Child of Light

Al een aantal weken keek ik erg uit naar deze game, ik had hem van te voren ook al gepre-ordered. De game zou eigenlijk eind april al uitkomen, maar helaas werd dit verschoven naar begin mei. Op 6 mei kon ik Child of Light dan ook eindelijk op gaan halen! En wat zaten er leuke extra’s bij, waar ik ook een blogpost over heb geschreven. Heb je die gemist? Klik dan even hier!

ChildofLight1

Jaaa, je kan ook vliegen!

Het verhaal

Je komt tot leven in een tweedimensionale wereld waarin jij de rol van Aurora op je neemt. Aurora is een jonge prinses die op een missie gaat om het koninkrijk genaamd Lemuria te redden. Lemuria is namelijk in gevaar want de Black Queen heeft de zon, de maan en de sterren gestolen. Jouw doel is om de Black Queen te verslaan door drie lichtbollen te heroveren.

Maar gelukkig hoef je dit niet allemaal in je eentje te doen! Al snel kom je een lichtbolletje tegen, genaamd Igniculus. Hij is erg behulpzaam want hij kan je helpen met het openmaken van kistjes, het oplossen van puzzels en nog meer. Ook kom je nog een heleboel andere wezens tegen, die allemaal Lemuria willen redden en zich allemaal bij jou willen aansluiten. En daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Want alle hulp komt goed van pas.

ChildofLight2

Teksdialoog tussen Aurora en en Finn

Gameplay

Wat me al snel opviel, is dat alle tekstdialogen in rijmvorm zijn geschreven. Een erg leuke toevoeging, want dat zie je niet vaak terugkomen in een game! Wanneer je tegen een vijand aanloopt (of aanvliegt), begin je een gevecht. Je valt om beurten aan en als het jouw beurt is, staat de tijd even stil zodat je kan kiezen welke skill je wilt gebruiken. Igniculus kan ook goed van pas komen in de gevechten. Hij kan namelijk een vijand ‘slow’ geven, zodat het langer duurt voordat de vijand kan aanvallen.

Verder heb je een apart Skills menu waar jij kan bepalen waar jij het sterkst in wilt worden. Bij Aurora heb je de keuze uit magie, zwaard vechten of defense skills. Je kunt dit trouwens bepalen voor alle personages die met jou mee gaan.

Ook heb je nog interactie tussen personages. Wanneer je in een dorpje terecht komt, kun je met verschillende personages praten. Sommige hebben zelfs een quest en als je die voltooid, krijg je altijd mooie rewards!

ChildOfLight3

Battlescreen met een castbar onderaan

Adembenemende Artwork

En dan heb ik het nog niet over de artwork gehad want, wauw! De sprookjes achtige omgeving waarin je rondloopt en zweeft is echt prachtig. Alle schetsen die gemaakt zijn met waterverf zijn omgetoverd door prachtige in-game beelden.

Ik zit hier naar mijn scherm te staren en ik weet echt niet goed wat ik erover moet zeggen. Child of Light heeft gewoon zo’n mooie Art style dat ik er dagenlang naar zou kunnen kijken. Ik was ongeveer zo’n 12 uur bezig met deze game en ik was een beetje teleurgesteld toen ik het uit had. Dat ik vaarwel moest zeggen tegen het mooie Lemuria.

ChildOfLight4

Heel veel Skills waar je uit kunt kiezen

Child of Light is echt een prachtig mooie game die ik beloon met 5 dikke sterren. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat de puzzles die je tegenkomt ietwat makkelijk zijn. Maar goed, dat zie ik wel even door de vingers, want al het andere is zo goed en zo mooi!

Titel: Child of Light | Ontwikkelaar: Ubisoft | Uitgever: Ubisoft | Genre: Adventure, RPG | Speelmodus: Singleplayer, Multiplayer | Leeftijdscategorie: 7+ | Platform(s): Playstation 3, Playstation 4, PC, Wii U, Xbox 360, Xbox One, PS Vita | EAN: 3307215778890 | Waardering: ★★★★★

Koop Child of Light bij Bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

8 Comments

 • diana

  May 28, 2014 at 3:47 pm

  De game ziet er erg leuk uit!!!!!

 • Mayara Esther

  May 28, 2014 at 4:22 pm

  Ik werd net blij maar jammer genoeg hebben ze hem niet voor Xbox 360. ๐Ÿ™

  1. Lieke

   May 28, 2014 at 5:05 pm

   Oh trouwens! Nu je het zegt. Ik heb nog even research gedaan en hij moet er ook voor de XBOX 360 zijn. Ik denk dat je hem dan alleen kunt krijgen als je hem download op de XBOX 360 zelf. Dit is namelijk ook zo voor de Wii U. Alleen de PC versie en de PS3/PS4 versie hadden een Collector’s Edition editie.

 • Sara – Window On My Wardrobe

  May 29, 2014 at 9:57 am

  Waar is de tijd dat ik nog games speelde! Ik wordt er nostalgisch van ๐Ÿ™‚ ziet er een heel leuke game uit!

  x Sara

 • Jamie

  May 29, 2014 at 10:19 am

  Wauw leuke blog heb je en deze game lijkt me te vet! x

 • alexa

  May 29, 2014 at 12:38 pm

  Klinkt leuk maar ik ben niet zo’n gamer!

 • Emmy

  May 29, 2014 at 2:14 pm

  THAT ART. <3 <3 <3

 • Anneke

  May 29, 2014 at 3:05 pm

  Zo mooi! Mijn vriend is ook enorm enthousiast, dus ik denk dat we ‘m binnenkort wel aanschaffen. ๐Ÿ™‚ Eerst nog wat andere games uitspelen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post