Jurassic World

JurassicWorldBanner

Het was voor mij al eeuwen geleden (overdrijven mag wel, toch?) sinds dat ik de Jurassic Park films gezien heb (had ik ze eigenlijk wel allemaal gezien?). Voordat ik Jurassic World ging bekijken in de bioscoop (Chris Pratt op big screen, yum <3) heb ik de voorgaande films eigenlijk niet meer opnieuw gekeke n. Ik herinnerde me nog wel vaag wat er in gebeurde, maar was dat eigenlijk genoeg om gelijk in de wereld van Jurassic World te duiken?

JurassicWorld3

Tweeëntwintig jaar later is er een nieuw park geopend op de plek waar eerst Jurassic Park zat genaamd; Jurassic World. Broertjes Zach en Gray gaan op bezoek bij hun tante. Zij werkt in het park en volgens haar is alles zo veilig als het maar zijn kan. Helaas heeft tante Claire niet veel tijd voor de jongens en worden ze opgezadeld met een oppas. Maar Gray wilt zelf op onderzoek uit en zijn grote broer kan hem niet alleen laten dus gaan ze het park zelf verkennen.

Maar dan breekt de grootste dino die ze ooit genetisch gemanipuleerd hebben uit zijn kooi; de Indominus Rex. Deze dinosaur bevat het DNA van verschillende andere dino’s en een aantal andere dieren. De hulp van Owen, de man die de vier Velociraptors traint, wordt ingeschakeld, in de hoop dat ze de Indominus Rex weer te pakken kunnen krijgen. Ze moeten de boel zo snel mogelijk afsluiten in de hoop dat de bezoekers er nooit achter zullen komen. Anders zullen de gevolgen rampzalig zijn…

JurassicWorld1

Om er even op terug te komen wat ik in het begin vertelde – ja, hoor, geen probleem. Tenminste, ik had er geen moeite mee. Er kwamen wel wat verwijzingen van de oude films terug in Jurassic World maar ach, als je dit niet weet, is het ook geen probleem. Er gaan wel wat geruchten in de rondte dat Chris Pratt de volwassen versie is van een kind dat in Jurassic Park voor kwam, maar of dat nou echt zo is, géén idee!

Het verhaal was niet echt spectaculair maar ik vond de dino’s en de omgeving echt zo mooi gemaakt ._. Het was echt een lust voor het oog. Ik had het gevoel alsof ik zelf in Jurassic World rond liep, haha! Het is eigenlijk gewoon een soort van dierentuin maar dan gigantisch groot en met dino’s natuurlijk. Je kon zelfs ook dino’s aaien, zo cute <3 Ik wil ook D: JurassicWorld4

Alle acteurs/actrices vielen een beetje weg naast Chris Pratt vond ik. Wat jammer is, maar wel begrijpelijk natuurlijk want, ja, Chris Pratt <3 Nee, oké, even serieus nu - de vrouw vond ik echt mega irritant en de kinderen trouwens ook. Bij veel van de acties die ze uitvoerden, had ik wel een aantal /facepalm momenten. Maar goed, je kan niet alles hebben, toch?

Ik moet zeggen dat ik met een erg goed en blij gevoel de bioscoop uit liep. Jurassic World vond ik echt een aanrader. Een aantal keren ben ik ook gewoon mijn popcorn (met M&M’s!) glad vergeten en zat ik echt op het puntje van mijn stoel, zo spannend vond ik het, haha! Afgelopen week heb ik zelf nog een T-shirt gescoord van deze film bij de Primark, omdat ik het niet kon laten ^^”

Titel: Jurassic World | Regisseurs: Colin Trevorrow | Uitgever: Universal Pictures | Genre: Adventure, Action, Sci-Fi | Speelduur: 124 min. | Jaar: 2015 | EAN: ??? | Waardering:★★★&#9733½

Bron foto’s: 1, 2, 3

1 Comments

  • Vanessa

    July 17, 2015 at 8:32 pm

    Oh ik vond de kinderen net zo cute 😀 Maar idd: Chris Pratt owns them all <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post