Middernacht: Eerste boek ~ Gabrielle – Lara Adrian

Als Gabrielle Maxwell tijdens een avondje stappen door de knappe en mysterieuze vampier Lucan Thorne wordt gered van de honger van een bende wilde vampiers, wordt ze op slag verliefd. Lucan is voor haar onweerstaanbaar, maar hij houdt haar op een afstand – hij kan en wil zich niet binden aan een sterfelijke vrouw nu er een heftige oorlog woedt tussen goede en slechte vampiers. Dan gebeurt er iets wat Lucan dwingt een keuze te maken…

Gabrielle2

Wanneer Gabrielle op een avond oog in oog komt te staan met een knappe onbekende man, veranderd haar leven meteen. Maar van het ene op het andere moment, is hij op slag verdwenen. Gabrielle moet weten wie deze geheimzinnige man is en volgt hem naar buiten. Dit had ze beter niet kunnen doen, want ze is nu getuige van een bloedbad, aangericht door (wat Gabrielle nog niet weet) een stel wilde, bloeddorstige vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende man die ze die avond zag. Ze komt erachter dat zijn naam Lucan Thorne is.

Lucan is de leider van de Broederschap. Dit is een elitegroep die als taak hebben om de mensheid te beschermen tegen wilde vampiers. Langzamerhand, ontwikkelt Gabrielle gevoelens voor Lucan en hij ook voor haar. Zij laat hem iets voelen wat hij in nog geen 900 jaar eerder gevoeld heeft voor een vrouw. Maar kan hij het zich wel veroorloven om zich juist nu te binden aan een vrouw, nu er een hevige strijd los barst?

Gabrielle1

Tijdens het lezen van dit boek, kwam ik in een leesdip terecht. Ik had gewoon geen zin om dit boek verder te lezen. Ik heb er volgens mij net iets langer dan twee weken over gedaan voordat het boek uit was. Dit is veel te lang als ik mijn doel van 50 gelezen boeken dit jaar wil halen. Toch pakte ik telkens dit boek weer op en als ik dan eenmaal aan het lezen was, was het wel weer leuk.

Het is weer eens een wat ander verhaal dan de standaard vampier verhalen. Oké, een vampier wordt verliefd op een vrouw en andersom ook, maar hé, soms moeten er wat cliché’s in een verhaal voorkomen.

Trouwens.. toen ik dit boek kocht, dat ik dat het een Young-Adult boek was, nou, mooi niet dus. De zinsopbouw is soms wat lastiger dan in een Young-Adult en er komen, ahum, wel een aantal seks scenes in voor. Gelukkig is dit niet waar het boek om draait en zijn ze ook niet al te lang. Verder is het een aanrader als je van wat ingewikkeldere vampier verhalen houdt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post