Instagram reporter, 365Gaming en Celebrate Books

Er komen zoveel leuke dingen aan – woop woop! En er zijn onlangs ook weer een aantal leuke dingen gebeurd! Zo heb ik te horen gekregen dat ik de taak als razende Instagram reporter op me mag nemen tijdens Yalfest, waren de mensen van 365Gaming erg enthousiast over mijn sollicitatie als Editor en besloot ik een Celebrate Books box voor mezelf te bestellen als beloning!

Ongeveer een week geleden werd er een oproep geplaatst via de Twitterpagina van Yalfest dat ze op zoek waren naar een razende Twitter reporter én naar een razende Instagram reporter. Als Twitter reporter was het de bedoeling dat je solliciteerde via één tweet waarin jij vermeldde waarom jij de beste keuze zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Ik solliciteerde hier vrijwel direct op, maar had er niet echt een goed gevoel bij. Ach, niet geschoten is altijd mis, toch? Even later zag ik dat er ook een oproep was voor razende Instagram reporter. Ook waagde ik een poging hiervoor en pakte mijn mooiste Blossom Books boeken erbij. Ik maakte een foto in een foto (fotoception!) en geloof ik of niet – een aantal dagen later kreeg ik te horen dat ze mij gekozen hadden als razende Instagram reporter – aaah!

Schermafbeelding 2016-03-23 om 18.41.14

Ook had ik gesolliciteerd als Editor op de site 365Gaming. 365Gaming is een website die in het teken staat van het reviewen van games, maar er komen ook nog een hoop andere dingen aan bod zoals o.a. films en cosplay. Het begon met een gezellig gesprek van een uur (!) met één van de oprichters ervan. Ik kreeg een heleboel uitleg en ik was eigenlijk meteen enthousiast. Als Editor is het mijn taak om games te reviewen, naar events te gaan en columns te schrijven. Het doel is; minimaal twee artikelen per maand – maar meer wordt altijd op prijs gesteld natuurlijk ;3 Mijn proefperiode van een maand is al ingegaan en als alles goed verloopt, kan ik mezelf straks bij de vaste crew voegen, yay!

Beide jobs zijn trouwens vrijwilligerswerk. Maar ik moet eerlijk bekennen – het voelt goed om aangenomen te worden voor iets waar je voor solliciteert en waar je daadwerkelijk ook volledig achterstaat. Dit had ik nodig na al die afwijzingen voor “echte” jobs (om het zo maar even te noemen). Als razende Instagram reporter rondlopen op Yalfest is natuurlijk maar voor één dag – maar wie weet wat de toekomst met zich mee brengt! Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in! Als je me ziet rondlopen – schroom dan niet om me aan te spreken en even een selfie met me te maken ;D

Voor 365Gaming ga ik dus stukken schrijven over games en alles wat met games te maken heeft. Het is een goede kans voor mij om mijn schrijfkunsten verder te ontwikkelen en ik heb er ook al heel veel zin in om daar aan de slag te gaan! Ook kan ik daar mijn creativiteit de vrije loop laten gaan en nieuwe mensen ontmoeten die net zo gek zijn van games als ik, is altijd mooi meegenomen ;3

12771561_1560556917605359_1339183198179274468_o

Omdat ik zo blij was door deze twee positieve berichten, trakteerde ik mezelf op een Celebrate Books box. Ik denk dat vele van jullie hem al wel voorbij hebben zien komen en zo niet; de Celebrate Books box is een mystery box die eens in de twee maanden uit gaat komen en bevat één van de nieuwste boeken én 2-5 boekgerelateerde goodies. Het onderwerp van de eerste box is Fandom en ik kan echt niet wachten om hem te gaan unboxen!

Heb jij ook een Celebrate Books box besteld?

8 Comments

 • NerdyGeekyGanboy

  March 25, 2016 at 10:46 am

  Heel tof nieuws Lieke! Ik heb meteen je review van Firewatch bekeken, vette site hoor! Al die ervaring die je nu opdoet is alleen maar mooi meegenomen voor je verdere loopbaan 😀 En wooeeehhh Celebrate Books! Ik ga hem na dit weekend bestellen, ik kijk er echt naar uit! 🙂

  1. Lieke

   March 25, 2016 at 2:06 pm

   Ja, precies 😀 Alle ervaring die ik op kan doen is mooi meegenomen voor de toekomst ^^ En ik kijk er ook heel erg naar uit!

 • Ellis

  March 25, 2016 at 11:31 am

  Ik ben trots op je Liekie! En ja, ik heb de box meteen bestelt toen het kon ??

  1. Lieke

   March 25, 2016 at 2:07 pm

   Ahw, thanks Ellis <3 En ik twijfelde eerst heel erg D: Maar toch maar besteld, haha

 • Charelle

  March 25, 2016 at 1:21 pm

  Oh wat een leuk nieuws Lieke! Heel tof dat je voor 365Gaming gaat schrijven en een dag rondlopen op YALfest als Instagram reporter is natuurlijk sowieso heel erg leuk! ^^ Ik ben heel benieuwd naar wat er in de Celebrate Books box zit, maar daar krijgen we vast wel foto’s van te zien! ^^

  1. Lieke

   March 25, 2016 at 2:07 pm

   Ik heb er in ieder geval erg veel zin in! En daar krijg je uiteraard foto’s van te zien – en wie weet misschien wel een filmpje ;D

 • Annabel

  March 25, 2016 at 2:14 pm

  Wow wat een super toffe week! En ik heb de box ook besteld. Ik durf nu alleen geen Nederlandse boeken te kopen haha.

 • Gwen

  March 27, 2016 at 10:47 pm

  Goed bezig, Lieke! Ben blij voor je en hopelijk zet deze positieve vibe zich voort en scoor je binnenkort een “echte” job. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post