Let’s Talk about Sex – De Theemutsen

LetsTalkAboutSexBanner

Wij zijn Darcy en Jade. Beter bekend als De Theemutsen. Drie keer in de week plaatsen we een filmpje op YouTube over seks. Wij vinden dat je in deze tijd niet meer zomaar zwanger hoeft te raken omdat je niet weet hoe het werkt. We vinden dat je je niet schuldig zou moeten voelen als je jezelf vingert in bed of onzeker hoeft te worden als je piemel geen pornomodel is. Toch blijken veel jongeren over dit soort onderwerpen te piekeren. Elke maand bekijken een half miljoen jongens en meisjes onze filmpjes. En elke week krijgen we een paar honderd mailtjes binnen. In dit boek beantwoorden we de 44 meest gestelde vragen. Wedden dat er een paar onderwerpen tussen zitten waar jij op dit moment meer over wilt weten?

IMG_6912_2

Darcy en Jade, beter bekend als ‘De Theemutsen’, zijn twee YouTubers die sinds kort ook een boek geschreven hebben. Ze vinden het maar al te leuk om over seks te praten om jongeren zo een handje op weg te helpen bij al hun seksvragen die, 9 van de 10 keer, te awkward zijn om aan hun ouders te vragen. Darcy en Jade vinden helemaal niks wat met seks te maken heeft awkward, en helpen daarom iedereen die met een interessante vraag zit.

In het boek bespreken ze onder andere hun eigen ervaringen, staan er een hoop ‘Wist je dat..’-jes in en geven de meiden natuurlijk antwoord op alle meest gestelde vragen die zij binnen hebben gekregen van hun kijkers.

IMG_6907_2

Het boek ‘Let’s Talk About Sex’ zat in de goodiebag die ik kreeg op het VIB YA Event bij Uitgeverij L.S. Want om nou heel eerlijk te zijn; zelf zou ik dit boek niet zo snel oppakken, omdat ik toch wel een beetje buiten de doelgroep val. Natuurlijk stonden er erg leuke en interessante weetjes in die ik zelf ook nog niet wist. En piemels met gezichtjes, dit zijn echt de meest schattige tekeningetjes ooit, haha!

Terugkomend op de doelgroep – ik denk dat dit boek het meest interessant is voor tieners vanaf een jaar of veertien. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik op die leeftijd echt totaal nog niet met seks bezig was en ik mijn eerste echte zoen pas had toen ik zeventien was – daarna werd alles wel wat interessanter op dat vakgebied ;D

IMG_6913_2

Maar goed, genoeg over mijn oh-zo-boeiende verleden *ah-um*. In ‘Let’s Talk About Sex’ kom je ook wel een aantal dingen te weten over Darcy en Jade, je leest bij iedere vraag wel wat hun ervaring daarmee was en ze geven het juiste advies over hoe jij dat probleem het beste aan kunt pakken. Handig als je totaal niet weet wat je aan het doen bent, en misschien wat too much info om over de ervaringen van Darcy en Jade te lezen, alhoewel het aan de andere kant ook wel heel vermakelijk is.

Klein minpuntje wat me opviel (als voormalig Mediavormgever studente) – de foto op de voorkant is niet super netjes uitgesneden. Je ziet rondom Darcy en Jade wat witte stukken zitten wat niet netjes weg gephotoshopt is. Jammer! Want voor mijn gevoel kijk je je boek toch wel even goed na voordat het naar de drukker gaat. Verder is ‘Let’s Talk About Sex’ ook hilarisch wanneer je het met vriendinnen hardop voorleest. Want geef nou eerlijk toe – seks blijft toch altijd wel een grappig onderwerp, ook al weet je van elkaar, dat je het allang gedaan hebt ;D

IMG_6914_2

Titel: Let’s Talk About Sex | Auteur: De Theemutsen (Darcy en Jade) | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | Genre: Informatief, Seks, Humor | Pagina’s: 95 | ISBN: 9789024569168 | Waardering:★★★☆&#9734

2 Comments

 • Danique V

  November 3, 2015 at 10:55 am

  Ik herken je wel in je verhaal! Ik denk inderdaad dat het boek niet meer echt onze doelgroep is, maar voor pubers is het boek echt heel grappig. Vooral wat je zegt over elkaar voorlezen uit dit boek, ideaal!

 • Daenelia

  November 4, 2015 at 6:27 pm

  Juist voort meiden van 13-14 jaar is het fijn dat er zo’n boek is denk ik. Het Grote Puberboek is ook leuk en informatief, maar eerlijk gezegd leest het wel als een schoolboek. Dit lijk inderdaad meer aan te sluiten bij de belevingswereld van jonge meiden.
  En ‘we’ denken altijd wel dat ze van alles weten, maar dat is echt niet zo. En ze willen het ook niet altijd van hun ouders horen, over seks…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post