Manga & Anime!

MangaAnimeBanner

Manga & Anime, wat is dat nou eigenlijk? Ik leg het jullie in het kort uit!

Ik lees al een hele lange tijd Manga en kijk ook al heel lang Anime series/films, dus het leek me wel leuk om daar ook eens over te gaan schrijven. Nu weet ik niet of er vele van jullie al bekend zijn met Manga en Anime, vandaar dit ‘Introductie artikel’. Ik hoop dat het jullie een beetje bevalt 😉

VampireKnight

Bron foto: fanpop.com

Manga

Manga’s zijn eigenlijk gewoon Japanse stripverhalen. Je leest ze net als normale stripboeken, alleen dan toch een tikkeltje anders; je leest ze namelijk van achter naar voren en van links naar rechts! Dit lijkt heel lastig, maar als je dit eenmaal gewend bent, is het eigenlijk nog makkelijker dan van links naar rechts lezen. Manga’s zijn eigenlijk altijd in zwart/wit. Bij sommige series willen er nog wel eens een aantal kleuren pagina’s in zitten, maar dit zie je niet vaak. De tekenaar van een manga wordt een mangaka genoemd.

Manga die ik voornamlijk lees zijn Shoujo en Josei. Deze twee soorten zijn beide gericht op vrouwen. Shoujo voor de wat jongere meiden en Josei voor de wat oudere. Deze twee gaan voornamelijk over romantiek en drama maar zijn meestal altijd wel gecombineerd met een andere genre, zoals humor of fantasy.

NANA

Bron foto: anime-aimee.com

Anime

Geanimeerde Manga wordt Anime genoemd. Je kan het eigenlijk vergelijken met een boek en zijn verfilming. Het woord Anime is afgeleid van het Engelse woord ‘Animation’. Ik denk dat iedereen zich Pokémon nog wel herinnerd, ook dit is anime! Anime is dan ook bijna altijd Japans gesproken, maar je hebt ook veel Anime dat vertaald is naar het Engels. Persoonlijk kijk ik liever Anime met de originele Japanse stemmen (met Engelse ondertiteling dan natuurlijk, haha).

Qua Anime kijk ik ook meestal Shoujo en Josei. Mijn favoriete Anime series zijn Nana, Vampire Knight en Death Note. Death Note is eigenlijk een Shounen serie (gericht op jongens/mannen), maar deze serie is zo ontzettend spannend!

DeahtNote

Bron foto: Fanpop.com

Personages

De personages die in Manga en Anime voorkomen, zijn ook heel apart getekend. De belangrijkste kenmerken van een Manga/Anime figuur zijn onder andere; grote, opvallende ogen, kleine neus en een kleine mond. Ook valt het haar enorm op. De meeste personages hebben dan ook felgekleurd haar. Vaak is de kleding ook heel gedetailleerd.

Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar ik laat het hier maar bij 😉 Ik hoop dat ik jullie intresse een beetje gewekt heb en jullie zien het eerste Anime/Manga gerelateerde artikel wel verschijnen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post