Het Wonderkabinet – Brian Selznick

WonderkabinetBanner

Ben en Rose verlangen beide stiekem naar een ander leven. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droom over haar mysterieuze actrice, wier leven ze bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een wonderbaarlijke ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken naar wat ze missen.

IMG_6070_2

In dit verhaal volgen we Ben en Rose. Ben is een jongen die opgroeit in de jaren zeventig en Rose groeit op in de jaren twintig. Naarmate het verhaal zich vordert, kom je te weten dat Ben aan รฉรฉn kant doof is, terwijl Rose geheel doof is. Na de dood van zijn moeder, gaat Ben gaat op zoek naar zijn vader waar hij vrij weinig van af weet. Hij vind wat aanwijzingen in zijn moeders kamer en vertrekt richting New York.

Ondertussen zie je hoe Rose haar leven leeft. Ze hoort niet thuis waar ze nu woont en ze is groot fan van een actrice, wie ze maar al te graag in het echt zou willen ontmoeten. Dankzij een krantenartikel, vertrekt zij naar New York om het grote idool in het echt te bewonderen. Maar niets is wat het lijkt…

Ook al speelt Ben’s verhaal zich vijftig jaar later af dan Rose haar verhaal, toch hebben de beide verhalen heel veel met elkaar gemeen.

IMG_6074_2

Na het lezen van The Invention of Hugo Cabret, wilde ik ook graag het andere werk van Brian Selznick lezen. Toen ik zag dat Het Wonderkabinet op het Boekenfestijn lag voor een klein prijsje, wilde ik hem super graag hebben. Helaas ben ik toen niet gegaan, maar ik heb hem wel voor een mooi prijsje gevonden op de Boekenkraam!

Ook dit boek van Brian Selznick bevat honderden, prachtige illustraties. De illustraties in dit boek vertellen het verhaal van Rose, wat erg goed is weergegeven. Ikzelf kon me in ieder geval helemaal inleven in het verhaal van Rose en vond het misschien nog wel beter verteld dan het verhaal van Ben, wat volledig is uitgeschreven.

IMG_6073_2

Toch moet ik toegeven dat, hoe leuk het ook gedaan is met de twee verhalen in dit boek, ik The Invention of Hugo Cabret toch beter vind. Ik denk dat dat verhaal me gewoon meer aanspreekt – er zit ietwat meer fantasie in. Ook al wordt dat een beetje van je weggenomen door al de illustraties.

Maar echt de illustraties jongens – ik kan er over blijven praten. Ik vind het zรณ mooi gedaan met dat donker en licht en, ja, super mooi gewoon :3 Het Wonderkabinet is echt wel een kinderverhaal, dus als je daar niet zo van houdt, kun je hem beter links laten liggen. Ik vind het persoonlijk wel prettig om zoiets luchtigs tussendoor te lezen (ook al komt het over als een huge boek).

IMG_6076_2

Titel: Het Wonderkabinet | Originele titel: Wonderstruck | Auteur: Brian Selznick | Uitgeverij: Boekerij | Genre: Historical Fiction, Mystery, Children’s book, Graphic Novel | Pagina’s: 638 | ISBN: 9789022561539 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop bij bol.com

1 Comments

  • Fleur

    June 30, 2015 at 2:29 pm

    Wauw dit lijkt me echt een heel bijzonder boek! De verhalen klinken ook best leuk, ook al is het misschien een beetje een kinderverhaal haha ๐Ÿ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post