Rood Als Bloed – Salla Simukka

RoodAlsBloedBanner

Er was eens een meisje dat leerde bang te zijn…

Het is de koudste winter in decennia, de straten van de stad zijn bevroren en bedekt met een witte laag sneeuw. De zeventienjarige Lumikka Andersson doet wat ze altijd doet: onopvallend naar school gaan en zich niet inlaten met andermans zaken. Maar die strategie wordt danig op de proef gesteld als ze toevallig een hele hoop briefjes van vijfhonderd euro aantreft in de donkere kamer van haar middelbare school. Waar komt al dat geld vandaan? En die rode vlekken op de briefjes? Voor ze het weet, wordt Lumikki meegesleurd in een levensgevaarlijk spel van rijke jongeren, drugshandel en internationale criminelen. Het is de koudste winter in decennia, en niets kleurt zo rood op witte sneeuw als bloed.

IMG_3448_2

Lumikki Andersson is een zeventienjarig meisje dat het liefst zo min mogelijk opvalt. Ze is het liefst op haarzelf en zit er dan ook niet om te springen om zich met andermans zaken bezig te houden. Tot op een dag, wanneer ze in de donkerste kamer van de school een hoop briefjes van vijfhonderd euro aantreft. Ze zijn nat geweest want ze hangen op. Maar, wat doen die rode vlekken op het papiergeld? Is dat bloed? Lumikki wilt zo snel mogelijk vergeten wat ze in de donkere kamer heeft aangetroffen en gaat richting huiswaarts. Maar dan gaat haar telefoon. Ze heeft geen idee wie er belt maar wanneer ze haar telefoon opneemt, had ze nooit gedacht dat die persoon haar zomaar zou bellen.

Het is ook geen toeval dat diegene haar opbelt. Het gaat er namelijk om dat diegene wéét wat Lumikki heeft aangetroffen op school en hij of zij wil een deal met haar sluiten. Maar of Lumikki het daarmee eens is?

IMG_3447_2

Dit boek is echt heel anders dan wat ik er van verwacht had. Ik dacht eigenlijk dat het een soort Sneeuwwitje hervertelling zou zijn, maar eigenlijk heeft het niet super veel met het originele sprookje te maken. Maar wauw! Wat een heerlijk boek! Het eerste hoofdstuk begint al heel spannend en je hebt geen idee wat je er van kunt verwachten. Het enige wat je weet is dat het nooit goed kan zijn wat er in het begin al gebeurd.

Alles is ook zo goed omschreven dat ik het gewoon allemaal voor me kon zien. Het voelde net alsof ik naar een film zat te kijken die zo spannend was, dat ik echt op het puntje van mijn stoel zou blijven zitten. Het voelt net of dat je er zelf bij betrokken bent en je een hechte band schept met Lumikki. Ik kon het boek echt amper wegleggen, wat een goed teken is! Het is echt een boek wat je aan het denken zet nadat je de laatste pagina hebt gelezen. Ik hou er altijd wel van als een verhaal nog dagenlang door mijn hoofd blijft zweven.

IMG_3452_2

Laten we ook even over het uiterlijk van het boek praten, want die vind ik echt heel mooi! Weinig kleur, maar de kleuren die erin zitten, springen er echt wel uit. Het zou wel een boek zijn geweest die ik zo uit de schappen had kunnen pakken. De rood gekleurde pagina’s zijn ook nog eens een mooi extraatje. Dit zie je niet vaak en dit spreekt mij altijd wel erg aan.

Al met al een super spannend verhaal wat ik beloon met 4 sterren op GoodReads! Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is misschien dat het een beetje een dun boek was. Maar dat geeft niet, want gelukkig is de ‘Snow White’ serie een trilogie! Ik kan echt niet wachten om de volgende delen genaamd ‘Wit Als Sneeuw’ en ‘Zwart Als Ebbenhout’ te gaan lezen in deze trilogie. Maar die laten nog even op zich wachten. (Geduld Lieke, geduld…)

IMG_3456_2

Graag wil ik Uitgeverij Clavis nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Rood Als Bloed | Originele titel: Punainen kuin veri | Serie: Lumikki Andersson #1 | Auteur: Salla Simukka | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young-Adult, Crime, Spanning, Jeugdthriller | Pagina’s: 204 | ISBN: 9789048819539 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop dit boek bij Bol.com

6 Comments

 • Kirsty

  May 27, 2014 at 8:28 pm

  Dit klinkt wel als een heel spannend boek!

 • Jacoline

  May 27, 2014 at 10:40 pm

  Leuke review, hij maakt me benieuwd naar het boek en ook mooie foto’s zo, met die rozen 🙂 .

 • Emmy

  May 28, 2014 at 12:41 pm

  Ik ben ook echt super benieuwd naar dit boek! Hij lijkt me echt heel erg gaaf!

 • diana

  May 28, 2014 at 4:18 pm

  Dit klinkt als een super goed boek!! Ik ga hem meteen op mn to read list zetten 🙂

 • iiiThinkPink

  May 29, 2014 at 12:41 pm

  Lijkt me een spannend boek!

 • Laura

  June 4, 2014 at 5:50 pm

  Ontzettend leuke recensie en hele mooie foto’s! Het is dat ik het boek zelf heb maar anders was ik nu heel snel naar de boekhandel gegaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post