Tag: Mijn (opkomende) onbekende hobby

Joany van Nerdy Mommy daagde mij uit om de onbekende hobby tag in te vullen. Nu moest ik er echt heel goed over nadenken wat nou precies mijn onbekende hobby is, want zeg nou eerlijk; jullie weten zo’n beetje allemaal wel wat ik leuk vind om te doen of om te verzamelen. Ik heb de tag dus iets of wat aangepast en noem hem; Mijn (opkomende) onbekende hobby!

1. Wat is een (opkomende) hobby waarvan maar weinig mensen weten dat je die hebt?

Ik wil binnenkort beginnen met cosplayen! Op het moment ben ik al bezig met het verzamelen van verschillende spulletjes voor mijn allereerste cosplay. Voor nu wordt het voornamelijk kleding kopen omdat ik nog niet precies weet hoe ik met een naaimachine en patronen over weg moet. Maar dat wil ik zeker nog gaan leren! Ik wil trouwens Serena uit Pokémon X&Y gaan cosplayen. Samen met vriendinnen Angelieke en Martine willen we namelijk drie verschillende Pokémontrainers cosplayen binnenkort ;D Hun keuzes zijn gevallen op May en Rosa.

Pokemontrainers

Serena – May – Rosa

2. Hoe ben je aan deze hobby gekomen?

Dankzij Angelieke en Martine eigenlijk! Angelieke doet nu al een aantal jaren aan cosplay en samen zijn we op het idee gekomen om met z’n drietjes eens iets in elkaar te gaan zetten. Angelieke heeft dan ook al wat meer ervaring dan Martine en ik, dus zij kan ons mooi helpen, haha ;D

3. Heeft het een reden dat maar weinig mensen van deze hobby afweten?

Ja, want ik heb het dus nog nooit gedaan en ik weet niet hoe het precies uit gaat vallen – en of ik het leuk ga vinden! Maar dat laatste komt vast en zeker wel goed.

4. Wil je nog iets met deze hobby doen of is het puur voor ontspanning?

Samen vette photoshoots regelen maar verder puur voor de ontspanning en om op conventies rond te gaan lopen in cosplay. Ik wil mijn creatieve ei weer eens in iets nieuws kwijt, en dat gaat hier vast en zeker wel mee lukken~

5. Ken je nog meer mensen met dezelfde hobby?

Een aantal vrienden van me doen inderdaad aan cosplay!

AngeliekeGoddess

Lief vriendinnetje Angelieke @ Angielu Cosplay

6. Kun je ons iets meer vertellen over je hobby?

Als cosplayer ga je verkleed als één van jouw favoriete film/serie/game/anime (of iets anders wat je zo gek nog niet kunt bedenken) personage. De meeste cosplayers maken hun outfit en props (als wapens e.d.) helemaal zelf en soms kan dat heel goed uitpakken, maar sommige zijn ook niet om aan te zien :’D Sorry, ik ben gemeen~

Mensen maken ook vaak een wishlist voor wat ze willen gaan cosplayen in de toekomst. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als een TBR – maar dan net even wat anders!

7. Zijn er vooroordelen over jouw hobby en de mensen die hem beoefenen? Klopt dat beeld volgens jou?

Ik denk wel dat er verschillende vooroordelen over deze hobby zijn van mensen die het niet doen of totaal niet zien zitten, ja. Die vinden cosplayers maar “raar volk”. Of die kijken met een scheef oog naar je en hebben echt zoiets van ‘Wat heb jij nou weer aan?’ Gelukkig zijn de mensen die op conventies rondlopen allemaal even raar en respecteert men elkaar!

Zelf mag je natuurlijk denken wat je wilt maar wat ik wel vind is dat ze respect moeten hebben voor cosplayers omdat deze mensen echt súper veel tijd in hun hobby steken.

8. Past het beeld ook bij jou?

Ik ben ook raar, dus het past vast wel bij me :’D

9. Wanneer steek je tijd in deze hobby?

Voornamelijk wanneer ik bij vriendinnen ben of wanneer we een uitgebreid gesprek hebben over cosplay ;D

10. Als mensen geïnteresseerd zijn in je hobby; waar kunnen ze dan terecht voor meer informatie?

Google?

Bij deze tag ik Ellis en Lilian – want volgens mij hebben jullie deze nog niet ingevuld ;D

Wat is jouw onbekende hobby?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

10 Comments

 • Irene

  April 19, 2016 at 7:45 am

  Cosplay lijkt mij ook echt een toffe hobby! Succes met je eerste cosplay!

  1. Lieke

   April 19, 2016 at 8:18 pm

   Dankjewel 😀

 • Nessa

  April 19, 2016 at 12:29 pm

  Ik weet niet of je dit al wist, maar vaak kun je op Ebay of Etsy goede items vinden voor cosplay! Ik kijk er zelf ook altijd als ik een nieuwe cosplay plan. Je moet wel goed kijken naar de prijs natuurlijk (of je het dan niet beter zelf kan maken voor goedkoper) maar neven v/d tien keer zit dat wel goed :3

  1. Lieke

   April 19, 2016 at 8:18 pm

   Op Etsy heb ik nog niet gekeken, maar op Ebay heb ik ook al heel wat gevonden ;D

 • Ellis

  April 19, 2016 at 2:11 pm

  Chippies. Nu moet ik echt iets gaan schrijven over tuinieren;)

  1. Lieke

   April 19, 2016 at 8:19 pm

   Laat me die groene vingers zien, Ellis~

 • zwartraafje

  April 19, 2016 at 7:59 pm

  Hihi, we hebben exact dezelfde hobby uitgekozen voor deze tag. Ik ben benieuwd naar je allereerste cosplay-outfit. Mijn andere hobby’s kwamen al uitgebreid aan bod én tja, over handwerk en bakken en dat soort dingen kan je nu eenmaal niet zo heel veel zeggen.

  1. Lieke

   April 19, 2016 at 8:21 pm

   Alleen doe jij het al een tijdje natuurlijk en moet ik er nog aan beginnen 😀

 • Marcia

  April 19, 2016 at 8:27 pm

  Super leuk dat je met cosplay gaat beginnen! Vorig jaar heb ik voor mijn studie een mini-documentaire gemaakt over cosplay en zo heb ik deze wereld een beetje leren kennen.. en ik ben fan 😀 helaas ben ik zelf dus echt niet handig met een naaimachine, dus meestal ben ik zo de enige persoon in ‘normale’ kleding op een conventie 😛 haha.. maar zo kan ik toch een beetje meegenieten van de toffe cosplaywereld!

  1. Lieke

   April 19, 2016 at 10:36 pm

   Ah, super cool! Ik kan ook totaal niet met een naaimachine omgaan, dus ik begin ook simpel met gekochte dingetjes ;D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post