Hoe overleeft Rosa in New York? – Francine Oomen

RosaInNewYorkBanner

Wat doe je als je droom aan diggelen valt en je zelfvertrouwen tot onder het nulpunt daalt? Dan ga je, zoals Rosa, naar New York als au pair, bijvoorbeeld.

Wat doe je als je in je eentje, ver van huis, ten einde raad bent? Dan zoek je nieuwe vrienden, maak je nieuwe plannen, ga je een blokje om met de hond, bak je een taart en laat je je niet gek maken door een pratend hert, een overspelig vriendje en een helse puber.

Wat doe je als je (per ongeluk) vreemdgegaan bent? Als je teveel drinkt, rookt en blowt, een verkeerde studie gekozen hebt, platzak bent en je vader je ontzoond heeft? Dan vlucht je. Bijvoorbeeld naar Berlijn, zoals Neuz doet.

IMG_6037_2

Wanneer Rosa wordt afgewezen voor een aantal kunstacademies, ziet ze het allemaal even niet meer zitten. Ze heeft absoluut geen zin in een tussenjaar of zoals haar moeder voorstelde – om een jaartje te gaan werken. Maar dan heeft ze de gelegenheid om al au pair naar New York te gaan en Rosa denkt er nog eens een keer goed over na. Haar relatie met Neuz ziet er ook niet meer zo zonnig uit dus besluit ze om het maar gewoon te doen!

Neuz blijft met een hoop opgekropte gevoelens achter in Nederland. Hij drinkt, rookt en blowt veel en moet zijn leven echt even op een rijtje zetten, want bij Julia blijven wonen (die hem wel ziet zitten) is ook niet de beste optie. Maar dan op geheel onverwachte wijze belandt hij in Berlijn – waar hem een hoop avontuur te wachten staat!

IMG_6039_2

Hoe overleeft Rosa in New York is een heerlijk, luchtig boek om even snel tussendoor te lezen. Het deed me ook weer denken aan de ‘HOI’ serie die ik ook echt super leuk vond toen ik jonger was. Helaas vond ik dit boek niet geweldig – hij was leuk en het was weer even leuk en daar blijft het ook wel bij. Het was leuk om weer eens een keer over Rosa en co te lezen maar, meh, ik denk dat ik toch echt te oud wordt voor dit soort boeken :’D

Alles in dit boek leek gewoon zo… nep. Ik kon het me gewoon niet voorstellen dat alle gebeurtenissen die in dit boek voorkwamen zomaar, hop, plots uit het niets konden gebeuren. Rosa zit ineens in New York, Neuz zit plots in Berlijn en alles gaat zo zijn gangetje. Dit is echt te mooi om waar te zijn om heel eerlijk te zijn.

IMG_6035_2

De schrijfstijl was erg kinderachtig, het was eigenlijk precies hetzelfde geschreven als de ‘HOI’ boeken. Wat ik raar vind, want dit boek is toch wel weer bedoeld voor wat oudere kinderen/tieners neem ik aan. Rosa en Neuz zijn in dit boek namelijk weer een stukje volwassener geworden. En uitroeptekens. Oh man, hoeveel uitroeptekens kan iemand in een boek plaatsen. Ik stoorde me hier echt aan!

Volgens mij zijn er ook nooit meer vervolgdelen uitgebracht van de ‘Rosa en co’ serie. Het had dan ook gewoon bij de ‘HOI’ serie moeten blijven, want zo kan je wel bezig blijven met uitmelken. Maar! Al met al heb ik toch wel van dit boek genoten en vond ik het leuk om weer herinneringen op te doen samen met Rosa en co.

IMG_6036_2

Titel: Hoe overleeft Rosa in New York? | Serie: Rosa & co #1 | Auteur: Francine Oomen | Uitgeverij: Querido | Genre: Young-Adult, Drama | Pagina’s: 331 | ISBN: 9789045112848 | Waardering: ★★★☆&#9734

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Rowan

    June 8, 2015 at 4:17 pm

    Vroeger was ik enorme fan van deze boeken! Nu ben ik er wel iets te oud voor haha.

  • Ilse

    June 8, 2015 at 8:12 pm

    Hahaha aww! Ik heb dit boek gelezen toen het net uit was en ik vond het inderdaad ook leuk om weer herinneringen op te halen aan destijds. En ja, Francines schrijfstijl is simpel, maar gelukkig stoorde het mij destijds niet al te hard, eigenlijk. =)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post