Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

harry_potter_and_the_cursed_child_02_make_it_personal

Negentien jaar nadat Harry Potter Voldemort verslagen had, gaat één van zijn zoons, Albus Serverus Potter, naar Hogwarts. Albus heeft zich altijd het buitenbeentje gevoeld van de familie en het is ook niet echt anders wanneer hij op Hogwarts zit. Harry heeft er dan op tijden ook moeilijk mee om te communiceren met zijn tiener zoon en beide leven een beetje langs elkaar heen.

Albus krijgt een beste vriend waar hij een hoop avonturen mee beleefd. Natuurlijk is hij wel de zoon van Harry Potter en kan het ook niet anders dat hij net zo nieuwsgierig is. Op een gegeven moment ontdekken ze iets waarvan ze nooit gedacht hadden dat het ooit nog zou kunnen gebeuren…

harry_potter_and_the_cursed_child_03_make_it_personal

Aan de ene kant was ik heel bang om aan dit boek te beginnen, maar aan de andere kant had ik er ook vet veel zin in en kon ik haast niet wachten. Het lezen van een script vond ik in de eerste instantie maar een rare gedachte, terwijl het boek toch heerlijk weg las! Alle scenes gingen echter wel super snel, wat je totaal niet gewend bent na het lezen van de andere Harry Potter boeken. Net als in Harry Potter and the Philosopher Stone, gaat er wel een half boek overheen voordat Harry eindelijk op Hogwarts belandt. Waar als in dit boek, Albus binnen drie hoofdstukken al in leerjaar drie zit.

Even wennen was het dus wel, maar het boek las zó lekker weg, dat ik het haast niet weg kon leggen. Harry Potter and the Deathly Hallows eindige negentien jaar later op het perron van London, waarbij Harry’s zoon Albus voor het eerst naar Hogwarts gaat. In Harry Potter and the Cursed Child, gaat het verhaal precies daar weer verder. Erg leuk vond ik dit, want het einde van het laatste Harry Potter boek zat nog steeds vers in mijn geheugen.

harry_potter_and_the_cursed_child_04_make_it_personal

Persoonlijk vond ik het totaal niet moeilijk om alles voor me te zien tijdens het lezen van The Cursed Child. Als je zo in het verhaal meegesleept wordt, is het ook niet moeilijk om mee te leven met de personages. Je leest dan wel niet wat er in hun hoofd rondspookt, want het is en blijft een script, maar toch kon ik mezelf er heel gemakkelijk in inleven. Wel moet ik zeggen dat ik sommige stukken wel een beetje verwarrend vond. Maar door gewoon door te lezen komt alles wel op haar plaats terecht.

Nu was het ‘echte’ Harry Potter verhaal eigenlijk al wel afgelopen, dus ik zou dit zelf ook niet het achtste deel van de Harry Potter serie noemen. Het is gewoon een ander, nieuw verhaal wat een begin en een einde heeft en daarmee is het ook klaar. Stiekem, heeeel stiekem, hoop ik dat dit verhaal eigenlijk nog heel uitgebreid geschreven wordt, in een serie van weer een aantal boeken. Of eigenlijk hoop ik gewoon op een heel nieuw Harry Potter verhaal, want ik weet nu toch al hoe The Cursed Child afloopt ;D

harry_potter_and_the_cursed_child_05_make_it_personal

Heb jij Harry Potter and the Cursed Child al gelezen? Zo ja; wat vond je ervan?

Titel: Harry Potter and the Cursed Child | Auteur: J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne | Uitgeverij: Little Brown Books | Genre: Fantasy, Script | Pagina’s: 343 | ISBN: 9780751565355 | Waardering:★★★★★

Koop bij bol.com

1 Comments

  • zwartraafje

    September 17, 2016 at 9:36 pm

    Ik was zo benieuwd naar je foto’s en ze zijn weer zo ontzettend mooi. Door de bondigheid van het script had ik wel het gevoel dat ik heel wat miste maar tegelijkertijd vond ik het veel te leuk om nog eens te kunnen wegduiken in J.K.Rowling’s magische wereld. Eigenlijk stoorde het me dus niet echt. Het zal niet mijn favoriete HP-boek worden maar het zorgde wel voor nog meer Hogwarts-leesplezier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post