Inspiratie: Minimalistische Posters

GamesPosters

Ik vind minimalisme erg heel gaaf, maar alleen als het om poster designs gaat. Een minimalistisch ingericht huis? Nee, niks voor mij. Maar posters waarvan je in één oogopslag ziet over welke film of wat dan ook het gaat, yes please! Dat vind ik altijd zo knap gedaan.

Nu wil ik mijzelf ook wat meer verdiepen in het maken van minimalistische posters. Ik heb zelf de opleiding Grafische Vormgeving gedaan en het onderdeel posters maken, vond ik altijd heel leuk om te doen. Ik heb zelf een keer een (soort van) minimalistische poster gemaakt voor de film ‘The Sixth Sense’, en dat vond ik echt één van de leukste opdrachten van mijn schooljaren. Die had ik toen wel volledig met papier gemaakt want je mocht hem niet digitaal maken als ik het me goed herinner.

Anyway, ik heb een hoop plaatjes opgeslagen van minimalistische posters om inspiratie op te doen.

The Walking Dead
TheWalkingDeadPosters

Harry Potter
HarryPotterPosters

Disney
DisneyPosters

Superheroes
SuperheroesPosters

Wat vinden jullie van minimalisme?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

11 Comments

 • iiiThinkPink

  May 29, 2014 at 1:13 pm

  Leuke posters!

 • Lilian

  May 29, 2014 at 1:38 pm

  Die van Alice in Wonderland is leuk!

 • Zwartraafje

  May 29, 2014 at 1:39 pm

  Ik heb nog niet zolang geleden een hele reeks minimalistische covers van Harry Potter ontdekt die ik erg mooi vond. Verder denk ik er eigenlijk hetzelfde over als jij. Ons huis is net heel knus en gezellig ingericht, daar lijkt minimalisme niets voor mij. Maar bij affiches vind ik het vaak prachtig. Net die eenvoud zorgt ervoor dat het belangrijke de aandacht krijg die het verdiend

 • Loranne

  May 29, 2014 at 1:53 pm

  Ik vind dat soort posters zo mooi! Ook heel knap gedaan, dat je zo ziet welke film het is. 🙂

 • Emmy

  May 29, 2014 at 2:22 pm

  Ik vind zulke art heel tof… Maar een maximalistische inrichting vind ik zwaar bah… Haha

 • Kelly

  May 29, 2014 at 2:33 pm

  Wat leuk zeg, echt heel erg tof!

 • Wendy

  May 29, 2014 at 3:38 pm

  Heel mooi. Zo minimalistisch mogelijk en dan toch duidelijk zien welke film het is, dat vind ik echt prachtig.

 • Jacoline

  May 29, 2014 at 4:11 pm

  Ik vind het wel cool die posters. Het is gaaf om op zo’n simpele manier toch echt een duidelijk beeld op te roepen en dat vind ik er zo knap aan.

 • Daniëlle

  May 29, 2014 at 9:12 pm

  Echt bijzonder dat mensen dat zo maken dat je in een oogopslag kan zien waar het over gaat.

 • Vanessa

  May 29, 2014 at 10:31 pm

  Die van Snow White vind ik super 🙂

 • Monique

  May 30, 2014 at 9:11 am

  Die van Superhelden en Disney vind ik heel erg tof!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post