Paramore – Paramore

Misschien vraag je jezelf nu wel af waarom de titel ‘Paramore – Paramore’ heet en niet gewoon ‘Paramore’. Dit komt omdat het vierde album van Paramore, een self-titled album is. Dat houdt in dat ze hun album gewoon vernoemd hebben naar de naam van de band. Een beetje jammer vind ik dit, omdat ik het persoonlijk altijd leuker vind dat albums een naam hebben. Maargoed, dat neemt niet weg dat dit album echt geweldig is!

Om even terug te komen over waarom het een self-titled album is; Paramore heeft het zo genoemd als een soort van comeback. Ze willen de ‘nieuwe’ Paramore laten zien. Wat gitarist Taylor York er zelf over zegt is:

Taylor York: “Going with a self titled album is definitely a statement. A lot is changed, like we’ve grown a lot, our influences have broadened and we’ve opened up ourselves to exploring those things.”

Paramore1

Bron foto: Fanpop.com

Tijdens de opnames van het vierde album, gaan er een hoop geruchten rond dat de band uit elkaar gaat. Er zijn ook twee bandleden weggegaan, namelijk Josh Farro (voormalig leadguitarist/songwriter) en zijn broer Zac Farro (drummer), maar Paramore blijft bestaan. Ook hebben voorgaande bandleden gezegd, dat zangeres Hayley Williams teveel aandacht eist. Terwijl de band juist iemand moet hebben die er echt uit springt, zoals Hayley dus, met haar alternatieve uiterlijk en eigen stemgeluid.

Het self-titled album, bevat veel meer positiviteit dan de voorgaande albums. De bandleden zijn dan ook weer een stukje ouder dan voorheen. Het album klinkt dan ook weer een tikkeltje anders dan de anders albums die Paramore gemaakt heeft. Zelfs Chester van Linkin Park kon niet wachten tot het nieuwe album uit kwam, nadat hij de single ‘Now’ had gehoord!

Nog een leuk weetje; het nummer ‘Part II’ is het vervolg op ‘Let The Flames Begin’ van het tweede album ‘Riot!’ Dit was niet met opzet gedaan maar het voelde gewoon hetzelfde als ‘Let The Flames Begin’.

Paramore2

Bron foto: cdn.lipstiq.com

Beste tracks

Ik ga voor jullie, vier van mijn favoriete nummers van het album bespreken. Het duurde even, maar ik weet nu welke nummers er echt voor mij uitspringen!

01. Fast In My Car

We’re driving fast in my car
We’ve got our riot gear on but we just want to have fun
No were not looking for violence
Oh oh, tonight we want to have fun

Als mensen het over hard rijden hebben in hun auto, hebben ze het over vrijheid. En zo wil Paramore ook de vrijheid voelen. Het nummer gaat namelijk over dat je niet terug moet kijken naar het verleden en dat je er in de toekomst gewoon het beste van moet maken. Je moet gewoon lol beleven en niet aan de nare dingen van het verleden denken.

02. Now

Lost the battle, win the war
Bringing my sinking ship back to the shore
We’re starting over, or head back in
There’s a time and a place to die but this ain’t it

If there’s a future, we want it
Now-ow-ow-ow-ow-ow-ow-ow

Iemand wil je iets laten verliezen wat groots is. Maar jijzelf wint datgene wat nog groter is, en daar heb je ook erg veel je best voor gedaan. Ik denk dat dit nummer ook te maken heeft met het verlies van de twee bandleden. ‘Starting over or head back in’ – Het is maar net hoe je het bekijkt, pak je de dingen weer op waar je mee bezig was of is het eigenlijk een nieuwe start?

03. Grow Up

Some of us have to grow up sometimes
And so if I have to I’m gonna leave you behind
Some of us have to grow up sometimes
And so if I have to I’m gonna leave you behind

Als iemand het ergens niet mee eens is, moet je diegene maar laten voor wat het is. Jij moet doen wat je zelf wilt en zij moeten jouw mening accepteren. Doen ze dat niet? Dat moeten ze eens leren om op te groeien en iemand anders zijn/haar mening te leren accepteren. Daar is wat dit nummer om draait.

09. Still Into You

I should be over all the butterflies
But I’m into you (I’m into you)
And baby even on our worst nights
I’m into you (I’m into you)

Let ’em wonder how we got this far
‘Cause I don’t really need to wonder at all
Yeah after all this time I’m still into you

De titel van het nummer zegt het eigenlijk al. ‘Still Into You’ gaat erover dat (ik ga ervan uit) Hayley, nog steeds gevoelens heeft voor haar ex-vriend. Terwijl ze eigenlijk al over de vlinders in haar buik heen hoort te zijn, kan ze er toch niks aan doen dat ze nog steeds gevoelens voor diegene heeft.

Paramore3

Bron foto: Altrocklive.com

Tracklist

01. Fast In My Car
02. Now
03. Grow Up
04. Daydreaming
05. Interlude: Moving On
06. Ain’t It Fun
07. Part II
08. Last Hope
09. Still Into You
10. Anklebiters
11. Interlude: Holiday
12. Proof
13. Hate To See Your Heart Break
14. (One Of Those) Crazy Girls
15. Interlude: I’m Not Angry Anymore
16. Be Alone
17. Future

Paramore4

Bron foto: purevolumecdn.com

‘Now’ en ‘Still Into You’

Er zijn maar liefst al twee singles verschenen en dat terwijl het album nog maar net uit is! De twee singles waar ik het over heb zijn; ‘Now’ en ‘Still Into You’. ‘Now’ was al een tijdje voordat het nieuwe album uitkwam uitgebracht. ‘Still Into You’ is op dezelfde dag uitgekomen als dat het album uit kwam, namelijk op 9 april.

Het enigste wat ik nog over dit album te vertellen heb is; veel luister plezier!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post