Geek Girl – Holly Smale

Harriet Manner knows a lot of things.

* Cats have 32 muscles in each ear
* Bluebirds can’t see the colour blue
* The average person laughs 15 times a day
* Peanuts are an ingredient of dynamite

But she doesn’t know why nobody at school seems to like her. So when she’s offered the chance to reinvent herself, Harriet grabs it.Can she transform fron geek to chic?

IMG_3159_2

Harriet weet erg veel over een heleboel dingen. Ze is geen betweter, ze weet alleen gewoon heel veel. Ze is een echte geek. Maar waar ze absoluut niks van af weet, is mode.

Ze heeft een beste vriendin, genaamd Nat die eigenlijk compleet het tegenovergestelde van haar is. Nat wil namelijk al van jongs af aan model worden. Op een dag komen ze in aanraking met een modellenbureau. Maar het modellenbureau heeft geen oog voor Nat, maar voor Harriet! Ze kan haar oren niet geloven en Nat is er van overtuigd dat Harriet de kans om model te worden toch niet aanneemt. Maar Harriet bedenkt zich; dit is namelijk dรฉ kans om van haar geeky imago af te komen.

Zal Harriet zich redden in de modewereld? En kan Nat blij zijn voor haar beste vriendin?

IMG_3167_2

Het verhaal van Geek Girl vond ik zelf wat kinderlijk, maar het is dan denk ik ook echt bedoeld voor tieners. Maar als je dit boek eenmaal oppakt, heb je hem ook zo uit. Ik had hem even aan de kant laten liggen omdat ik eerst een recensie exemplaar van Onsterfelijk wilde lezen. Maar toen ik Geek Girl eenmaal weer op had gepakt, was het binnen twee dagen alweer uit.

Ik had eigenlijk ook wel verwacht dat ze van die typische geeky hobby’s zou hebben, maar dit was eigenlijk niet echt zo. Dit vond ik wel heel jammer eigenlijk. Ze wist alleen veel feitjes op te noemen en ze was goed op school.

IMG_3164_2

Geek Girl krijgt van mij dan ook 3 sterren op GoodReads. Omdat ik het verhaal niet super bijzonder en origineel vond. Het was wel grappig en herkenbaar op sommige momenten, maar ja, je leest toch wel vaak verhalen van een meisje wat onzeker is die uitgroeit tot beauty queen of iets dergelijks. Pak maar eens een tienerfilm uit de kast waarin een onzeker meisje de hoofdrol speelt en je hebt eigenlijk hetzelfde verhaal.

IMG_3170_2

Geek Girl is het eerste deel in de serie genaamd Geek Girl (tja). Delen 1 (Geek Girl) en 2 (Model Misfit) zijn inmiddels verschenen en deel 3 (Picture Perfect) komt binnenkort. Ik zou eigenlijk niet weten of er nog meer delen van deze serie komen.

Koop dit boek op Bol.com;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post