Maandelijkse Bullet Journal layout

Al een tijdje was ik niet helemaal tevreden met mijn maandelijkse Bullet Journal layout. Stiekem was ik altijd een beetje jaloers op de mensen die aquarel verf in hun Bullet Journal gebruikte – hoe konden die pagina’s in hemelsnaam niet gaan kreuken? Maar eindelijk vond ik daar het magische voorwerp – een water brush pen. Ik ging wat knutselen, en in combinatie met de Sakura Koi markers kwam ik uit op het gewenste resultaat!

Vandaag laat ik jullie zien hoe mijn maandelijkse Bullet Journal layout eruit ziet – met subtiele kleuraccenten gemaakt met een water brush pen en Sakura Koi markers!

bullet_journal_layout_02_make_it_personal

In het begin maakte ik gebruik van een kalender layout, maar dat was het toch net niet helemaal. Ik moest bijvoorbeeld op een aparte pagina belangrijke notities noteren en andere belangrijke dingen. Nu maak ik maandelijks gebruik van deze spread! Ik moet wel iets kleiner schrijven, maar het is goed te doen. Helemaal links begin ik met het noteren van alle dagen. Bij ‘Personal’ schrijf ik persoonlijke afspraken die ik heb, of andere leuke dingen die op de planning staan. Bij ‘Work’ schrijf ik op op welke tijden ik moet werken.

Dan op de pagina ernaast heb ik verschillende kaders gemaakt. Bij ‘Don’t Forget’ schrijf ik alle belangrijke dingen op die ik zeker niet moet vergeten deze maand. ‘Favorite’ is gewoon een leuk extraatje – ik schrijf hier mijn favoriete boek, muziek, film etc. op van de desbetreffende maand. ‘Ideas’ en ‘Goals’ spreken wel voor zich ook – ik schrijf hier ideeën op en stel een aantal doelen op voor mezelf die ik deze maand graag wil bereiken (zoals je kunt zien, moet ik dat nog steeds doen ;D).

Ik vond het ook handig om een kader te maken voor de volgende maand alvast, zodat ik ook niet vergeet wat er de volgende maand op de planning staat! Daarnaast heb ik een ruimte vrij gehouden waar ik iets leuk teken – maar voor nu was ik nog een beetje inspiratieloos.

bullet_journal_layout_03_make_it_personal

Op de ‘Memories’ spread, schrijf ik per dag de twee leukste dingen op die ik die dag gedaan heb. Een soort van mini dagboek eigenijk! Heel simpel, maar wel effectief.

bullet_journal_layout_04_make_it_personal

Tegenwoordig wil ik ook bijhouden wat ik allemaal uitgeef per maand, vandaar deze ‘Expense tracker’. Soms weet ik namelijk niet eens meer waarom ik zoveel heb uitgegeven in een maand, of waar ik het überhaupt aan uitgegeven heb. Ik hoop dat ik met deze tracker meer bewust ben van hoeveel dingen kosten en of ik gewoon wat meer kan sparen.

Rechts een overzichtje van wanneer ik moet werken en hoeveel uren ik gewerkt heb. Ik moet namelijk zelf mijn uren bijhouden en aan het eind van iedere maand opsturen. Ik heb het kader nog niet afgemaakt omdat ik mijn volledige rooster van juli nog niet heb. Het komt ook nog wel eens voor dat ik een dag moet invallen als er iemand anders ziek is!

bullet_journal_layout_05_make_it_personal

Links een weekoverzicht en rechts mijn ‘Movie Log’. Ik zal ze van iets dichterbij laten zien hieronder 😉

bullet_journal_layout_06_make_it_personal

In een weekoverzicht schrijf ik op wat ik zoal moet doen. Ik vergeet sommige dingen heel snel en daarnaast voelt het gewoon goed om dingen af te strepen. Ik schrijf ook leuke dingen op, zodat je iets hebt om naar uit te kijken! Sommige dingen plan ik van te voren al in, maar de meeste dingen schrijf ik op de dag zelf pas op, omdat ik dan pas echt weet wat ik nog moet doen.

Je kunt er ook voor kiezen om de vakjes iets groter te maken en het te verspreiden over twee pagina’s. Maar voor mij persoonlijk zijn de vakjes wel groot genoeg tot nu toe.

bullet_journal_layout_07_make_it_personal

Mijn ‘Movie Log’ pagina! Ik teken iedere maand weer nieuwe filmstrips en daar schrijf ik per vakje in welke film ik gekeken heb. Heel erg leuk om bij te houden vind ik persoonlijk!

Alle kleuraccenten heb ik dus gemaakt met een water brush pen en de Sakura koi markers. Een water brush pen is een pen waar je in plaats van inkt, water in doet! Ik kleurde wat met een Sakura Koi marker op papier, ging daar overheen met de water brush pen zodat ik vervolgens een subtiel aquarel effect in mijn Bullet Journal kon toepassen.

Wat voor materialen gebruik jij in jouw Bullet Journal?

4 Comments

 • Anneke

  July 5, 2017 at 10:26 am

  Ik vind dit zo ontzettend mooi en ik geef toe: ik word er zo jaloers van, haha! Ik kan zelf helemaal niet tekenen, maar ben ook gewoon niet zo creatief om dit allemaal te bedenken.
  Het lijkt me echt heerlijk werken.

 • zwartraafje

  July 6, 2017 at 12:40 pm

  Ik hou van jouw sobere lay-out. Sommige bullet journals vind ik op zich ontzettend knap gedaan maar ze zijn veel te druk voor me. Eigenlijk gebruik ik zelf gewoon een vulpen en twee gekleurde stifjes. Mijn bujo ziet er dan ook niet echt bijzonder uit maar mocht ik mijn mooie schriftje met lijntjes ooit vervangen door eentje met dots dan wil ik er wel een mooie lay-out in uitwerken. Nu zijn het lijntjes én lijstjes. Eerder een lisomaniac-boekje dus ipv een bujo. 🙂

 • Lilian

  July 6, 2017 at 7:15 pm

  Zo mooi lieke <3

 • Blogger Lovin #21 | Zwartraafje

  August 5, 2017 at 7:32 am

  […] journaling de wereld uit Koekjes om te geven : Cadeautip Doe het lekker zelf: Planner Pockets Maandelijkse Bullet Journal layout Books meets Bujo #2 : The Glittering […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post