Als Bloed had rode bladzijdes en Wit Als Sneeuw heeft – je raad het al (of je heb extra aandacht besteedt aan de foto’s hierboven) – witte bladzijdes. Dit vind ik erg leuk gedaan! Het geeft een boek toch altijd wel iets speciaals wanneer er extra aandacht aan het uiterlijk van het boek is besteedt. Er zit weinig kleur in de cover, maar dat spreekt me juist wel aan. De afbeelding op de voorkant vind ik trouwens prachtig en erg mysterieus. Je zou een hoop verhaallijnen kunnen bedenken door alleen maar naar deze afbeelding te kijken (of heb ik nou teveel fantasie? Haha).

Het enige minpuntje dat ik kon bedenken vond ik dat het boek zo snel wegleest! Oké, misschien is dit niet echt een minpuntje, maar voor mijn gevoel moest ik alles zo snel verwerken als ik in één ruk door zou lezen. Daarom heb ik het boek ook een paar keer weggelegd – wat erg moeilijk was – om hetgeen wat ik gelezen had, even rustig te verwerken. Niet dat ik lang over dit boek gedaan heb, nee, binnen twee dagen was ‘ie alweer uit! Deze boeken lezen zo onwijs snel, en dat is een goed teken!

Ook dit boek breng weer zoveel vragen met zich mee; ik wil meer!

IMG_3943_2

Graag wil ik Uitgeverij Clavis nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Wit Als Sneeuw | Originele titel: Valkea kuin lumi | Serie: Lumikki Andersson #2 | Auteur: Salla Simukka | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young-Adult, Crime, Spanning, Jeugdthriller | Pagina’s: 188 | ISBN: 9789044821444 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop ‘Wit Als Sneeuw’ bij Bol.com!

3 Comments

 • Elisa

  September 16, 2014 at 12:33 pm

  klinkt spannend. deze trilogie wil ik binnekort eens gaan lezen

  1. Elisa

   September 16, 2014 at 12:34 pm

   *binnenkort

 • Lies

  September 16, 2014 at 2:52 pm

  Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar dit boek, want hij lijkt mij erg mooi. Ik heb alleen Rood Als Bloed nog niet gelezen, dus eerst dat maar eens doen haha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post