Het Tweede Boek van Tess- Miriam Bruijstens

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De koud, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

IMG_8245_2

In Het Tweede Boek van Tess kruip je opnieuw in de huid van Tess. Ze is weer een stukje ouder nu en samen met Lucas voelt het alsof ze de hele wereld aankunnen. Doordat ze nu wat meer volwassen is, maakt ze ook niet meer van die onverwachte keuzes. Tess was overigens blij verrast dat een uitgever haar eerste boek uit wilde geven, want dat had ze eigenlijk nooit verwacht.

Door een bepaalde gebeurtenis, raakt Tess zo emotioneel geraakt dat haar hele leven van het één op het andere moment compleet in stort. Gelukkig wordt ze opgevangen door een nieuwe jongen in haar leven die ze wel héél interessant lijkt te vinden…

IMG_8261_2

Helaas ben ik één van die personen die een keer niet helemaal gehypt is over een boek. Het merendeel van de mensen die ik tot nu toe gesproken heb, zijn juist wél super enthousiast over Het Tweede Boek van Tess. Zo heb ik van verschillende mensen gehoord dat ze emotioneel geraakt werden door dit boek maar… waarom raakte het mij dan niet zo? Is er iets mis met mij, of..?

Natuurlijk niet – iedereen heeft zo zijn/haar eigen mening over een boek. Zelf neig ik dan ook altijd meer naar Fantasy met rare, mysterieuze wezens en magie en al dat soort dingen, en Het Tweede Boek van Tess is verre van dat. Het is puur, eerlijk, kort maar krachtig verhaal zonder teveel poespas. Zo’n verhaal past ook perfect bij hoofdpersonage Tess, dus dat waardeer ik wel enorm!

IMG_8250_2

Hoewel ik het verhaal dus niet heel top vond, vind ik Miriam’s schrijfstijl wel echt heel erg mooi. Zoals ik in mijn recensie van Het Boek van Tess al had verteld, moest ik er in het begin heel erg aan wennen, maar het werd steeds mooier en mooier. Bij deel twee was ik er eigenlijk al aan gewend geraakt na het lezen van het eerste deel.

In dit deel heb ik wel meer respect gekregen voor de keuzes die Tess maakte. Ze is nu ook een stukje ouder en maakt niet meer van die onherstelbare keuzes. Natuurlijk blijft Tess, Tess en heeft ze nog wel van die plotselinge acties waar ze aan onderdoor gaat, maar ach, wat doe je er tegen? Door een bepaalde gebeurtenis stort haar leven echt in en het enige wat ik wilde doen, was Tess knuffelen.

Ik had echt gehoopt dat ik het een verhaal stuk leuker vond, maar helaas. Wel wil ik er nog even bij zeggen dat ik Miriam Bruijstens ontmoet heb en ik vond haar echt een top mens! Super lief, super aardig echt – heel leuk ;3 En, weet je wat ik graag zou willen zien? Dat Miriam een kort maar krachtig Fantasy verhaal gaat schrijven! Misschien een idee voor de toekomst ;D?

IMG_8263_2

Graag wil ik Uitgeverij Clavis nogmaals bedanken voor een recensie-exemplaar!

Titel: Het Tweede Boek van Tess | Auteur: Miriam Bruijstens | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young Adult, Contemporary, Drama, Poëzie | Pagina’s: 119 | ISBN: 9789044827422 | Waardering:★★★☆☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Anneke

    April 18, 2016 at 11:31 am

    Ik herken wat je zegt over dat het je niet zo raakte.

  • Thyrze

    April 18, 2016 at 3:18 pm

    Wauw, wat heb je ontzettend mooie foto’s gemaakt zeg!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post